[Çözüldü] Docky açılmıyor

Başlatan iBerk, 24 Temmuz 2011 - 12:21:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iBerk

Arkadaşlar Docky programına tıklıyorum açılmıyorr  :'( :'(
Artık ölücem bu problemden  :'(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Temmuz 2011 - 12:25:29

Arkadaşlar bi yardım etseniz.Acilde...
Macfag:Dock'uma bakın! Harika bir Mac dock'um var!
Ben:Benim Dock'umda harika şuna bakın!
Macfag:Ahh,biliyorum -.- yinemi aptal Stardock vs. windows'tanmı bahsediyorsun?
Ben:Windows'mu? Windows nedir? Ubuntu 11.04 kullanıcısıyım ;)
Macfag:???? Ubuntu'mu Linux'mu oda nedir????? :S
Ben:Sadece Linuxfag'lere özel :)
           MACS FAIL

Tuxie

Kaldırıp bir kez daha kurmayı dene. Ya da başka alternatif programlar dene Cairo Dock kurabilirsin.synaptic paket yöneticisinden tamamen kaldırıp yeniden kur. Açmayı denediğinde bir hata mesajı veriyor mu? Veriyorsa buraya yaz.

iceboy

Aynı konuyla ilgili birden fazla başlık açman sana sadece zaman kaybı sağlar.

Sİl docky'i.Cairo-Dock kur.

Kurduktan sonra,menüden Donaltlar-Cairo Dock (opengl modu) ile aç.

Docky de karşılaştığın sorunlarla karşılaşmazsin,+ Daha estetiktir.

Yalnız şunu belirteyim,docky compositing'i etkinleştirmekle düzgün çalışır o yüzden bilmediğin dock lara bulaşma derim.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

iBerk

Alıntı yapılan: iceboy - 24 Temmuz 2011 - 12:27:39

Yalnız şunu belirteyim,docky compositing'i etkinleştirmekle düzgün çalışır o yüzden bilmediğin dock lara bulaşma derim.
Cairo -Dock Mac OS görünümü bir Dock'mu yoksa karışıkmı?(Mac os görünümlü istiyorumda)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Temmuz 2011 - 12:35:42

Docky'yi daha çok sevmiştim :( ama birkeresinde açmıştım olmuştu.Bir yerden kod vs. değiştiriliyordu.Forumda okumuştum dün şimdi bulamıyorum :(
           MACS FAIL

Tuxie

Ubuntu'yu Mac görünümüne bürümek istiyorsan tema, arkaplan  dahil hazır paketler var. Ayrıca Cairo Dock daha Mac görünümlüdür sanırım içinde Mac iconu da varıdı yanılmıyorsam.Fakat ekran kartın desteklemesi gerekir.

http://sourceforge.net/projects/macbuntu/files/      buradan sanırım indirebilirsin.

iBerk

Alıntı yapılan: Tuxie - 24 Temmuz 2011 - 12:35:53
Ubuntu'yu Mac görünümüne bürümek istiyorsan tema, arkaplan  dahil hazır paketler var. Ayrıca Cairo Dock daha Mac görünümlüdür sanırım içinde Mac iconu da varıdı yanılmıyorsam.Fakat ekran kartın desteklemesi gerekir.

http://sourceforge.net/projects/macbuntu/files/      buradan sanırım indirebilirsin.
Macbuntuyu nasıl kuracağım? :(
           MACS FAIL

Tuxie

lspci | grep VGA

Şu komutu uçbirimde yazıp çıktıyı buraya koyarsan iyi olur gibime geliyor yardımcı olmak isteyen arkadaşlara.

iceboy

Alıntı yapılan: iBerk - 24 Temmuz 2011 - 12:28:40
Alıntı yapılan: iceboy - 24 Temmuz 2011 - 12:27:39

Cairo -Dock Mac OS görünümü bir Dock'mu yoksa karışıkmı?(Mac os görünümlü istiyorumda)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Temmuz 2011 - 12:35:42

Docky'yi daha çok sevmiştim :( ama birkeresinde açmıştım olmuştu.Bir yerden kod vs. değiştiriliyordu.Forumda okumuştum dün şimdi bulamıyorum :(

Adı üzerinde ''Cairo-Dock'' bildiğin dock.Ayrıca kendi içerisinde mac teması da var.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

iBerk

Alıntı yapılan: Tuxie - 24 Temmuz 2011 - 12:38:01
lspci | grep VGA

Şu komutu uçbirimde yazıp çıktıyı buraya koyarsan iyi olur gibime geliyor yardımcı olmak isteyen arkadaşlara.
Çıkan şu:
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc M92 LP [Mobility Radeon HD 4300 Series]
           MACS FAIL

Tuxie

Öncelikle heryere başlık açarak sadece daha çok zaman kaybedersin ve o kadar başlığa yazık.Forumda arama yaparak istediğin tüm bilgileri bulabilirsin.Macbuntu kurmak için bir sürüm önceye dönmen gerekir Maverick kurman gerekir 11.04 silmen gerekir.İçinde readme belgeleri var zaten indirdiğinde okursan sana yardımcı olur.

iBerk

Tühhh :( ama ben forumda biryerde görmüştüm Docky için komutunu falan değiştirmek gibiydi ? :o
           MACS FAIL

Tuxie

Şimdide şu komutun çıktısı glxinfo | grep render

iBerk

Alıntı yapılan: Tuxie - 24 Temmuz 2011 - 12:42:36
Şimdide şu komutun çıktısı glxinfo | grep render
'glxinfo' programı şu anda kurulu değil.  Yüklemek için şunu yazabilirsiniz:
sudo apt-get install mesa-utils
Böyle yazı çıktı..
           MACS FAIL

DoGuKaN

LC_ALL=C docky

komutu ne diyor?

iBerk

Alıntı yapılan: DoGuKaN - 24 Temmuz 2011 - 12:52:49
LC_ALL=C docky

komutu ne diyor?
Docky açıldı :o
Şöyle diyor:
[Info  12:57:45.555] Docky version: 2.1.2 Release
[Info  12:57:45.565] Kernel version: 2.6.38.8
[Info  12:57:45.567] CLR version: 2.0.50727.1433
[Info  12:57:46.081] [ThemeService] Setting theme: Classic
[Warn  12:57:46.118] [DesktopItemService] Could not find remap file '/home/ayberk/.local/share/docky/remaps.ini'!
[Info  12:57:46.123] [DesktopItemService] Loading *.desktop files and regenerating cache. This may take a while...
[Info  12:57:46.641] [DockServices] Dock services initialized.
[Info  12:57:48.768] [DockPreferences] Adding default plugins.
[Info  12:57:48.789] [PluginManager] Loaded "Trash".
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/banshee_control.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/deluge_badge.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/emesene_control.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/gajim_badge.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/gtg_menus.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/liferea_badge.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/mpd_control.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/open_terminal_here.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/pidgin_control.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/pithos_control.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/rhythmbox_control.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/skype_control.py
[Info  12:57:49.200] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/tomboy_menus.py
[Info  12:57:49.201] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/transmission_badge.py
[Info  12:57:49.201] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/tsclient_menus.py
[Info  12:57:49.201] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/workrave_helper.py
[Info  12:57:49.201] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/zeitgeist_journal.py
[Info  12:57:49.201] [HelperService] Helper added: /usr/share/dockmanager/scripts/zeitgeist_menus.py
[Info  12:57:49.244] [DrawingService] Could not find 'deluge', using fallback of 'extension'.
[Info  12:57:49.278] [DrawingService] Could not find 'emesene', using fallback of 'extension'.
[Info  12:57:49.293] [DrawingService] Could not find 'gajim', using fallback of 'extension'.
[Info  12:57:49.304] [DrawingService] Could not find 'gtg', using fallback of 'extension'.
[Info  12:57:49.316] [DrawingService] Could not find 'liferea', using fallback of 'extension'.
[Info  12:57:49.356] [DrawingService] Could not find 'pidgin', using fallback of 'extension'.
[Warn  12:57:49.368] [DrawingService] Error loading icon from file '/usr/share/pithos/media/icon.svg': Failed to open file '/usr/share/pithos/media/icon.svg': No such file or directory
[Info  12:57:49.373] [DrawingService] Could not find '/usr/share/pithos/media/icon.svg', using fallback of 'extension'.
[Info  12:57:49.382] [DrawingService] Could not find 'rhythmbox', using fallback of 'extension'.
[Info  12:57:49.392] [DrawingService] Could not find 'skype', using fallback of 'extension'.
[Warn  12:57:49.470] [DrawingService] Error loading icon from file '/usr/share/pixmaps/workrave/workrave.xpm': Failed to open file '/usr/share/pixmaps/workrave/workrave.xpm': No such file or directory
[Info  12:57:49.471] [DrawingService] Could not find '/usr/share/pixmaps/workrave/workrave.xpm', using fallback of 'extension'.

MACS FAIL

BayboraKaan

Ilk önce hangi sürümü kullandigini bize söyler misin? Cairo Dock Docky'den daha kararli bir docktur ve mac temasi mevcuttur. Sakin macubuntu temasi kurma daha yollun basindasin daha cok problemle karsilasma ihtimalin var.

Ilk önce docky kaldir ve yerine cairo-dock kur.

iBerk

Ama uçbirimi kapattığımda docky kapanıyorr :S

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Temmuz 2011 - 13:01:02

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 24 Temmuz 2011 - 13:00:28
Ilk önce hangi sürümü kullandigini bize söyler misin? Cairo Dock Docky'den daha kararli bir docktur ve mac temasi mevcuttur. Sakin macubuntu temasi kurma daha yollun basindasin daha cok problemle karsilasma ihtimalin var.

Ilk önce docky kaldir ve yerine cairo-dock kur.
Macbuntu kurmak için 10.10 gerek bende 11.04 var ...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Temmuz 2011 - 13:06:38

Uçbirimi kapatmadan nasıl Docky'yi orda tutabilirim?Terminali kapattığımda hemen docky kapanıyor :o
           MACS FAIL

BayboraKaan

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28325.0

Büyük maceralara atlamadan önce ilk olarak arastirmasini ögren ;) ve eger ki macera yasamak istiyorsan o zamanda lütfen sabir ile pes etmeden yasadigin sorunlar ile mücadele etmesinide ögren.

Ayni zamanda bir temaya ya da bir sistemin temasina baglanma Linux büyük bir okyanustur, her türlü degisiklige acik ve daha güzel görünümlere sahiptir.

Herkesde olana degil, kimsede olmayani yapmaya calis ki Linux'un tadini cikarabilesin.

iBerk

Ben mac teması istemiyorum sadece docky'mi geri istiyorum..
Önceden sistem ayarlarında başlangıç uygulamalarında docky'yi düzenleyip LC_ALL=C docky gibi birşey yapılıyordu galiba,sonra olmuştu ona benzer bir komuttu.....
           MACS FAIL

bytan

Sağ üst köşeye yazdığımda:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28063.0
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=15463.msg308430#msg308430

Kendine bir defter ayarlayıp yeni öğrendiğin, önemli gördüğün komutları ve yapılandırmaları not alırsan, forum üzerinde de favorilerime ekle butonunu kullanırsan, bir gün önce gördüğün şeyi bir gün sonra bulamamak gibi bir sorunun olmaz. Bu basit önlemle bu başlıktaki gibi en az 2 saatlik zamanını kaybetmemiş olursun.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

iBerk

MACS FAIL

DoGuKaN

Alıntı yapılan: iBerk - 24 Temmuz 2011 - 12:57:55

Sorununuzu çözdük o zaman. Yalnız diğer arkadaşların da dediği gibi, lütfen daha sabırlı olunuz ve başlık açamadan önce arama yapınız. Docky sorununa dönersek, @bytan'ın verdiği linklerde güzel açıklamalar yapılmış. Açılışta başlamasını istiyorsanız açılış uygulamaları bölümündeki docky'nin komut bölümünü kendiniz değiştirebilir, bu bölümde docky yoksa elle kendiniz ekleyebilirsiniz.

iBerk

Alıntı yapılan: DoGuKaN - 24 Temmuz 2011 - 14:13:00
Alıntı yapılan: iBerk - 24 Temmuz 2011 - 12:57:55

Sorununuzu çözdük o zaman. Yalnız diğer arkadaşların da dediği gibi, lütfen daha sabırlı olunuz ve başlık açamadan önce arama yapınız. Docky sorununa dönersek, @bytan'ın verdiği linklerde güzel açıklamalar yapılmış. Açılışta başlamasını istiyorsanız açılış uygulamaları bölümündeki docky'nin komut bölümünü kendiniz değiştirebilir, bu bölümde docky yoksa elle kendiniz ekleyebilirsiniz.
Arama yapmıştım ama verdiğim linki bulamamıştım :o
           MACS FAIL