[Çözüldü] Ekranı killtleme, Yazım molası

Başlatan Conqueror, 08 Ağustos 2011 - 15:41:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Conqueror

Merhabalar,
Bundan seneler önce GNOME'da ön tanımlı olarak gelen bir programcık vardı: Zaman ayarı yapardınız(örneğin, 1 saat) 1 saat sonra ekran kilitlenir ve akabinde kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirdiniz. Bu uygulamanın adını hatırlıyamıyorum, teşekkür ederim.

speakerXXL

Denetim Merkezinde Ekran Koruyucu ayarlarında istediğinizi yapabilirsiniz.
Ekran koruyucu etkinken ekranı kilitleyi işaretleyin.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Conqueror

Merhabalar, bahsettiğiniz tik açık durumda ama hiç bir zaman ekranı kilitlemedi :/

BayboraKaan

Conqueror

BayboraKaan

Güc Yönetimi olmasi lazim Türkcesi :D O an aklima gelmedi :)

Conqueror

Orada ekranı karartma dışında başka seçenek yok ki? Varsa bulamadım :)

speakerXXL

Aşağıdaki kodların sonuçları nedir?

gnome-screensaver-command --lock

gnome-screensaver-command --lock exit 0

Kadir Can

Fedora 15 altında yazıyorum.
Güç -> "Bilgisayarı şu kadar süre kullanmadığımda uyku moduna al" seçeneğinden mi bahsediliyor?

Conqueror

Alıntı yapılan: speakerXXL - 10 Ağustos 2011 - 12:56:56
Aşağıdaki kodların sonuçları nedir?
gnome-screensaver-command --lock
gnome-screensaver-command --lock exit 0

Direk ekran kilitleniyor, ikincisinde ubuntu resimli olarak kilitleniyor... bahsettiğim şey bu, her 1 saatte bir düzenli olarak bu şekilde kilitlenmesini istiyorum. Cron'a mı ekleme yapmalıyız :/

Ama bunun arayüzü vardı gibi hatırlıyorum :)

speakerXXL

Alıntı yapılan: Conqueror - 09 Ağustos 2011 - 07:51:39
Merhabalar, bahsettiğiniz tik açık durumda ama hiç bir zaman ekranı kilitlemedi :/

Yanlış mı anladım bilemiyorum ama, ekte bulunan resimdeki tik siz de işaretli değil galiba.
İstediğiniz işlemi yapabilmek için, Ekran koruyucu açıkken ekranı kilitle önündeki kutucuk işaretli olmalı.
Eğer işaretli olmasına rağmen, ekran koruyucu devreye girdiğinde ekran kilitlenmiyorsa, aşağıdaki kodları uçbirimde çalıştırarak gnome-screensaver paketini kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

sudo apt-get purge gnome-screensaver
sudo apt-get install gnome-screensaver

heartsmagic

11.04'te nasıldı hatırlamıyorum ancak 11.10 üzerinde Unity ile Ekran yazdığımızda çıkan sonuç aşağıdaki resimde görülebilir. Alt taraftaki Kilitle seçeneğinin de Açık olarak ayarlanması lazım ekran koruyucu aktifken:

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Conqueror

Aradığım programı raslantı eseri gezinirken buldum :D
Yerini değiştirmişler... Farklı bir uygalama altına koymuşlar.

Sistem > Tercihler > Klavye > Yazım Molası(direk komutu: gnome-keyboard-properties)

Uzun süreli kullanımlarda(Dün 10 küsür saat pc başındaydım.. :/) Çok çok yardımcı olan bir uygulama. İlgilenenler için genel olarak 60 dakika da 5 dakikalık periyotlar halinde dinlenmek çok yararlıdır diye bilgiler okuduğumu hatırlıyorum...