Ubuntu yazılım merkezi çalışmıyor (yarım kalan yükleme sonucu)

Başlatan mcyegen, 01 Ağustos 2011 - 03:12:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mcyegen

Arkadaşlar red5 kurabilmek için bazı paketleri yüklüyordum ve biryerde uçbirimde metin çıktı hiçbirşeye basılmıyordu ben de kapamıştım sanırım yarım kaldı. sonradan program yüklemeye ve silmeye calıstıgımda basarısız oldum. oyle donuk gene işlem bekliyordu. kendi kendime araştırıp düzeltmeye calıstım ama sanırım daha da bozdum confrigue a tarzı bişeyler girdim :D şimdi düzeltemiyorum. forumda var mı bilmiyorum ama gerçekten aradım ve bulamadım. olması gereken bir sorun çünkü büyük ihtimalle vardır. bugün çok rahatsız ettim sizi kusura bakmayın  :-[
Hello World!

sem

Forumda;

"üstesinden gelinemeyecek sorun oluştu" şeklinde arama yapınca epey sonuç dönüyor. Bu çözümleri denediniz mi?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

mcyegen

doğrusu denemedim çünkü farklı hatalar veriyordu uçbirimde. sudo apt-get update ve sudo apt-get upgrade komutlarını girmiştim . ikinci komutta hata veriyordu. o hatayı giderdim bir şekilde ama sonra bu oluşunca canıma tak etti :D
şimdi denedim arama yapmayı. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=27606.0 şu konuda şu adımları uyguladım;
sudo apt-get update ; sudo apt-get install -f
bu komutun sonucunda bu hatayı aldım;

E: /var/cache/apt/archives/lock kilit alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: /var/cache/apt/archives/ dizini kilitlenemiyor

sudo apt-get --reinstall install ubuntu-desktop unity
bu komutun sonucunda da;

Önerilenler: gsfonts-x11 ama kurulmayacak
E: Karşılanmamış bağımlılıklar. 'apt-get -f install' komutunu paket seçeneği vermeden deneyin (veya bir çözüm belirterek).
bu hatayı aldım.
yani sonuç olarak çözemedim. gerçekten windows işletim sistemini odamın şeklinden iyi biliyorum ki bugun farkettim evimizin dışının rengini bilmiyorum :D ama windowsun heryerini kurcalamışımdır. ama ubuntuya yabancıyım yine de çok hoşuma gitse de uğraşması, gerçekten bunalıyorum bazen buraya yöneliyorum. ki bugün bayağı bir yardım konusu açtım kusura bakmayın
Hello World!

sem

Bellekte asılı kalan bir uygulamamı var acaba ya da Synaptic açık olabilir mi? Şurada söylendiği şekilde görebilirsiniz... Askıda kalan bir uygulama için yeniden başlatmak bile işinizi görecektir.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=24557.msg294857#msg294857
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

mcyegen

bu konuyu açmadan önce o adımları yapmıştım. eğer şu komutu diyorsanız onu uygulamıştım. zaten ondan sonra bu hata çıktı ondan once başka bi hata cıkıyordu
sudo lsof /var/lib/dpkg/lock
şimdi aynı komutu panele girince ise şöyle bir hata alıyorum:

lsof: WARNING: can't stat() fuse.gvfs-fuse-daemon file system /home/mehmetcan/.gvfs
      Output information may be incomplete.
edit: oturumu bir kaç kez kapayıp açtım bütün uygulamaları falan kapadım düzelmedi. yalnız şu var VirtualBox OSE programı donmuştu. tekrar açmaya calısınca da donuyor. sanal kurduğum windows7 ye * bir şey yüklüyordum, windows7 dondu sonra o program dondu.herhangi bir uygulamayı yükleyemiyor veya kaldıramıyorum.  sorun yarım kalan bir uygulama mı yoksa bu mu bilmiyorum.
Hello World!

sem

Senaryoyu canlandırmak için sistemi şu duruma getirdim =)

Aşağıdaki hatayı alıyorum şu anda;

Alıntı Yaproot@debian:/home/sem0900# apt-get install -f
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?

Sonraki adım;

Alıntı Yaproot@debian:/home/sem0900# sudo lsof /var/lib/dpkg/lock
COMMAND  PID USER   FD   TYPE DEVICE SIZE/OFF    NODE NAME
apt-get 6808 root    4uW  REG    8,3        0 2621593 /var/lib/dpkg/lock

Sonraki adımlar;
Alıntı Yaproot@debian:/home/sem0900# killall -9 apt-get

Ve sonuç olarak =) (gcc 4.4 sürüme düşürüyordum gerçekten ve işlemi iptal ettim)
Alıntı Yap
root@debian:/home/sem0900# apt-get install -f
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1122 not upgraded.
[1]+  Killed                  apt-get install gcc-4.4

Yani sorunum çözüldü... Fakat sizde sonlandırmak için süreç dönmüyor.  install -f sizde ne diyor? Aşağıdaki komutların çıktısını aktarabilir misiniz?

sudo apt-get install -f

sudo apt-get autoremove

Bir sürecin asılı kalabilme ve pid numarasını elde edememe ihtimaline karşı yeniden başlatmanızı tavsiye ederim (komutlardan önce)...
Burası dünya?

mcyegen

Ben ne yaptım da böyle bişe oldu anlamadım cidden :D
sırasıyla iki komutu da denedim şu hataları aldım;

sudo apt-get install -f

Sıralanan paketler otomatik olarak kurulmuştu artık gerekli değiller:
  libnspr4-0d
Kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın
Aşağıdaki ek paketler de yüklenecek:
  gsfonts-x11 odbcinst odbcinst1debian2 sun-java6-bin sun-java6-jre unixodbc
Önerilen paketler:
  sun-java6-plugin ia32-sun-java6-plugin sun-java6-fonts ttf-kochi-gothic
  ttf-sazanami-gothic ttf-kochi-mincho ttf-sazanami-mincho ttf-arphic-uming
  libmyodbc odbc-postgresql tdsodbc unixodbc-bin
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  gsfonts-x11 odbcinst odbcinst1debian2 sun-java6-bin unixodbc
Aşağıdaki paketler yükseltilecek:
  sun-java6-jre
Yükseltilen: 1, Yeni Kurulan: 5, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.
1 tam olarak kurulmadı veya kaldırılmadı.
E: /var/cache/apt/archives/lock kilit alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: /var/cache/apt/archives/ dizini kilitlenemiyor

sudo apt-get autoremove

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Bunları düzeltmek için 'apt-get -f install' komutunu çalıştırmanız gerekebilir.
Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
E: Karşılanmayan bağımlılıklar. -f kullanmayı deneyin.
Hello World!

decent

Açılışta grub ekranında recovery mode (kurtarma modu) ile giriş yaparak "bozuk paketleri onar" seçeneğini deneyin.
İnternetiniz açık olmalı.

CTRL+C ile komut satırına geçerek konunun başından buyana uyguladığınız komutları orada da uygulayabilirsiniz.

En sonda şu üç komutu uygulayın:
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo reboot

sem

sudo rm /var/lib/dpkg/lock

Diğer başlıkta önerilen yukarıdaki komutu da denemiş miydiniz?
Burası dünya?

mcyegen

recovery ile giriş yapınca sadece komut girme yeri çıktı herhangi tıklanacak bir arayüz gelmedi. neyse ki exit komutunu denedim ve tuttu yoksa format atmak zorunda kalacaktım :)
@sem0900;

rm: `/var/lib/dpkg/lock' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
Hello World!

decent

Tıklama ile değil, aşağı yukarı ok tuşları çalışmıyor mu ?
Resimdeki gibi bir ekran gelmesi gerek.

sem

Evet, recovery modunda uçbirimden yönetmek durumdasınız... Bir önceki iletimdeki silme komutunu denemiş miydiniz? Eğer onu da denediyseniz önerebileceğim bir şey yok maalesef...

Şöyle sorunu bulabiliriz belki? Siz yeni bir depo mu eklediniz, ya da kaynak listesi ile ilgili bir değişiklik mi yaptınız?

update ve upgrade komutlarını neden vermeniz gerekti? Bu soruların cevapları başka önerileri olabilecek arkadaşların bilmesi gereken durumları içeriyor olabilir... =)

Kolay gelsin...
Burası dünya?

mcyegen

@decent mesajınızın ilk halinde komutlar yoktu o haliyle okuyup panele geçmiştim . şimdi verdiğiniz komutları deneyeceğim
edit: verdiğiniz resimdeki gibi bir panel bende çıkmadı recovery ile giriş yapınca. bomboş bir ekran ve sol üst köşede küçük beyaz bir terminal. eğer gerekliyse cep telefonu ile resmini cekip koyabilirim buraya
Hello World!

sem

Diğer başlıkta sorun yapan paket kaldırılarak sorun hallolmuş o şekilde bir çözüm deneyebiliriz... Yani şu şekilde;

sudo apt-get purge sun-java6-jre
Burası dünya?

decent

Resimdeki ekran çıkmıyorsa,
Masaüstü açılınca CTRL+ALT+F2 ile açılan komut satırında aynı işlemleri yapabilir miyiz ?

İkinci seçenek olarak,
sudo -i komutunu verip şifremizi girerek yapacağımız işlemleri yönetici hakları ile yapmayı deneyebiliriz.

Son bir alternatif daha:
Synaptic Paket Yöneticisini açarak Özel süzgeçler>bzouk paketler varsa kaldırmayı deneyebiliriz.

mcyegen

sanırım 2. komutta hata verdi
Hello World!

sem

Alıntı yapılan: sem0900 - 01 Ağustos 2011 - 04:06:41
Evet, recovery modunda uçbirimden yönetmek durumdasınız... Bir önceki iletimdeki silme komutunu denemiş miydiniz? Eğer onu da denediyseniz önerebileceğim bir şey yok maalesef...

Şöyle sorunu bulabiliriz belki? Siz yeni bir depo mu eklediniz, ya da kaynak listesi ile ilgili bir değişiklik mi yaptınız?

update ve upgrade komutlarını neden vermeniz gerekti? Bu soruların cevapları başka önerileri olabilecek arkadaşların bilmesi gereken durumları içeriyor olabilir... =)

Kolay gelsin...

Ve

Alıntı yapılan: sem0900 - 01 Ağustos 2011 - 04:09:54
Diğer başlıkta sorun yapan paket kaldırılarak sorun hallolmuş o şekilde bir çözüm deneyebiliriz... Yani şu şekilde;

Bunu denediniz mi? Başlık çok hızlı ilerliyor... Karambole gelebilir diyerekten güncellemek istedim iletileri =)
Burası dünya?

mcyegen

@sem0900;

Bu işlemden sonra 0 B ek disk alanı kullanılacak.
Devam etmek istiyor musunuz [E/h]? e
dpkg: sun-java6-jre (--purge) işleminde hata:
Package is in a very bad inconsistent state - you should
reinstall it before attempting a removal.
İşlem sırasında hatalar bulundu:
sun-java6-jre
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

@decent;
o panelde de telefonla resmini aldığım hatanın aynısını verdi.
edit: o panelde sudo -i yaparak yetkilendirdim hoşgeldiniz falan dedi. bir de o gönderdiğiniz ss deki ekran gelmedi

ben ne yaptım da boyle oldu hiç bilmiyorum karıştırdım ortalığı resmen :D :D
Hello World!

decent

Bir önceki iletide yazdığım Synaptic Paket Yöneticisi kısmına bakabilir miyiz ?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21062.0 konusu ve benzer konular için anahtar kelimelerle arama yapabilirsiniz.

sem

Aynı hatanın alındığı bir başlıktaki

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=10781.msg132720#msg132720

iletisine binaen;

sudo rm -f /var/cache/apt/*sun-java6-jre*

Komutunun yürütülmesini arz ederim.

Burası dünya?

mcyegen

@decent; Synaptic Paket Yöneticisi ile ilgili, dediginiz adımları yaptım. bozuk bölümünde "sun-java6-jre" diye birşey vardı.tamamen kaldırma için işaretle dedim ama kaldırılamıyor sanırım uygula dedikten sonra seçili değişiklikler bölümünde kaldı oylece. çıkmaya calısırken degişiklikler göz ardı edilip çıkılsın mı diye soruyor ama kaldırmıyor da onu.
program kurmaya calısırken sunu veriyor hala

@sem0900; dediğiniz komutu girdim,
sudo rm -f /var/cache/apt/*sun-java6-jre*
hiçbir uyarı mesajı vermedi sadece şifre sordu ilk sefer o kadar. komutu girince sanki birşey olmamış gibi hiç cevap vermiyor terminal. ve program hala yüklenemiyor yazılım merkezi calısmıyor
Hello World!

sem

mcyegen, forumdan araştırdığım kadarı ile şöyle bir şey var; sorun sizinkisi ile aynı fakat paket değişik bir paket... Çözüm önerisinin mantığı nedir bilemiyorum fakat heartsmagic diyorsa doğrudur =). Çözümü kendi paketinize yani sun-java6-jre'ye uyarlamayı deneyebilirsiniz...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=6523.msg76243#msg76243

Bu gecelik "pes" diyorum... Umarım sorun hallolur...
Burası dünya?

eribol

@mcyegen; tek tek ve sakin bir şekilde gitsek daha iyi olur diye düşünüyorum :) Şu aşamada sorununuz nedir? Anladığım kadarıyla grafik ekran mevcut. Mümkünse çıktıları code etiketi içerisinde aktarır mısınız?

mcyegen

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, ben bile yoruldum bunları denerken ki siz çözüm aradınız yorulmakta haklısınız :D

@eribol ben red5 kurulumu için gerekli paketleri yüklüyordum sun-java6-jre da bunlardan biriydi ve yükleme yarım kaldı. sanırım sorunum buradan kaynaklanıyor. bu yarım kalan yüklemenin açtığı sorun ile ubuntu yazılım merkezinden herhangi bir program yükleyemiyor veya kaldıramıyorum. bunları denedigimde bir onceki mesajımda ekledigim resimdeki uyarıyı alıyorum. şuana kadar aldığım hataları tek tek yazdım denediğim komutlara göre. ubuntu hakkında pek bilgim olmadığı için ne yaptığım konusunda pek fazla da bilgim yok açıkcası :D hala düzelmezse mecburen yarın format atacağım. ama çözüme yönelik fikrin varsa denemeye hazırım :) mantık olarak yarım kalan sun-java6-jre yüklemesini iptal etmem gerekiyor sanırım ama bunu yapamıyorum
Hello World!

eribol

red5 dediğimiz paket yöneticisinde adı red5-server diye geçen program sanırım. Eğer öyle ise şu komutun çıktısını aktarır mısınız?sudo apt-get install red5-server