Kubuntu 8.04.1 Released .deb paketini kurmuyor !

Başlatan kurnuc, 12 Ağustos 2008 - 23:03:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kurnuc

.deb uzantılı program paketlerini indirip kurulması için seçim yapıyorum ancak indirildikten sonra kurulum yapmıyor, Masaüstüne de programı indirdiğim halde kurulum yapamıyorum...

Mesela Limewire indirip kurmak istiyorum, kendi sitesinden uygun olan .deb uzantılı paketi indiriyorum , LimewireLinux.deb  açılıyor diyerek bir pencere çıkıyor, Birlikte  aç seçeneğinde  /usr/lib/mime/debian-view   uzantısını görüyorum ve öntanımlı  olarak indirileceğini anlıyorum, ancak yüklendikten sonra  hiçbir  hareket yok !

.deb  Paket programı  masaüstüne indirip  üzerini tıkladığımda , şu iletiyi alıyorum ;

Package installer  penceresi çıkıyor ,  İnstall Package seçeneğini tıkladığımda  hata alıyorum ;

Hata iletisi şu ; 

" The Package File does not exist  ,     A nonexistent file has been selected for installation. Please select an existing .deb package file.  "

Çok sayıda .deb  uzantılı  program indirip kurmak istiyorum ancak kurulmuyor, gereken güncellemeleri yaptım, yüklemem gereken  güncelleme veya program nedir ?? Bilgi verirseniz sevinirim...

atomkarinca

Önce gdebi-kde paketini kur;
sudo apt-get install gdebi-kde
Devamımda indirdiğin *.deb paketine sağ klik yapıp birlikte aç'dan diğerini seç. Açılan pencereye gdebi-kde yaz. En sonunda da alttaki hatırla seçeneğini işaretle.

kurnuc

Tanzer hocam gdebi-kde kontrol ettim ve yüklü, birlikte aç seçeneği ile  gdebi-kde  seçeneğini etkinleştirip açmayı denedim fakat cevap aynı,

Package installer  penceresi çıkıyor ,  İnstall Package seçeneğini tıkladığımda  hata alıyorum ;

Hata iletisi şu ; 

" The Package File does not exist  ,     A nonexistent file has been selected for installation. Please select an existing .deb package file.  "

Kubuntuyu 2 gün önce kurdum ve sorunsuz kullanıyorum, başka en ufak bir hata yok sorun yok ancak .deb paketleri kurulmuyor !

heartsmagic

Şöyle diyelim .deb paketleri GUI ile kurulmuyor.

Şimdi sen paketi bilgisayara indirip öyle denedin mi? "Kaydet" diyerek yani?
Eğer denediysen ve aynı hatayı alıyorsan konsoldan dener misin:

cd /nerede/bu/paket
sudo dpkg -i paket_adı.deb
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kurnuc

Ne yaptıysam programları açamıyorum, çalıştıramıyorum ben de birşey anlamadım bu iş'ten , sistem veya programlar'da, ayarlarda  hiç sorun yok , extra  birşey yüklemedim sadece  güncelleme yaptım, Program ekle - kaldır seçeneğiyle birkaç program yükledim o kadar,  anormal bir durum yok.

Bahsettiğin komutu girdim  hata veriyor,  dosyayı masaüstüne kaydedip birlikte  aç  seçeneğine tıkladığımda, install seçeneği var ancak  sonuç yok...

Hİçbir .deb  paketini  kuramıyorum, çalışmıyor... :'(

atomkarinca

Peki konsole da;
sudo dpkg -i paket_adı.deb
ne döndürüyor?

kurnuc

Şu adresten Limewire Ubuntu ve Debian uyumlu paketi masaüstüne indiriyorum,

http://www.limewire.com/download/download.php?version=linux_deb

Masaüstüne kaydedip, sonra da verdiğin komutu konsol'dan girdiğimde sonuç ;

dpkg: error processing LimeWireLinux.deb (--install):
cannot access archive: No such file or directory
Errors were encountered while processing:
LimeWireLinux.deb
-------------------------------------------------------------------

erginemr

Konsolda öncelikle masaüstüne geçmelisiniz:
cd ~/Masaüstü
ya da
cd ~/Desktop
"sudo dpkg -i ..." komutunu daha sonra çalıştırın. Dosya ismine gelince Tab'a çift basarak otomatik olarak tamamlattırabilirsiniz.

Limewire için bir de Java paketinin kurulu olması gerekiyor:
sudo apt-get install sun-java6-jre

Son olarak, LimeWire yerine aynı görünüm ve özelliklere sahip FrostWire'ı kurmanızı öneririm:
http://www.frostwire.com/

kurnuc

Adept yöneticisine bakıyorum çok sayıda güncellemenin yüklü olmadığını görüyorum, deb  ile başlayan çok sayıda dosya var ve yüklenmemiş görünüyor, mesela ;

debarchiver , debaux, debaux-debconf, debbug,debconf,debconfdoc,debconf-utils,debdelta,debfoster,debget,debianbuilder,  v.s...   liste bayaa  bir uzuyor , 

deb  ile ilgili  yüklü  dosyalar şunlar, diğerleri  yüklü  değil !

deb-gview , debconf , debconf-i18n , debianutils, debtags, defoma,   =>  sadece bunlar  yüklü , başka  yüklemem gereken birşey var mı ?

kurnuc

Java yüklü bir sorun yok, komutlar çalışmıyor...

erginemr

Alıntı yapılan: kurnuc - 13 Ağustos 2008 - 13:13:42
Adept yöneticisine bakıyorum çok sayıda güncellemenin yüklü olmadığını görüyorum, deb  ile başlayan çok sayıda dosya var ve yüklenmemiş görünüyor, mesela ;

debarchiver , debaux, debaux-debconf, debbug,debconf,debconfdoc,debconf-utils,debdelta,debfoster,debget,debianbuilder,  v.s...   liste bayaa  bir uzuyor , 

deb  ile ilgili  yüklü  dosyalar şunlar, diğerleri  yüklü  değil !

deb-gview , debconf , debconf-i18n , debianutils, debtags, defoma,   =>  sadece bunlar  yüklü , başka  yüklemem gereken * bir şey var mı ?

Yeterince yüklü paket var, sorun dpkg'ın dosyayı bulamaması, ya da bir ihtimal, dosyanın hatalı olması. Onun için:

1. Türkçe karakter problemine (Masaüstü, vb.) karşı, LimeWire paketini masaüstüne değil de Ev dizininize kopyalayıp oradan kurmayı deneyin.

2. Verdiğim bağlantıdaki FrostWire Debian paketini kurmayı deneyin.

erginemr

Bu arada, Kubuntu'da kurduğunuz gdebi-kde paketinde şöyle bir hata var:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2829.msg30424#msg30424

Sorunu çözmek için, o mesajda açıkladığım şekilde gdebi-kde paketini kaldırıp, GTK tabanlı gdebi paketini kurmayı deneyin.

kurnuc

Şu an bilgisayar başında değilim hocam, birkaç saate kadar cevap vereceğim, dpkg hatası olabilir diye düşünüyorum ben de ! çünki herhangi bir hata yok,çok acemi de değilim fazla kurcalamadım o yüzden biraz başınızı ağırtıyorum, saygılar...

heartsmagic

@kurnuc, lütfen 2 kişinin sana tarif ettiği şekilde dpkg ile kurulumu dene. Yapacağın çok basit, ya paket neredeyse o dizine cd ile gideceksin ya da @erignemr'in dediği gibi ev dizini içine taşıyıp terminali açtığın yerde komutu vereceksin. Sen bunu bir dene, sonuca bakalım, değerlendirelim. Yoksa başlık uzadıkça uzar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kurnuc

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum ilginize, ancak ne yaptıysam olmuyor, biraz daha uğraşayım ben, paketleri kaldırıp yeniden yükleyeyim ve güncelleyeyim  çözmeye çalışacağım...Verdiğiniz komutları da tekrar deneyeceğim, çok teşekkürler...

Xenophobia

Benzer bir paket olarak sana Kubuntu üzerinde aşağıdaki örneği verebilirim.

Frostwire, LimeWire benzeri bir programdır.İkisi de aynı işi görür, ben Frostwire kullanıyorum o yüzden sana örneği buradan vereceğim.

Bu adrese gidip, *.deb pakedini indireceksin.

Pakedi indirdikten sonra, bir terminal açacaksın ve komutlarla bulunduğu klasöre gireceksin.

Örneğin ben kendi sistemimden örnek vereyim sana.

cd /media/Depo/Linux/Depo/Paketler

Bu klasörün içerisinde indirdiğim *.deb paketleri mevcut ve oradakilerden frostwire olanı seçip ilgili komutu vereceğiz.

sudo dpkg -i frostwire_4.13.5-0~getdeb1_i386.deb
sudo apt-get install sun-java6-jre
sudo apt-get -f install

Bu komutlar ile bağımlılığı karşılanmamış paketleri kuracaksın ve sistemine *.deb pakedi kurulmuş olacak.Frostwire java ile çalıştığından sun-java kuruyorsun.Bunu diğer paketlerde yapmana gerek yok.Zaten bir kere kurduğunda bir daha kurmana gerek yok.

Bu komuttan sonra Frostwire programı menülerinde İnternet kısmının altına yerleşir.Oradan kullanabilirsin.İlla LimeWire istiyorsan, onun *.deb pakedini indirip, FrostWire pakedini gösterdiğim kısımda LimeWire pakedini göstermen yeterli.