VMware üzerinde Ubuntu

Başlatan ifree, 18 Temmuz 2011 - 09:28:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ifree

Arkadaşlar hepinize günaydınlar iyi günler.

Uzun zamandır merak ettiğim ve denemek istediğim Ubuntu'yu indirdim ancak hep çekincelerim olmuştu yanlış bir şey yapar mıyım bilgisayara bir zarar gelir mi diye araştırdım.

VMWare isimli bir sanal makina oluşturan yazılımla kurmaya karar verdim, daha doğrusu yanlışlıkla kurdum. Şöyle oldu, bir kaç eğitim videosu izledim ancak Ubuntu'yu orada live cd olarak başlatacak sandım. Gelgelelim VMWare direk ayırdığım 20 gb lık kısıma sanırım kurulumu yaptı. Şimdi VMWare'i çalıştırınca Ubuntu'yu açıyorum ancak ortada ufak bir ekranda açılıyor. Başlangıçta olduğu gibi Wİndows açılıyor (aslında buna sevindim çünkü mavi ekran göreceğim veya hard diskteki  her şey yok olup gidecek diye o kadar korktum ki hard diskin bir yedeğinin olmasına rağmen)

Ancak sorum şu VMWare içerisindeki Ubuntu nasıl kaldırılacak veya VMWare'in kendisi nasıl kaldırılacak ? Kaldırmaya çalıştığımda veya kaldırınca sorun yaşarmıyım? VMWare'i açınca sol tarafta Ubuntu seçeneği  var onu seçip başlatıyoruz ancak sağ tıklatınca hard diskten kaldır gibi seçenekler var onlardan birisini mi uygulayacağız yoksa başka bi şekilde mi?

Peki WMWware de çalıştırdığım ubuntu'yu üzerinde değişiklik yapmak istersem ya da bişeler indirmek istersem program kurmak istesem bu işlem nasıl olacak, öyle bişey olabilir mi?
Diyelim ki internetten bir şey indirdim bu hard diske mi inmiş olacak , böyle bir şey mümkün mü, nasıl mümkün yani ?

Yardımcı olursanız çok sevineceğim.
Çok teşekkürler şimdiden.

klbecit

WMware kullanmadım ancak virtual box üzerinde pek çok sanal makina kullanıyorum. Yapacağınız işlemler ayırdığınız 20 gb alan içerisinde olacaktır. Tabi kurulum yaparken statik 20 gb seçtiyseniz. Dinamik seçtiyseniz genişleme olabilir.

Ufak ekran çıkmasının nedeni bir sanal makina kullanıyorsunuz. windows içinde bir program çalıştırıyor gibisiniz. ondan kaynaklanan bir durum bu.

Ubuntuyu silmek içinde programın ana ekranda sağ tıkladığınızda sil demeniz gerekmektedir. Bir pencere açılıyor benim kullandığım programda sadece sistem dosyalarını mı yoksa tamamını mı silmek istediğimi soruyor. büyük ihtimal size de soracaktır. tamamını silerseniz o 20 gb alanda ne var ne yok herşeyi siler ve tekrar windows bünyesinde sorunsuz kullanmaya başlarsınız o alanı

ekopc

uçbirimdensudo apt-get install open-vm-tools
kur
istersen şuraya bir gözat.  Şurası

Misafir eklentileri kurman gerek

ifree

arkadaşlar tamamdır. sorunu hallettim sadece sağ tık sil demek yetiyormuş. bir dahakine hard diske kurmayı deneyeeğim, bu konuda epey video izledim youtube'dan teorik olarak bilgiliyim yani disk bölümlendirme falan çok sağolun zahmetiniz için