Microsoft\'tan Linux\'un 20. Yılına Özel Video

Başlatan ekopc, 23 Temmuz 2011 - 22:42:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eribol

Kde4'te bu özellik uzun süredir var, Vista döneminde bile vardı, yanlış hatırlamıyorsam. O sıralar kde4'ün sorunlarından özelliklerine odaklanamadığımızdan dolayı gözden kaçmış olabilir.

omergex

sanki ben kde 4 ilk sürümleri değil de sonraki sürümlerinde bu özellik katıldı diye hatırlıyorum. yani en baştan beri olan bi şey değildi. sanırım..
toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

Mitsukuni

Pencere yaslama özelliği ilk kimle geldi bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa, o da KDE 4 ile Windows 7 arasında bir buçuk yıllık süre zarfı olduğu. :)

BayboraKaan

KDE4 2009'un basinda vardi, Win7 2009'un sonunda kararli sürümü cikarid cok iyi hatirliyorum. Ama sunu unutmayalim ben her zaman bu gibi konulari Araba endüstrisinden esinlenerek yorum yazmayi tercih ediyorum.

Atiyorum ilk Mercedes klima cikardi üstüne Ford'a arabalarina koydu. BMW yol bilgisayari cikardi Audi kopyaladi. En basit kesin olarak bildigim TDI motoru ilk cikaran marka VW'dir. Ama bugün bu klastaki en iyi motoru BMW üretir.

Anlatmak istedigim ilk bu sistem bunu yapti digeri caldi diye düsünmeyin önemli olan en iyi sunan hangisi. Hangisi kararli sistemi yormuyor. Mesela Mac'in dock'u var ama tek bir dock'u tek bir üst paneli var. Benim Linux'umun sinirsiz Dock'u sinirsiz paneli var.

Tuxie

Windows 7 ile Kde 4 arasında bir kere zaman farkı var. Ayrıca Kde4 kullanıyordu bunu. Bence Windows 7 Linux'tan çok esinlenmiş.Win. zaten görselliğe önem vermiyordu.
Bence piyasada ki en iyi görsel doyum sağlayan yapı Kde' de var.Ayrıca bu tür işler patentlenmiyor olsa gerek. İlk Windows yaptı diye onun mu oluyor. Hem esinlenme demiyelim buna yani bu tür şeyler birden fazla kişinin aklınada gelmiş olabilir diye düşünüyorum.

Bu arada tabi ki Windows'a da... çok şey borçlu yazılım dünyası bunuda şöyle özetleyebiliriz."Sezarın hakkı sezara"

Kadir Can


empax

Alıntı yapılan: Kadir Can - 25 Temmuz 2011 - 23:55:50
@empax;
Özür dilerim.Yanlış olmuş. :D

Estagfurullah. Benim de yanlislarim varmis, ogrenmis oldum. :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

heartsmagic

Alıntı yapılan: Kadir Can - 25 Temmuz 2011 - 18:16:51
@empax;
Çekirdeğe yardım edildiğinden bahsedilmiş.
Yalnız ben de böyle bir şey olacağını sanmıyorum.
Belki bir iki Microsoft mühendisi hobi olarak uğraşıyordur.

Hobi değil.

http://www.microsoft.com/presspass/features/2009/jul09/07-20linuxqa.mspx
http://www.computerworld.com/s/article/9135686/Microsoft_s_Linux_kernel_submission_raises_virtualization_questions
http://www.h-online.com/open/news/item/Microsoft-contributes-a-lot-of-changes-to-Linux-kernel-3-0-1280528.html

Büyük bir kısmı kendi çıkarları için (Sanallaştırma, Hyper-v, Linux'un Windows sunuculara sanal yollarla kuruluması vs) olsa da bu iki tarafa da yaramakta. Sonuçta kodlar GPL2 ile lisanslı.

Konuya gelirsek. Pasta falan denince nedense akla Bill Gates geliyor :) Umarım MS Alman'yanın sorumlusu koltuğundan olmamıştır :)
Şaka bir yana, gelişmelerin buraya kadar geldiğini görmek sevindirici. Bilhassa "MS vs Linux" yerine "MS and Linux" ifadesi güzel görünüyor bana. Bu ikisinden birini tercih edenlerin diğeriyle gelecekte daha az sorunlu beraberlikler yaşamasını ben de isterim.

Ayrıca şu videoya da bakılabilir:
http://video.linux.com/video/1966

20 seneyi su gibi özetlemişler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Kadir Can

@heartsmagic;
İlk başta ilginç görünse de karşılıklı çıkar sağladığı için mantıklıymış.
Bunu da öğrenmiş oldum. :D

omergex

Fakat Microsoft'un bu tutumunda bir süredir bir yumuşama göze çarpıyor. Ve firma tarihinde ilk defa Linux'a katkıda bulundu, hem de tam 20 bin satırlık bir katkı. Microsoft'un açık kaynak kod merkezinde görev alan Sam Ramji'nin yaptığı açıklamaya göre Linux için üç donanım sürücüsü Microsoft tarafından hazırlandı ve Linux çekirdeğine eklendi. alıntı


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2011 - 14:36:08

Sizlere daha önce aktardığımız gibi Microsoft kendi adına bir ilki gerçekleştirerek Linux çekirdeği için kod yazmıştı. Bu önemli adım farklı tepkilere yol açarken, açık kaynak kod dünyasından çok farklı bir ses daha yükseldi. Vyatta adlı açık kaynak kod firmasından Stephen Hemminger, Microsoft'un lisans sözleşmesini ihlal ettiğini iddia etti.

Hemminger'e göre Microsoft, GPL lisansındaki açık kaynak kod ile kapalı kaynak kodlu yazılımların birleştirilemeyeceğini maddesine uygun hareket etmemiş durumda. Hemminger bu durumu, Vyatta çekirdeğine Microsoft'un Hyper V uygulamasını yerleştirmeye çalışan bir kullanıcılarının yardım isteği sonucunda fark ettiklerini de belirtti. Hemminger, bu durumu basınla paylaşmadan önce Novell'i ve ardından da Microsoft'u haberdar ettiğini ve Microsoft'un konuyla ilgili olarak iddiaları incelemek için çalışmaya başladığını duyurdu. alıntı
toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

Tuxie

Microsoft kimbilir nelerin peşindedir.Önce katkı yapıp sonra bir takla attırıp Linux'uda satmaya kalkarsa hiç şaşırmam.Sonuçta her haliyle Linux daha iyi. Windows'a verilen desteklerin Linux'a verildiğini düşünseneze kimse tutamaz o zaman.Çok kullanıcılı ağ hizmetlerindede bir numara MS'nin pazarı tamamen ele geçirmesi demek olur bu.Biraz kurdu oldu amma. :o