[Çözüldü] KDE Ekran Parlaklık Sorunu

Başlatan lejyoner236, 06 Ağustos 2011 - 22:00:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lejyoner236

Merhaba arkadaşlar forumda baktım ama bunla alakalı bir konu bulamadım varsa şimdiden özür dilerim.

Öncelikle Kubuntu'yu Wubi'den yükledim aşağıdaki sorunu verdi. daha sonra DVD'den açtım yine aynıydı. Pardus'dede aynısını yaptı.

Kubuntu'yu açıyorum açılışta ekran gayet parlak Kubuntu yazısı geliyor oradada parlak daha sonra 4 adet simge geliyor kubuntunun başlangıç simgeleri ekranın ortasında 2. Simgeden sonra Ekran parlaklığı sönüyor. Kapkaranlık oluyor. Ekran parlaklığını açma kapama tuşları çalışıyor ama en sonda olmasına rağmen çok karanlık. GNOME'da bir sorun yok.

Bilgisayar:Casper
Ekran Kartı:Nvidia GT335M

utdmr

Bende de bu sorun oldu bir iki kere, zorlukla da olsa, ekranı okuyabilmeniz gerek. KDE'nin güç seçeneklerini kapatmayı deneyin.

Bir de Startup & Shutdown > Services(Başlangıç ve kapanma > Servisler tarzı bir şeydir) kısmından Power Management(Güç yönetimi) ile ilgili gördüğünüz hizmetleri kapatın, tekrar başlatın.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

lejyoner236

Evet zor olsada ekranı okuyabiliyorum tüm hizmetleri kapattım ama birşey olmadı malesef

utdmr

Alıntı yapılan: lejyoner236 - 06 Ağustos 2011 - 23:03:03
Evet zor olsada ekranı okuyabiliyorum tüm hizmetleri kapattım ama * bir şey olmadı malesef
Oturumunuzu kapatıp açtınız mı bu işlemlerden sonra?

Bir de tüm işlemleri kapatmanız zorluk çıkaracaktır büyük ihtimalle, sadece içinde güç geçenleri kapatın.
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

lejyoner236

DVD'den başlattığım için denemiştim bunu yeniden başlatmadım doğal olarak :) Wubi ile tekrar kuruyorum bir daha deneyeceğim bakalım inş. olur.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Ağustos 2011 - 23:51:09

Sorun halloldu Servis Manager'dan Power Management'i kapattım oldu. teşekkür ederim yardımınız için.
Yalnız şimdide parlaklık kısma tuşları çalışmaz oldu :D

utdmr

Alıntı yapılan: lejyoner236 - 06 Ağustos 2011 - 23:19:46
Sorun halloldu Servis Manager'dan Power Management'i kapattım oldu. teşekkür ederim yardımınız için.
Yalnız şimdide parlaklık kısma tuşları çalışmaz oldu :D
Evet, güç yönetimi onları da kontrol ettiği için, bende de oldu o sorun :D.

Ben kullanmıyorum ama, eğer kullanacaksanız KDE harici bir programla düzenlenebilir belki, cevap gelecektir bu konuya :).
--

lejyoner236

Ubuntu 11.04 Unity kullandığı için pek hoşuma gitmedi, Gnome 3 hoşuma gitti onuda Ubuntu'ya kuramadım :D KDE'yi ilk defa Pardus 2011 de gördüm baya hoşuma gitti işte bu hemen Kubuntu kurmalıyım dedim ama olmadı :D Gnome'lu ubuntu'ya geri döneceğim heralde.

decent

@lejyoner236,
Gnome 3  kullanmak için "Kaybedeceğim bir şey yok" diyorsan Oneiric Alpha 3 yükleyebilirsin.
Aksi halde kararlı sürümler ve onlar ile birlikte gelen varsayılan masaüstü ortamları tavsiye edilir.

utdmr

Alıntı yapılan: lejyoner236 - 07 Ağustos 2011 - 04:04:39
Ubuntu 11.04 Unity kullandığı için pek hoşuma gitmedi, Gnome 3 hoşuma gitti onuda Ubuntu'ya kuramadım :D KDE'yi ilk defa Pardus 2011 de gördüm baya hoşuma gitti işte bu hemen Kubuntu kurmalıyım dedim ama olmadı :D Gnome'lu ubuntu'ya geri döneceğim heralde.
Hayır benim söylediğim KDE kullanmamak değildi, KDE iyidir :D. Hani KDE'nin güç seçenekleri haricinde bunu sağlayan harici bir program vardır kesin, onu önermiştim.
--

lejyoner236

Alıntı yapılan: decent - 07 Ağustos 2011 - 04:52:03
@lejyoner236,
Gnome 3  kullanmak için "Kaybedeceğim bir şey yok" diyorsan Oneiric Alpha 3 yükleyebilirsin.
Aksi halde kararlı sürümler ve onlar ile birlikte gelen varsayılan masaüstü ortamları tavsiye edilir.

Tavsiyen üzere Oneiric Alpha 3 kurdum ama tema GNOME 3 değil Unity'di :/

Kadir Can

Açılış yöneticisinde GNOME 3 seçeneği olması gerekiyor.
Eğer yoksa depodan kurabilirsin.