PyKO - Python Kitabevi Otomasyon - idea / vazgeçildi

Başlatan yakusha, 21 Temmuz 2011 - 14:37:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

bir kitap dağıtım firması olarak, şirketimiz içinde KiBO isimli mentis bilişim (türk) firmasının geliştirdiği bir ürünü kullanıyoruz...

ürün güzel olmakla beraber, lisans ücreti çoğu yerde çok pahalıya geliyor... yazılımın yetersiz izin mekanizması gibi sebepler de eklenince optimum olarak kullanamadığımız kanaatindeyim... açık kaynak kodlu olmaması ve geliştirilememesi benim için büyük sorun oluşturuyor...

bu eksiklikten yola çıkarak Python ile KiBO programının birkaç modülünü yenien yazmak ve kullanmak niyetindeyim...

PyKO - 1. AŞAMA

* parola doğrulama: kullanıcı girişi yapılacak: kullanıcı adı ve parolası doğrulanacak
* ürün sorgulama: müşterinin x kitap varmı, y yazarın kitapları var mı gibi sorulara cevap verecek
* parekende satış: müşteriye ürün satışı yapılacak, şöyle ki:
- parekende satış seçilerek parekende satış menüsüne gelinecek
- barkoddan okutarak satılacak ürün listesi oluşturulacak
- barkoddan bulunamayan ürünler için arama menüsünden kitap aranıp bulunacak
- ürünlerin toplandığı panelde, ürünlerin kalem kalem iskonto, adet, fiyat, toplam fiyatlarıyla oynanabilecek
- ürünlere toplu indirim ve iskonto yapılabilecek
- satış açıklaması girilebilecek ve satış kasa değiştirilebilecek
* günlük satışlar, satışlar listesinde görüntülenebilecek

proje çerçevesinde kullanılması gerekecek araçlar, zorunluluklar:

ZORUNLULUKLAR
* odbc üstünden mssql veritabanını kullanılacaktır

böylesi bir proje için, ücretli-ücretsiz teknik destek almak niyetindeyim...

KAFAMDAKİ SORULAR
* python ile böylesi bir proje yazılabilir mi

AÇIKLIK
* Python Konusunda kendini geliştirmiş arkadaşlar ile proje ortak ele alınabilir.
* kodlar, açık kaynak olarak da yayınlanabilir

KOLAYLIK
* Hazır veritabanı kullanılacaktır, bu sebeple bir DB tasarımı yapılmayacaktır.

ÖRNEK, ÜRÜN PAREKENDE SATIŞ ALANI

Artık bu forumu kullanmıyor.

ovural43

nicin illa python ?
php de de bu tarz bir program yazilabilir

yakusha

nedenini inan ben de bilmiyorum... edindiğim izlenim python bu konuda daha verimli olur gibi olduğu için python diye not ettim... yoksa php ve yetenekleri konusunda az-çok bilgi sahibiyim...

siniz öneriniz nedir?

sem

Çalışma Python'dan kayıp C++'a yönelme gibi bir durum olursa projeye ortak olabilirim... Ortaklık ile kastım eğer açık özgür yazılım olacaksa üzerime düşeni yapabilirim.

Daha alfa/beta aşamasında diyebileceğimiz şöyle bir uygulama var; bu da istekler doğrultusunda iyileştiriebilir ve elden geçirilerek profesyonel bir hale sokulabilir.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=27549.msg330721#msg330721
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hckr

Bu tarz bir veritabanı uygulamasını Lazarus ile çok hızlı bir şekilde geliştirebileceğinizi düşünüyorum.
KGrid adlı bence güzel bir grid componenti var.
Başka da bir componente ihtiyacınız yok sanırım.(Yazılımı tam olarak bilmiyorum)
Ben lazarus ile geliştirmenizi öneririm.
BGRAImage componenti ile göze hoş gelen panel ve butonlar da oluşturabilirsiniz .Görünümün sizin için önemli bir nokta olup olmadığını bilmiyorum ancak tavsiye ederim.
Yalnız niçin Mssql zorunluluğu var mysql'e firebird'e yada oracle vs. geçiş yapamaz mısınız?(Bunu sadece merak ettiğim için sordum.Daha önce mssql kullanmadım da)

cxerpw57

Gördüğüm kadarı ile işletim sistemi Windows, odbc driver üzerinden DB bağlantısı ile C#, yada VB.Net ile bu yazılım çok kolay üretilebilir, eğer platform bağımsız bir uygulama isteniyorsa benim şahsi önerim Java olacaktır.

PHP ile bu yazılımın yazılması hem zor hem de web programlama dillerinin kısıtlamalarını ve gereksinimlerini göz önüne aldığımızda pek uygun düşmemektedir. C++ ile bu yazılım geliştirilebilir ancak gördüğüm kadarı ile formlardan oluşan bir windows uygulaması , arayüzler üzerinde C++ ile çok uğraşmak gerekebilir.

Java, PHP, C++ ile yazılım geliştirmiş ve geliştirmekte olan birisi olarak söylüyorum eğer işletim sistemi windows ise C#, VB.Net, Java, eğer işletim sistemi Linux * olacak ise Python, C++,  Java gibi diller ile ilerlemek mantıklı olacaktır.

Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle yapılacak taarruz, hiç taarruz etmemekten çok daha fenadır (1922). M.Kemal ATATÜRK
http://canerblt.wordpress.com
twitter : cabulut

sem

C++ ve Qt ile platform (windows,lınux) ve veri tabanı bağımsız (MySQL, MSSQL,  SQLITE, ORACLE vs) bir şekiilde program yazılabiilir.

Örnek olarak Ceren Bilgisayarın K9 Uygulamasına bakılabilir...

http://www.k9ticaripaket.com/
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

yakusha

python altına düşünürsek

PyGTK ve GLADE öğrenmek gerekiyor diye görünüyor...

ide konusunda ise eric diye bir idenin varlığını konusunu çözmüş görünüyorum... kurdum, çalıştırmayı becerdim...

sem

PyQT'de GTK'ya alternatif olarak düşünülebilir...
Burası dünya?

demirekins

bence veritabanı işlemleri olan böyle bir programda pyton,c++ vakit kaybı gerçekten, yapılabilir ama veritabani ile rahat çalışmak ve görsel arayüzde sorunsuz çalışmak için windows kullancisi iseniz kesinlikle c#
veritabanı uygulamalarında kesinlikle c# dan daha rahat kolay hızlı bir alternatif yok java yapılabilir ama gene de veritabanı işlemlerinde kesinlikle kafanızı ağrıtmadan yapabilirsiniz. görsel arayüzü de hazır olarak direkt uygulayacaksınız, 1 hafta gibi bir sürede bu programı rahatlıkla çıkabilir veritabanı hazır zaten * her şey ne olacağı belli bir ekip işi de değil aslında tek bir kişi c# da yeterlidir .
c++ da veritabanı ve arayüz hazırlamak raporlar vs. yapmak o kadar basit değil bu iş için ücretsiz bir yardım, katkı zor bence çünkü büyük emek ister ve maliyetli olur ve tek kişinin de c++ da böyle bir projeyi ne zaman bitireceği zor zaten anlayan bir kişi c++ ve pyton gibi diller kesinlikle olmaz zaman ve hız pratik kolaylik sonradan düzenlemek hepsi pratik olmali c# ya da javadan şaşmayın derim

aurora

İçerikten ziyade başlık gözüme çarptı. Neden ''idea''?

yakusha

aurora

rutku

Bu projeden vazgeçilmesine üzüldüm cidden. Tamamen Linux te çalışması için Mssql tablolarını Mysql e aktarıp C++ ile yazılabilirdi.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

burk

@yakusha
Kullandığınız programın lisans ücreti nedir?

yakusha

kullandığımız programdan vazgeçildi, yeni programımız internet temelli bir erp çözümü olacak ve şirketteki sadece tek bir birim tarafından değil tüm birimler tarafından ortak kullanılacak...

teşekkürler.