[Çözüldü] Harici Belleği kaldırdırdıktan sonra donma sorunu

Başlatan burk, 20 Temmuz 2011 - 15:07:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burk

Arkadaşlar 500 GB büyüklüğünde harici bir WD belleğim var, sürücüyü güvenle kaldır dedikten sonra dizüstü bilgisayarım donmaya başladı.

heartsmagic

Anlayamadım. Her kaldırdığında mı donma oluyor artık, yoksa bu işi bir kere yaptın, diski taksan da takmasan da sistem donuyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burk

Harici belleğe sağ tıklayıp "Sürücüyü Güvenle Kaldır" dediğim anda bilgisayar tamamen donuyor, sorunu ilk olarak 2 gün önce yaşadım, sonraki 5 denemede de donma yaşadım.

heartsmagic

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/811745

Yeni çekirdekte baş gösteren sorunlardan biri sanırım. Bir önceki çekirdeğe geçerek geçici olarak sorunu çözebilirsin, zira hata bildiriminde çözüm yok gibi.

burk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Temmuz 2011 - 15:52:21
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/811745

Yeni çekirdekte baş gösteren sorunlardan biri sanırım. Bir önceki çekirdeğe geçerek geçici olarak sorunu çözebilirsin, zira hata bildiriminde çözüm yok gibi.
Hata kaydını inceledim, bu tam olarak ben sorunum. Ancak sorunu detaylandırmak adına şunu söyleyebilirim, FAT biçimindeki ikinci harici bellekte herhangi bir sorun yaşamadan güvenle kaldırabiliyorum. Yani sorunu NTFS türündeki diskette yaşıyorum.
Çözüm önerisi olarak sunduğunun aksine ben eski çekirdeğe geçmek yerine güncellenecek diğer çekirdeği bekleyeceğim. Umarım yeni çekirdekler kronik olarak bu sorunla gelmez.

heartsmagic

Eğer sık sık diskine başvuruyorsan bir önceki (ya da orada sorunsuz denilen) çekirdek sürümünü kullanman sorun teşkil etmez. Yeni çekirdekleri de hemen deneyebilirsin aslında.
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/
Buradan kendi Ubuntu sürümüne ait son çekirdeği indirip deneyebilirsin. Hatta üst sürümlerden bile deneyebilirsin, en kötü o çekirdekle açılmaz sistem.

burk

Sanırım paketleri kurmayı bilmiyorum, şuradaki deb paketini kuruyorum, ancak grub ekranında sürüm görünmüyor.

heartsmagic

Dneyeceksen en üst sürümü dene, yani v2.6.32.43.19-lucid/ sürümüne bir bak.
Kurulum sorunsuz bitiyor, ancak çekirdek Grub satırında görünmüyor mu?

dpkg -l | grep linux-image çıktısı ne diyor?

burk

Önerdiğin deb paketi sorunsuz kuruluyor ancak çıktıda göremiyorum;
burak@burak:~$ dpkg -l | grep linux-image
ii  linux-image-2.6.32-33-generic         2.6.32-33.70                                    Linux kernel image for version 2.6.32 on x86/x86_64
ii  linux-image-generic                   2.6.32.33.39                                    Generic Linux kernel image

heartsmagic

burk

@heartsmagic
Ben 32 bit sistem kullanıyorum dolayısıyla onları indirdim ve onları a adında bir klasöre attım, verdiğin komutu şu şekilde uyguladım;

burak@burak:~$ sudo dpkg -i burak/Masaüstü/a.deb
[sudo] password for burak:
dpkg: burak/Masaüstü/a.deb (--install) işleminde hata:
pakete erişilemedi: No such file or directory
İşlem sırasında hatalar bulundu:
burak/Masaüstü/a.deb
burak@burak:~$ sudo dpkg -i /home/burak/Masaüstü/a.deb
dpkg: /home/burak/Masaüstü/a.deb (--install) işleminde hata:
pakete erişilemedi: No such file or directory
İşlem sırasında hatalar bulundu:
/home/burak/Masaüstü/a.deb

Paketleri tek tek kurduğumda da yüklenmiş görünmesine rağmen ne açılışta ne de uçbirimde göremiyorum.

bytan

Bu komutlara göre dosya yolunu tam veremediğin için paketleri uçbirimden kuramamışsın. Alttaki ne diyor?

dpkg -l | grep linux
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

burk

@bytan çıktı şu şekilde;

burak@burak:~$ dpkg -l | grep linux
ii  libselinux1                             2.0.89-4                                        SELinux runtime shared libraries
ii  libv4l-0                                0.6.4-1ubuntu1                                  Collection of video4linux support libraries
ii  libv4l-dev                              0.6.4-1ubuntu1                                  Collection of video4linux support libraries (development f
ii  linux-firmware                          1.34.7                                          Firmware for Linux kernel drivers
ii  linux-generic                           2.6.32.33.39                                    Complete Generic Linux kernel
ii  linux-headers-2.6.32-02063234           2.6.32-02063234.201105270308                    Header files related to Linux kernel version 2.6.32
ii  linux-headers-2.6.32-0206323415         2.6.32-0206323415.201103251013                  Header files related to Linux kernel version 2.6.32
ii  linux-headers-2.6.32-0206324319         2.6.32-0206324319.201107150907                  Header files related to Linux kernel version 2.6.32
ii  linux-headers-2.6.32-0206324319-generic 2.6.32-0206324319.201107150907                  Linux kernel headers for version 2.6.32 on x86/x86_64
ii  linux-headers-2.6.32-33                 2.6.32-33.71                                    Header files related to Linux kernel version 2.6.32
ii  linux-headers-2.6.32-33-generic         2.6.32-33.71                                    Linux kernel headers for version 2.6.32 on x86/x86_64
ii  linux-headers-generic                   2.6.32.33.39                                    Generic Linux kernel headers
ii  linux-image-2.6.32-33-generic           2.6.32-33.71                                    Linux kernel image for version 2.6.32 on x86/x86_64
ii  linux-image-generic                     2.6.32.33.39                                    Generic Linux kernel image
ii  linux-libc-dev                          2.6.35-1030.55~ppa1~loms~maverick               Linux Kernel Headers for development
ii  linux-sound-base                        1.0.22.1+dfsg-0ubuntu3                          base package for ALSA and OSS sound systems
ii  pptp-linux                              1.7.2-4                                         Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) Client
ii  syslinux                                2:3.63+dfsg-2ubuntu3                            Bootloader for Linux/i386 using MS-DOS floppies
ii  util-linux                              2.17.2-0ubuntu1.10.04.2                         Miscellaneous system utilities

heartsmagic

Çekirdekler kurulmuş gibi. 10.04 Grub mu kullanıyordu Grub2 mi? Hangisini kullanıyorsa menu.lst veya grub.cfg dosyalarına yeni çekirdekleri elle eklemeyi dene.

burk

Ubuntu sistemimi 10.04'ten 11.04'e formatlayarak yükselttim, 11.04 sürümünde bu sorunu yaşamıyorum, bu yüzden konu başlığını [Çözüldü] şeklinde değiştiriyorum.