gnome terminal de yönetici parolası girmeme izin vermiyor

Başlatan informotion, 15 Temmuz 2011 - 11:47:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

informotion

işletim sistemini kurarken dil seçiminde türkçe yaptığımdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir problem , komut koduyla program kurulumu yapamıyorum
sudo apt get yapmayı özledim  ;D

___________________________________________________________________________________________________
ubuntu ile coşuyoruz 

empax

Bu forumdaki cogunluk Turkce olarak kullaniyor sistemi. Dil ile alakali degildir. Sorun tam olarak nedir anlayamadim ama eger parolayi soruyorsaniz terminalde parolayi yazarken gorunmez, yani siz yazmaya devam edin gorunmesede aslinda yaziliyor.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

klbecit

ben de Türkçe kullanıyorum ama öyle bir sorunla karşılaşmadım hiç...

sema

Çıktısı ne oluyor mesala bir şeyler kurmaya çalışınca ya da herhangi bir şey? Yazılım merkezinden de parola sorduktan sonra kurulum yapılır, dil ile ilgili olduğunu ben de düşünmüyorum, büyük çoğunluk başlangıçta Türkçe seçiyoruz yalnız böye düşünmenizin sebebi nedir? Parolanızda Türkçe karakterler mi vardı? Ayrıca sadece program kurulmasında sorun yok sanırım? Şu ne diyor:

sudo apt-get update
susema

agritux

informotion

aziz@aziz-ubuntu:~$ sudo apt get update
[sudo] password for aziz:
sudo: apt: command not found

en azından türkçe dil paketi desteği kaynaklı olmadığını düşünüyorum artık ubuntu2 'da konu ile ilgili bir paylaşım yapılmış

" System -> Administration -> Synaptic Package Manager

type apt in the quick search textbox

In the list you'll see apt

right click and choose Mark for Installation

click on Apply button in the top " alıntıdır.

fakat synaptic paket yöneticisine girdim apt ve sudo paketlerinin seçili olduğunu gördüm ve yazılımların güncellik kontrolunu de yaptım sonuc alamadım. :)

agritux

BayboraKaan

apt ve get arasinda ki tire isareti nerde :)

sudo apt-get update