Hard Disk Problemleri Saptandı!

Başlatan cemale, 22 Temmuz 2011 - 17:16:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cemale

Kısa süreli aralar'la bu iletiyi alıyordum..Hep es geçiyordum..
Şimdi incele  dediğim'de şöyle bir tablo çıktı.Bu hdd nin bittiği anlamına mı geliyor... :-\ :-\

Gerçekçi Ol İmkansızı İste !

agritux

Bende suse kurduğumda böyle bir hata ile karşılaşmıştım. Önemsememiştim.
Şimdi hard disk arada donuyor. Tık tık tık sesler geliyor.
Size de o olcak demiyorum. Başıma geldi bahsedeyim dedim. Ben önemsememiştim. Sadece suse da  hata geliyor diye.

iceboy

Resimdeki tabloya göre hard disk'inizde bad sector oluşmuş ve sayısı pekte az değil..

Hard diskinizi kullanabilirsini,fakat bu bad sectorların olduğu kısıma geldiğinizde hata alacaksınız.Yani bad sector örneğin 200. GB 'da ise 200GB yi doldurduğunuzda sorunla karşılaşırsınız,okuma/yazma hızı düşer,kopyamalaz,hata verir vesaire.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

cemale

Alıntı yapılan: agritux - 22 Temmuz 2011 - 18:07:33
Bende suse kurduğumda böyle bir hata ile karşılaşmıştım. Önemsememiştim.
Şimdi hard disk arada donuyor. Tık tık tık sesler geliyor.
Size de o olcak demiyorum. Başıma geldi bahsedeyim dedim. Ben önemsememiştim. Sadece suse da  hata geliyor diye.
peki şimdi durum ne,sistem sorunsuz çalışıyormu..
evet o tık tık bende de var..
bazen bir müzik,resim vaya klosöre tıkladığımda hdd donuyor ve metal bir tık,tık ses geliyor..
gerçi bir kaç gündür bilgisayarı açar açmaz iki kere tık,tık yapıyor ama donmadan açılıyor..

Alıntı yapılan: iceboy - 22 Temmuz 2011 - 18:14:36
Resimdeki tabloya göre hard disk'inizde bad sector oluşmuş ve sayısı pekte az değil..

Hard diskinizi kullanabilirsini,fakat bu bad sectorların olduğu kısıma geldiğinizde hata alacaksınız.Yani bad sector örneğin 200. GB 'da ise 200GB yi doldurduğunuzda sorunla karşılaşırsınız,okuma/yazma hızı düşer,kopyamalaz,hata verir vesaire.
Bu durumda o sorunlu bölümleri bir kenara atıp har diskin geri kalanını sorunsuz kullanamazmıyız..
sonuçta bu durumda işim şansa kalıyor,şöyleki herhangi bir şey indirirken yada yüklerken
o bölüme denk gelirse verilerim kaybolacak.

agritux

yok bir şey kaybolmayacak merak etmeyin. zira oraya denk getiremeyecek, getirdiğinde donacak :D
bir kaç haftadır sorunsuz çalışıyor hd. ama arada donma yapıyor bakalım. bilgisayar da eskidi. o yüzden önemsemiyorum. yenisini almak şart artık.

heartsmagic

Eğer diskinde hayati verilerin varsa, ivedilikle yedeklemeni önerelim biz yine de.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cemale

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Temmuz 2011 - 11:27:15
Eğer diskinde hayati verilerin varsa, ivedilikle yedeklemeni önerelim biz yine de.
Haklısın..herşeyi yedekledim.bugünden itibaren kısa sürelerle uyarı vermeye başladı.
ben bu uyarı vermesini nasıl engellerim..
az önce Opensuse indirdim.tamda üstüne gelmiş hiçbir yere kopyalayamıyorum..nasılsa artık yapacak bir şey yok,gittiği yere kadar gitsin...

iceboy

Sayın cemale,şöyle bir olay var anlatayım kısaca.

Önce kaliteli bir hdd bakım programı bulunur,bu programla hdd üzerindeki bad sectorlerin tümü bulunur.Ve bu bad sectorlarin hangi sectorlarda olduğu hesaplanır.

Daha sonra hdd tekrar yapılandırılır.Yani,hdd ye format atıcaz,format atarken bozuk sektörleri görmemesi için bozuk sektörleri tek tek tespit edip bu sektörleri hdd yi formatlarken atlamasını söyleyeceğiz.

Buna low level format deniyordu sanırım,harici hdd lerde kullanılıyordu.Ama büyük ihtimalle normal hdd lerde de kullanılıyordur.

Çok zor ve zahmetli bir iştir.Sadece hdd taraması bile 12 saate yakın sürüyor diskin boyutuna bağlı olarak değişir tabi bu...

Söylediğim gibi çok zor bir iş,ama eğer herşeyi göze aldım hard disk imi formatlarım derseniz bana özel mesaj atın,size nasıl yapacağınızı anlatan bir link vereyim,burada yayınlamak reklam olur..
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

matrax_41

Tık tık sesleri harddiskin okuyucu kafası bir bölüme çarptığı için gelir. Bunun düzeltilmesi mümkün değil. Ben kafa vuran bölümü bulup o bölümü biçimlendirmeyerek uzun süre kullanmıştım harddiskimi. Uyarı almamak için sistem-yönetim-başlangıç uygulamalarından disk bildirimlerinin tikini kaldırırsanız almazsınız uyarı.

cemale

iceboy başta olmak üzere ilgilenen  arkadaşlara teşekkürler...
iceboy verdiğin link üzerinden söylenen işlemleri yaptım,malesef sonuç olumsuz...
ben hdd'yi  söktüm ve bizim ufaklık hevesini giderdikten sonra dekor olarak değerlendirecem..
şimdilik usb'den idare edeyim,yeni bir konu açıp anakartıma uygun,ekonomik bir hdd arayayım..