arch linux'a gnome 2.x kurulabilir mi ?

Başlatan iceboy, 16 Temmuz 2011 - 00:45:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iceboy

Evet arkadaşlar.Gnome3 ü sevmedim ben,ubuntu 10.10 da olan gnome versionu varya,adını ve numarasini tam bilmediğim için böyle tarif ediyorum.

Gnomenin eski 2.x sürümünü kurabilirmiyim arch'A ?

Şu an kurulu olan gnome3 ü tamamen kaldırıp gnome 2.x kurmak istiyorum.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

cemoli

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum ;D
Linux'u Seviyoruuuuuuum ;D

utdmr

Hayır, eski paketleri güncellenmeyen bir sunucudan veya silmemiş birinden isteyebilirsiniz, veya ARM kullanabilirsiniz, ancak bu kısa süreli olacaktır ve uyumsuzluklarla karşılaşırsınız.

Ama eğer sevmediğiniz Gnome 3 değil de, Gnome Shell ise, klasik görünüme de geçiş yapabilirsiniz, GDM gibi bir display manager'ı kullanarak.

Eğer hevesliyseniz yine de,
(bkz: https://wiki.archlinux.org/index.php/Downgrading_Packages)
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

serkanburda

Google'da aratınca şöyle birşey buldum: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=931122#p931122

Orada numega isimli kullanıcının yazdıklarını aynen kopyalıyorum:

Alıntı YapI'm used ARM, so..
1) Change [extra] repository in /etc/pacman.conf

[extra]
Server = http://arm.konnichi.com/2011/04/30/extra/os/i686/
#Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

2) Then run

pacman -Syuu

3) Made changes of  /etc/pacman.conf

IgnorePkg   = libgdata vte evolution-data-server libgweather libgnomekbd gnome-menus gnome-bluetooth gnome-disk-utility gdl brasero libgnome-keyring
IgnoreGroup = gnome gnome-extra

and

[extra]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

4) Run

pacman -Syuu

Kadir Can

cemoli

Dostum biz gnome2 kullanmak istiyoruz dedik
KDE değil
Arch kullanan vatandaşlar mecburmu şimdi gnome3 kullanmaya

Kadir Can

@cemoli;
Arch'ın felsefesi güncelliktir.
GNOME'un en güncel sürümü GNOME3 olduğuna göre Arch sana onu sunar.
Zaten belli bir süre sonra GNOME2'ye verilen destek kesileceği için kendine uygun masaüstü yöneticisini bulmaya bak.
Kolay gelsin. :D

iceboy

Cevaplar için teşekkürler.Belli ki kursam bile bir süre sonra sorunlarla karşılacağım.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

ironic

Gnome 2 için ilerde ayrı bir depo ya da grup açılır mı ben hiç sanmıyorum .  Bana göre şimdilik en iyi çözüm  XFCE ' e geçmek . Fallback mode da kullanmak Gnome 2 hissi vermiyor.   

cemoli

Kadir Can

@cemoli;
LXDE denemeni tavsiye ederim.Çok güzel ve sakin bir sistem.GNOME2'yi seviyorsan muhtemelen onu da çok seversin.

cemoli

Lxde çok hafif ve sınırlı özellikli bi masaüstü
Gnome kadar esnek ve kullanlabilir değil
Özellikle yeni linux kullanıcıları için

Khan

Paketlere dikkat etmemişsiniz herhalde.
"Extra" deposunda GNOME 2.32 duruyor.

pacman -S gnome-desktop2

cemoli

iceboy

Alıntı yapılan: Khan - 18 Temmuz 2011 - 00:25:41
Paketlere dikkat etmemişsiniz herhalde.
"Extra" deposunda GNOME 2.32 duruyor.

pacman -S gnome-desktop2

eyvallah usta klavyene ve pc ne zeval gelmesin :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2011 - 22:33:00

pacman -S gnome-desktop2 komutu ile kurulumu gerçekleştirdim fakat açılmadı masaüstü.Şu an arch + gnome 3 kullanıyorum.Gnome 3 ile girebildim masaüstüme.Gnome 3 ile açtıktan sorna gnome 2 kurdum fakat oturumu kapattığımda seçenekler arasında çıkmadı sanırım gnome 3 ile gnome 2.32 ayni anda kullanilamiyor.

Sadece gnome 2.32 kurduğumda ise kullanıcı adı,şifre ekrani geldi,şifremi girdiğimde tam açılacakken failed to load ''gnome'' session gibi bir hata verdi..

iceboy

16 temmuzdan beri araştırıyorum ve sonunda bir arkadaşım da yardımıyla buldum.Eğer archlinux a gnome 2 sürümünü kurmak istiyorsanız

Önce;

pacman -S gdm komutu ile gdm yi kuruyoruz,

Daha sonra;

pacman -S gnome-desktop2 komutu ile gnome 2 yi kuruyoruz...

Daemons satırına ''gdm'' yi ekleyip yeniden başlatıyoruz ve gnome'miz hazir.

Not: gnome-extra paketini kurarsanız çalışmıyor gnome2 arkadaşlar.

Khan

Alıntı yapılan: iceboy - 25 Temmuz 2011 - 20:18:23
16 temmuzdan beri araştırıyorum ve sonunda bir arkadaşım da yardımıyla buldum.Eğer archlinux a gnome 2 sürümünü kurmak istiyorsanız

Önce;

pacman -S gdm komutu ile gdm yi kuruyoruz,

Daha sonra;

pacman -S gnome-desktop2 komutu ile gnome 2 yi kuruyoruz...

Daemons satırına ''gdm'' yi ekleyip yeniden başlatıyoruz ve gnome'miz hazir.

Not: gnome-extra paketini kurarsanız çalışmıyor gnome2 arkadaşlar.
Ben kurmamıştım.
Sadece depolarda olduğunu göstermek istedim.
Ayrıca "extra paketleri" kurulunca çalışmıyorsa GNOME 2'den pek bir şey beklememek gerekir.
En iyisi ya 3'ü kullanmak ya da başka bir masaüstünü tercih etmek.

iceboy

Sıfırdan kurup openbox kurmak gerekiyor sanırım...Openbox'u sonradan kurunca kurulu olan çoğu uygulama çalışmıyor.

if

Gnome2 geliştirilmeye devam edildiği sürece Arch Linux'a kurulacağını düşünüyorum. Depolarda olmazsa AUR'da olur, onda da olmazsa derleriz artık:)

Kadir Can

@if;
Onu derlemeye ömür yeter mi hocam? :D

Şimdi küçük bir görüş belirteceğim.Arkadaşlar mağdur durumdalar.GNOME 2.32 için taklalar atıyorlar.Peki bu gerekli mi?Birçok insan tablet bilgisayarlardan bahsediyor. Anlıyorum ama 10 inch'lik tablet ile 17' bilgisayar ekranı aynı mı?Madem GNOME, tabletlerde yer almak istiyor; GNOME tablet-dizüstü sürümünü çıkarsın.DÜnya tabletlere kayıyor diye masaüstü bilgisayar kullanmayacak değiliz ya.Haksız mıyım?

iceboy

Alıntı yapılan: Kadir Can - 26 Temmuz 2011 - 00:05:35
@if;
Onu derlemeye ömür yeter mi hocam? :D

Şimdi küçük bir görüş belirteceğim.Arkadaşlar mağdur durumdalar.GNOME 2.32 için taklalar atıyorlar.Peki bu gerekli mi?Birçok insan tablet bilgisayarlardan bahsediyor. Anlıyorum ama 10 inch'lik tablet ile 17' bilgisayar ekranı aynı mı?Madem GNOME, tabletlerde yer almak istiyor; GNOME tablet-dizüstü sürümünü çıkarsın.DÜnya tabletlere kayıyor diye masaüstü bilgisayar kullanmayacak değiliz ya.Haksız mıyım?

Aslında gnome 2.32 isteyenlerin derdi(bende onlardan biriyim) eğer biz özgür yazılım diyorsak,herşer özgür ve kişiselleştirilebilir olmalıdır.Yani biz özgür olmak istiyoruz.Gnome3 yada unity ile nasıl özgür olucaz ? Paneldeki simgeleri değiştirerek mi ? Gnome3 te masaüstünün kilidini kaldırarak mı ?

Benim görüşüm gnome 3 ve unity microsoftlaşmaktır.Alın size bunu yaptık,kullanmak istiyorsanız şunlara uyacaksınız diyorlar resmen.Yok efendim olmaz öyle.Gerekirse boştayken 500 mb ram kullanan KDE yi kurarım,ama istediğim gibi kurar,özelleştiririm.

Kadir Can

KDE boştayken 500 MB kullanmıyor hocam.Bende 150 MB civarında geziniyor.
Microsoftlaşmak yanlış bir kavram.Şu an GNOME3 ve Unity yeni oldukları için özelleştirme araçları kısıtlı ama zamanla gelecektir.Bence bu anlamda bir yanlışlık yok.
Buna rağmen strateji yanlışlığından bahsetmeye çalışıyorum.BÜtün dünya tablet kullanıyor diye masaüstü kullanmayı bırakmayacağız.Bu sebeple tamamen değişim bence sıkıntılı bir konu.

iceboy

Alıntı yapılan: Kadir Can - 26 Temmuz 2011 - 12:50:38
Microsoftlaşmak yanlış bir kavram.Şu an GNOME3 ve Unity yeni oldukları için özelleştirme araçları kısıtlı ama zamanla gelecektir.Bence bu anlamda bir yanlışlık yok.
Buna rağmen strateji yanlışlığından bahsetmeye çalışıyorum.BÜtün dünya tablet kullanıyor diye masaüstü kullanmayı bırakmayacağız.Bu sebeple tamamen değişim bence sıkıntılı bir konu.

Tabiki.Tablet iş adamları için iyi olabilir,yada medya ile alakası olmayan insanlar için.Ama küçük ekranlarda film izlemek,oyun oynamak insanlara zevk vermez.Ve ben asla bir tabletin bir bilgisayar gibi kullanılabileceğini düşünmüyorum.Bir yazılım geliştirici,bir oyun yapımcısı,bir grafik tasarımcısı ne denli yetkin kullanabilir ufacık ekranli bir tableti ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2011 - 18:11:39

Alıntı yapılan: Kadir Can - 26 Temmuz 2011 - 12:50:38

Bu arada hangi dağıtımlar 150 mb kullanıyor ? Archta ise nasil olduğunu anlatabilirmisiniz,denemek isterim.

Kadir Can

Mageia KDE ile boştayken 200 MB kullanıyor.
Hiçbir dağıtımda( Arch denememiştim. ) açamadığım masaüstü efektlerini açtım.Küp dönmesi, kaybolan pencereler vb. her şey tamam.

heartsmagic

Alıntı yapılan: iceboy - 26 Temmuz 2011 - 12:16:51

Aslında gnome 2.32 isteyenlerin derdi(bende onlardan biriyim) eğer biz özgür yazılım diyorsak,herşer özgür ve kişiselleştirilebilir olmalıdır.Yani biz özgür olmak istiyoruz.Gnome3 yada unity ile nasıl özgür olucaz ? Paneldeki simgeleri değiştirerek mi ? Gnome3 te masaüstünün kilidini kaldırarak mı ?

Yanlış. Özgür yazılımın tanımını bence bir kere daha oku. Sapla, samanı karıştırmamak lazım.

Alıntı Yap
Benim görüşüm gnome 3 ve unity microsoftlaşmaktır.Alın size bunu yaptık,kullanmak istiyorsanız şunlara uyacaksınız diyorlar resmen.Yok efendim olmaz öyle.Gerekirse boştayken 500 mb ram kullanan KDE yi kurarım,ama istediğim gibi kurar,özelleştiririm.

Yine sap, yine saman. İlk cümledeki ifadeyi neresinden tutarsak tutalım elimizde kalır. Bir proje sahibi ne düşünüyorsa, ne hedefliyorsa proje odur. Biz memnun değiliz diye onu özgür yazılımdan çıkartmak, özgür yazılımın uzağından bile geçmeyen bir şirkete benzetmek falan çok garip olmuş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.