[Çözüldü] Amarok Çalmıyor

Başlatan Rowle, 11 Temmuz 2011 - 22:30:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rowle

Merhaba.

Acemiyim. Amarok yükledim, program açılıyor ama şarkıları çalmıyor. Baktığım çözümlerde yardımcı olmadı. Aynı zamanda sudo ile ilgili de bir sıkıntım var. Parola koymadğım halde parola istemekte. Yardımcı olabilecek var mıdır?

Not: Ubuntu Maverick Meerkat sürümünü kullanıyorum.
Oldu mu? Olmadı tabi ki...

BayboraKaan

Masaüstü yöneticin Unity mi?

Sudo derken? Sudo komutu ile root olursun o yüzden her zaman parola ister.

heartsmagic

Maverick'se eğer 10.10'dur ve masaüstü ya Gnome'dur ya da KDE sanırım.

@Rowle, Amarok için hangi başlıklara baktın, neler denedin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Rowle

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 11 Temmuz 2011 - 22:33:15
Masaüstü yöneticin Unity mi?

Sudo derken? Sudo komutu ile root olursun o yüzden her zaman parola ister.

Sudo ile ilgili herhangi bir komut çalıştırdığımda sorulan paroladan bahsediyorum. Örnek;

sudo apt-get install libxine1-ffmpeg phonon-backend-xine

ve ben bu parolanın ne olduğunu hiç bilmiyorum. Kendi sistem parolam değil, defalarca denedim çünkü. Bi ara yine böyle parolayla ilgili bir sıkıntım olmuştu ve internetten baktığım muhtemelen default parolalardan biri işe yaramıştı ama şuanda aklımda değil ne yazık ki.

Kullandığım masaüstü yöneticisi hakkında bir fikrim yok. Maverick Meerkat ile birlikte gelen GNOME değil miydi ki?

@heartsmagic;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=8563.0
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18329.0

Verilen çözümler sudo komutlarıydı, parolayı bilmediğim için işime yaramadılar.

heartsmagic

@Rowle, sudo için öntanımlı parola diye bir şey yoktur, orada sorulan şey sisteme girerken kullandığın kullanıcının parolasıdır. Bu her zaman bu şekildedir. Parolayı girdiğinde sana tam olarak ne diyor?

Rowle

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Temmuz 2011 - 23:20:28
@Rowle, sudo için öntanımlı parola diye bir şey yoktur, orada sorulan şey sisteme girerken kullandığın kullanıcının parolasıdır. Bu her zaman bu şekildedir. Parolayı girdiğinde sana tam olarak ne diyor?

Sorry, try again.
[sudo] password for kullanıcıadım:

heartsmagic

Parolada Türkçe karakter vs. var mı?

sabian

Parola koymama gibi bir seçeneğiniz yok. Kurulum yaparken mutlaka parola koymuşsunuzdur, onu girmelisiniz.

Amarok için ek paketler yüklemeniz gerekiyor. Amarok'u sonradan kurduğunuza göre Gnome masaüstü kullanıyorsunuz demektir. (AMAROK, KDE'de öntanımlı gelir) sudo apt-get install kubuntu-restricted-extras kodunu girdikten sonra şifrenizi girmelisiniz. Bu paketler kurulduktan sonra bir sorununuz kalmamalı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Temmuz 2011 - 23:28:21

forumda parola değiştirmek için bazı başlıklar vardı, faydası olur mu acaba?
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

heartsmagic

Sorun parolayı hatırlayamama olsaydı doğrudan onu denetirdik, aklıma geldi fakat meseleyi tam olarak anlayamadığım için irdelemek istedim. Sisteme girerken kullanılan parola ile sudo çalışmıyorsa, parolayı değiştirdiğimizde iş görür mü bilemiyorum. Deneyeceğimiz ilk şey bu olacak ama sanırım.

Rowle

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Temmuz 2011 - 23:22:59
Parolada Türkçe karakter vs. var mı?

Alıntı yapılan: sabian - 11 Temmuz 2011 - 23:26:50
Parola koymama gibi bir seçeneğiniz yok. Kurulum yaparken mutlaka parola koymuşsunuzdur, onu girmelisiniz.

Amarok için ek paketler yüklemeniz gerekiyor. Amarok'u sonradan kurduğunuza göre Gnome masaüstü kullanıyorsunuz demektir. (AMAROK, KDE'de öntanımlı gelir) sudo apt-get install kubuntu-restricted-extras kodunu girdikten sonra şifrenizi girmelisiniz. Bu paketler kurulduktan sonra bir sorununuz kalmamalı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Temmuz 2011 - 23:28:21

forumda parola değiştirmek için bazı başlıklar vardı, faydası olur mu acaba?

Parola konusunda sıkıntı benden kaynaklanıyormuş, parolayı entera basarak giriyordum, diğer türlü girdiğimde uçbirimde parola sanki girilmiyormuş gibi gözüküyordu, zaten öyle olmalıymış.

sabian'ın verdiği kodla da Amarok sorununu çözdüm. İlginiz için çok teşekkürler.