Endian Firewall UMTS Modem

Başlatan Gabriel, 13 Temmuz 2011 - 21:24:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gabriel

EFW 2.4.1 kullanıyorum. ADSL modemimin internet bağlantısını bridge modu ile EFW üzerinden yapıyorum.
Bulunduğum bölgede TTnet altyapı çalışmaları yaptığı zamanlarda, bazen yarım güne kadar ulaşan internet kesintiler oluyor. Buna karşılık ben de yedek bir bağlantı olması için bir Vodem aldım. EFW üzerinde backup link olarak UMTS modemleri tanıtıp main uplink'in çalışmadığı zamanlarda otomatik devreye girmesi sağlayabiliyormuş. Fakat ben bunu beceremedim sanırım.

Olması gereken ayarlar bu şekilde deniyor. USB Vodem USB0 portunda. Serial/USB port olarak da 0 seçtim ama, sıkıntı nerede bulamadım. Vodafone'un sitesini araştırdım ama APN ile ilgili bir bilgi de bulamadım. Yanlış APN giriyor olabilir miyim bilmiyorum. Fakat 3G data hattına sahip bir telefonda APN kullanıcı adı ve şifre vodafone olarak ayarlı. Onu örnek alarak bu şekilde yazdım.
Bir bilgisi olan var mıdır?

Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

cagriemer

Once Endian olmadan, USB modeminizle internet erisimi saglamaya calisin. Dogru ayarlari bulana kadar deneyin. Modemin hangi ayarlarda calistigini kesin olarak (!) bildikten sonra Endian uzerinden yapilandirma yapmak daha mantikli olacaktir diye dusunuyorum.

Ilk bakista soyleyebileceklerim;

- Serial/USB port altinda baska hangi secenekler var? /dev/ttyUSB0 gibi bir secenek mevcut mu?

- APN "internet" mi olmali yoksa "mgb" mi? Bunu Endian'siz erisim yapmayi denerken bulacaksinizdir.

- Kullanici adi ve sifre gerekiyor mu baglanti icin? Yine bunu da Endian olmaksizin erisim yapmayi denerken bulursunuz.

- BAUD icin daha dusuk bir hiz denediniz mi?

- Main Uplink'in ayarlarini yaptiginiz sayfada, "If this uplink fails activate buraya_usb_modem_baglantiniza_verdiginiz_isim_gelecek" secenegi isaretli mi?

Gabriel

Alıntı yapılan: cagriemer - 08 Ağustos 2011 - 08:24:35
Once Endian olmadan, USB modeminizle internet erisimi saglamaya calisin. Dogru ayarlari bulana kadar deneyin. Modemin hangi ayarlarda calistigini kesin olarak (!) bildikten sonra Endian uzerinden yapilandirma yapmak daha mantikli olacaktir diye dusunuyorum.
Modem kesin olarak ekran görüntüsündeki ayarlar ile çalışmalı. Ubuntu ve W7 üzerinde görüntüdeki ayarlar ile erişim sağlanabiliyor.

- Serial/USB port altinda baska hangi secenekler var? /dev/ttyUSB0 gibi bir secenek mevcut mu?
Öyle bir seçenek yok. Zaten Endian Serial / USB diye ayrımını yapmış. Seçtiğim değer Serial1 ya da USB1 oluyor.

- APN "internet" mi olmali yoksa "mgb" mi? Bunu Endian'siz erisim yapmayi denerken bulacaksinizdir.
Ubuntu ve W7 üzerinde Vodem ile 3G erişimi sağladım ve bağlantı "internet" APN üzerinden yapıldı.

- Kullanici adi ve sifre gerekiyor mu baglanti icin? Yine bunu da Endian olmaksizin erisim yapmayi denerken bulursunuz.
Ekran görüntüsündeki gibi. vodafone/vodafone

- BAUD icin daha dusuk bir hiz denediniz mi?
9600'e kadar indim.

- Main Uplink'in ayarlarini yaptiginiz sayfada, "If this uplink fails activate buraya_usb_modem_baglantiniza_verdiginiz_isim_gelecek" secenegi isaretli mi?
Çalıştırmayı başarırsam, evet mainuplink'e backup yapacağım. Denemelerimde mainuplink'i devredışı bırakıyorum. Asıl bağlantı 3G olacak şekilde çalışıyorum. Hatta mainuplink'i sildim öyle de denedim.

Tüm bu yukarıdakilerden sonra değişen bir şey yok. Vodafone destek departmanı ile iletişime geçtim. Üretici firma ile görüşüp Endian için bir çözüm var mı bakacaklar. Gelişmeleri yazarım.

Gabriel

EFW için Vodafone bir çözüm bulamadı. Sözleşmeyi iptal edip, cihazı iade ettim.