Tez Konusu Olarak Linux/Ubuntu

Başlatan eRenleR, 14 Temmuz 2011 - 21:05:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRenleR

Selam Arkadaşlar,

Yaklaşık 1.5 senedir Ubuntu ve linuxa merak sardım. İşletme enformatiği okuyorum ve son senemde tez konusu olarak Linux ya da Ubuntu ile ilgili bir şey seçmek istiyorum.
Bu konuda bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı acaba ?

Sevgilerimle.

klbecit

Tavsiye vermek değil de böyle birşey yaparsan bizler için güzel bir kaynak oluşturmuş olacağını düşünüyorum. Bir de şu var Linux ya da Ubuntu'nun neyi üzerine bir tez hazırlamayı planlıyorsun... Genel kullanım mı? Kod yapısı mı? Gelişim aşaması mı? vs vs... hepsini birden yapacağım dersen çok uğraşman gerekir bence:)

eRenleR

Yok aslında programlama ile ilgili * bir şey yapmayı istiyorum. Ya da genel linux mimarisi ile ilgili bir konu.
Yanlız tezim almanca olmak zorunda :) Başka tavsiyelerede açığım bu arada :)

klbecit

Almancasını yazan Türkçe'ye de çevirir artık :P

eRenleR

Geçersem tezden neden olmasın  :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: eRenleR - 14 Temmuz 2011 - 21:17:01
Yok aslında programlama ile ilgili * bir şey yapmayı istiyorum. Ya da genel linux mimarisi ile ilgili bir konu.

Tez teknik ağırlıklı mı olacak yoksa daha yüzeysel mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eRenleR

Çok aşırı teknik olmaması lazım. Sonuçta B. Mühendisi değilim enformatik öğrencisiyim.

Kadir Can

Enformatik hakkında pek bir bilgi yok.Aklıma şöyle bir fikir geldi.Bence Linux'u alanında nasıl kullanılabileceğini anlatan bir tez hazırlayabilirsin.

heartsmagic

Alıntı yapılan: eRenleR - 15 Temmuz 2011 - 10:30:07
Çok aşırı teknik olmaması lazım. Sonuçta B. Mühendisi değilim enformatik öğrencisiyim.

Bu durumda tam olarak aklındakileri dökmen lazım buraya. Yoksa tavsiye vermek güçleşiyor. Linux'u mu GNU/Linux'u mu ele alacaksın. Çıkışından bu yana tarihsel olarak mı inceleyeceksin veya çıkışından bu yana bu alanda yaptığı etkilere mi değineceksin? Biraz daha kişisel mi olacak, örneğin Linus Torvalds ile beraber mi anlatacaksın yoksa yazılım odaklı mı olacak? Gibi, gibi...

eRenleR

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Temmuz 2011 - 14:24:15
Alıntı yapılan: eRenleR - 15 Temmuz 2011 - 10:30:07

Bu durumda tam olarak aklındakileri dökmen lazım buraya. Yoksa tavsiye vermek güçleşiyor. Linux'u mu GNU/Linux'u mu ele alacaksın. Çıkışından bu yana tarihsel olarak mı inceleyeceksin veya çıkışından bu yana bu alanda yaptığı etkilere mi değineceksin? Biraz daha kişisel mi olacak, örneğin Linus Torvalds ile beraber mi anlatacaksın yoksa yazılım odaklı mı olacak? Gibi, gibi...
Aslında asıl istediğim Ubuntu platformunda üzerinde çalışan bir uygulama göstermek. Tabi tez konusu olduğu için basit bir şey olmaması lazım.

heartsmagic

Eğer bir uygulama göstermek tez yapmaya yetiyorsa ne âlâ.

eRenleR

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Temmuz 2011 - 22:12:56
Yetmiyor aslında. Zaten basit birşeyide ben pek istemiyorum.
Dallı budaklı bir konu lazım.

kalkan1973

Bu forum size bu konuda çok büyük bir kaynak ve nimet. Bu konuda.... :)
Evde İşte her yerde Linux

heartsmagic

Alıntı yapılan: eRenleR - 17 Temmuz 2011 - 16:03:27
Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Temmuz 2011 - 22:12:56
Yetmiyor aslında. Zaten basit birşeyide ben pek istemiyorum.
Dallı budaklı bir konu lazım.

İşte, sen bunun karın ağrısını yaşıyorsun zaten. Gideceğin alanı net olarak belirlemezsen konuyu bulamazsın. Önce alanı belirle, sonra konuyu seçersin.

sem

Bir uygulama ve dallı budaklı olup hem Linux'un handikapların olup genel anlamda da öne çıkan bir şey önereyim ben de hem isterseniz Ubuntu'ya da bağlı olmadan genel olarak bir çok dağıtımı da kapsayan ve Synaptic gibi uygulamalarla da Ubuntu'ya bağlayabileceğiniz bir konu önereyim;

paket sistemleri
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

iceboy

Alıntı yapılan: HadiÇalışUbuntu - 21 Temmuz 2011 - 23:02:44
Arkadaşlar biosa nasıl gircem ?

Normal şekilde ?

Grup açılmadan önce f2 yada f12 bazı markalarda ''del'' tuşu ile dir.

Açılışta yazar press ''x'' to load bios features gibisinden bir uyari..
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

BayboraKaan

Alıntı yapılan: HadiÇalışUbuntu - 21 Temmuz 2011 - 23:02:44
Arkadaşlar biosa nasıl gircem ?

Lütfen bu baslik altinda basligi ilgilendirmeyen sorular sormayiniz. Eger bir sorununuz var ise yeni bir konu acip sorabilirsiniz.

eRenleR

Haklısınız sanırım önce üstüne gidiceğim ana konuyu seçmem lazım.
Yardım eden herkese çok teşekkürler.

mubuntu

Merhabalar,

Yeni konu açmak yerine bu konuyu hortlatmayı uygun buldum.
Yaklaşık 1,5 yıllık bir Ubuntu kullanıcısıyım. Bu aralar python'a başlamak istiyorum. Python'da Ubuntu ile ilgili bir proje konusu istiyorum. İlla python da olmayabilir; ama çok sevdiğim Ubuntu için birşeyler yapmak istiyorum.
Bu bağlamda tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim.
Teşekkürler...

if

Alıntı yapılan: mubuntu - 29 Eylül 2011 - 23:55:00
Merhabalar,

Yeni konu açmak yerine bu konuyu hortlatmayı uygun buldum.
Yaklaşık 1,5 yıllık bir Ubuntu kullanıcısıyım. Bu aralar python'a başlamak istiyorum. Python'da Ubuntu ile ilgili bir proje konusu istiyorum. İlla python da olmayabilir; ama çok sevdiğim Ubuntu için birşeyler yapmak istiyorum.
Bu bağlamda tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim.
Teşekkürler...

@mubuntu, forumumuzda Uygulama Geliştirme Tayfası var, kullanıcıların istekde bulunduğu ya da kendilerinin düşündüğü uygulamaları yazan. Oraya katılabilirsin.

mubuntu

@if,
Cevap için teşekkürler. Forumda daha çok takılmam gerek sanırım. Dediğin bölümü inceleyeyim...

canosayan

hani tezinizin ayrıntısını bilmiyorum. ama sanki ubuntu tanıtım bloglarının birinin derlenmiş hali gibi görünebilir. daha belirgin gidin derim. mesela şirketlere faydalarını anlatın. maliyet harcamaları gibi. yada kolaylık ve düzenlenebilirlik gibi. mesela outlook üzerinde google mail hesabı ayarlamak ile thunderbird üzerinde ayarlamanın farkı gibi.
Chmod bizim işimiz.

ssahin

.
Firmamızda onlarca masa üstü PC de Ubuntu kullanıyoruz.

Serverlarımızın %90'ı Linux tabanlı.

Tezinde ticari işletmelerde Linux kullanımınına değineceksen yardımcı olurum. sana yakın yerdeyiz
benimle bağlantı kur.

Sevgiler.

grayloop

Aklıma marka (sistem) bağımlılığı, sistemler arası alışkanlık çatışmaları, bir sistemi öğrenme alışkanlıkları ya da kolaylığı gibi konular geliyor. Masa başında değil de alanda yapılan bir çalışma olacaksa sistem farklılıkları ve kullanıcı görüşleri alınarak yapılan bir alan araştırması da olabilir. Olabilecekse deney ve kontrol grupları oluşturularak karşılaştırmalı bir gözlem programı mesela...
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz