[Çözüldü] Ses çalışıyor fakat sesi kısamıyorum

Başlatan erensuleymanoglu, 30 Temmuz 2011 - 16:10:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erensuleymanoglu

Merhabalar ben Dell Inspiron N5010 kullanıyorum yaklaşık 3 aydır Ubuntu 11.04 yüklü ve bugüne kadar sorunsuz kullanıyordum ama geçen nolduysa birden bire ses kısma özelliği çalışmaz oldu. Sesi kısıyorum barda kısılıyo olarak gösteriyor * her şey normal fakat ses gelmeye devam ediyor. Yani anlatabildim mi derdimi bilmiyorum ama umarım yardımcı olacak birileri çıkar sıkıntı büyük çünkü :)

Şimdiden teşekkürler.

if

@erensuleymanoglu, Donatılar>Uçbirimi açıp, içine alsamixer yazdığınızda uçbirim içinde ses kanallarını gösteren grafikler açılacaktır. Aşağı ok tuşuyla sesi kısabilir, sağ-sol ok tuşlarıyla ses panelleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu şekilde sesi kısabiliyor musunuz?( q tuşuyla çıkabilirsiniz o ekrandan) Sistem>Tercihler>Ses yoluyla açılacak ekrandan sesi açıp kapatabiliyor musunuz. Bununla birlikte uçbirime lspci komutunu yazdığınızda çıkan sonucu buraya geçer misiniz?

heartsmagic

Ses tercihlerinde çıkış aygıtı olarak ne ayarlanmış durumda?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erensuleymanoglu

@if:

alsamixer

koduyla açılan ekrandan sesi kapatıp açabiliyorum. fakat Sistem>Tercihler>Ses yoluyla açılacan pencerede sese hiçbir müdahele yapamıyorum. sonuna kadar kıstım bana mısın demedi.

lspci

kodunun çıktısı şöyle:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 18)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 18)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 06)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 06)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 (rev 06)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 5 (rev 06)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a6)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 06)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 6 port SATA AHCI Controller (rev 06)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 06)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Manhattan [Mobility Radeon HD 5000 Series]
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc Manhattan HDMI Audio [Mobility Radeon HD 5000 Series]
12:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
13:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)

@heartsmagic:

Manhattan HDMI Audio [Mobility Radeon 5000 Series] Dijital Stereo (HDMI) Çift Kanal

heartsmagic

Paneldeki yerde tanımlı olan kanal nedir peki?

erensuleymanoglu

paneldeki yerde derken anlamadım tam olarak?

heartsmagic

erensuleymanoglu

Sistem -> Ses tercihleri panelini soruyosun eralde?

orda o seçili zaten

Manhattan HDMI Audio [Mobility Radeon 5000 Series] Dijital Stereo (HDMI) Çift Kanal

6ng4n

dijital stereo hdmi yerine, analog stereoyu seçmelisiniz

erensuleymanoglu

çok teşekkür ederim yardım için herkese.
pki aradaki fark nedir neden o seçiliyken çalışmıyor? hdmi olayından dolayı mı?

6ng4n

hdmi bir multimedya arabirimi ses ve görüntü aktarmada kullanılıyor. usb gibi bir kablosu var(bilgisayarındaki portlara bakarsan usbden biraz faklı bi girişi var) ve bunu ile televizyon,monitör ve prokesiyonlara yüksek kalite ses ve görüntü aktarabiliyorsun.dolayısı ile sen hdmi seçtiğin vakit ses çıktısı bu porta yönleniyor. analog çıktı olan standart hoparlör çıktısından da ses kesiliyor.