wiki tanıtım

Başlatan microanaliz, 09 Temmuz 2011 - 20:32:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

microanaliz

Arkadaşlar forumu kullanan herkese bir rica arkadaşlarınıza ubuntu wikiyi kaynak olarak gösterirseniz bizimde yetişemediklerimize yetişip  görüp değiştirirler ve wikide daha aktif kullanılmış olur.
örnek=Yanlış anlamayın Code::blocks ne işe yarar diye sorduğunda sizde wikide geliştirme bölümüne bak derseniz oda başka konuları merak edenlere wikiyi adres gösterir böylece tanınma ve eğitimde bir tuğla daha eklemiş oluruz.(tek gayemiz yazılımdan bilgisayardan anlayan insanları yetiştirmek. Yetiştirirsek onlarda sıkıntılarımızı halledicek programlar yazarlar veya eksikleri düzeltirler.Eğitime önem vermesek gelecek olmaz eğitelimki ilerleyelim bu yüzden wikiye gereği kadar değer verelim çözülmüş sorunları wikiye taşılayalım uygun başlıklar altında.)
MicroAnaliz

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

agritux

Sürekli gündemde olan bir şeydi bu. Ama maalesef hiç yapılmadı.

microanaliz

Bu fikir hayata geçerse kaynak sıkıntısı çekenlere doludolu bir kitaplık olur ve inannın ister inanmayın okullarda bilgisayar bölümlerine bile kaynaklık eder gelinen noktaya herkes şaşırır.
MicroAnaliz

agritux

Bence wiki dergiden daha önemli. Ama nedense hiçkimse önemsemiyor.
hadi bir tartışma başlatayım :P

microanaliz

Tartışalım! Bencede wiki daha önemli dergide belkide konusu yayınlanacak diye  biraz daha önem verilir kişiler.Zaten bazı şeyleri kökünden değiştirmek lazımbazı anlayışları radikal olmak lazım nasıl ubuntu yu kullanmada uzmanlaşıyorsa insanlarda burada yeni bir versiyonla yola çıkacak unvanda çay simgelerinin yanında çeşitli rütbeler olsun mesala kim ne kadar konu çözebilmiş yada eğitim parkuru kuralım kim nerede veya sanal bir test yapalım bilgisayar için sınava alalım kişileri bakalım kimin derecesi nerede.Böylelikle tüm kaliteli kişileri belirleyelim
1-Çözdüğü konu
2-Wiki gezegende yayınlanan konuları
3-Sanal testden aldığı puana göre çay simgelerinin yanında kıdeminide belirtelim böylelikle kalite artar bu kişiler bir sınıra ulaştığında isminin rengide değişsin
Bu ne mi kazandıracak kaliteli eğitimiş insan kaliteli bir topluluk ve yerli kaliteli bellimi olur yerli bir linux doğururlar yada kaliteli bir programlar yazarlar linuxsu yaygınlaştırırlar kısaca parasal beyinsel olarak yeni kapılar açılır.Tabiki ölçüm tarzı standardı oluşturulur.Bellimi olur ingilizce gibi TOEFL yabancı dil sınavı gibi bizimde linux ustatlık kariyeri oluşumunun ilk temelini dünyada atmış oluruz bu gün hayal ama yarın gerçek olacak....
MicroAnaliz

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

microanaliz

MicroAnaliz

sem

O cümleyi açarsam üyeliğim silinir.

Kendimi şöyle ifade edeyim;

Fikir sizin, saygı duymak "zorundayım"... Fikriniz ile alakalı olarak benim şahsi görüşüm ise; altyapısız buldum. Kişinin çözdüğü konuları görsek, Wiki'ye eklediği maddeleri görsek bize ne kazandıracak... Bir şeylerin yapılması için illaki maddi ya da manevi bir ödül mü gerekiyor. Böyle olsa bile (yani insanlar ödül beklese bile) bu sitenin işleyişine uyuyor mu? (soru değildir, ben uymadığını düşündüğüm için daha çok vurgulamak için soru cümlesi şeklinde konuştum.)

Kişileri sınava alsak ne olacak? "Bize ne mi kazandıracak kaliteli bir topluluk ve eğitilmiş insan" denilmiş... Yani sınavdan kötü derece yapanların üyeliği mi silinecek, o zaman yardımlaşmak için olan Wiki, forum ve SUDO'nun ne anlamı kalıyor zaten herkes dereceli insan olacak...

Ya da yüksek derece alan arkadaşlar Wiki, SUDO, forumda görevlendirecek diğer düşük derece alan arkadaşlar üye olarak kalacak ise yani üyelik silinmeyecek ise şu anki topluluktan kalite farkı ne olacak?

Şu an bir sınav yok ve yüksek derece alacak olan kişiler bilinemediği için mi Wiki ve SUDO'da içerik sıkıntısı oluyor? Bu kişileri kazanırsak belki kaliteli uygulamalar yazılır da denilmiş... UGT diye bir şey kuruldu... Kaliteli arkadaşlar sınav yapılırsa mı gelecek, sınavı mı bekliyorlar?

vs vs vs vs vs vs... Her cümlesi için bir kaç paragraf yazabileeğim bir fikir kısacası... Sonunda soru işareti olan cümlelerin ise hiç birisi soru cümlesi değildir... Yukarıda söylediğim gibi vurgu amaçlıdır.

Fikrinizde bahsettiğiniz hiç bir şeyi gerekli görmüyorum. Tek gerekli gördüğüm iyi biliyor, kötü biliyor, kaliteli, kalitesiz demeden herkesin kendi çapındaki bilgisi ile SUDO, Wiki ve Forum'a içerik sağlaması...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

microanaliz

Alıntı yapılan: sem0900 - 12 Temmuz 2011 - 01:58:11
O cümleyi açarsam üyeliğim silinir.

Kendimi şöyle ifade edeyim;

Fikir sizin, saygı duymak "zorundayım"... Fikriniz ile alakalı olarak benim şahsi görüşüm ise; altyapısız buldum. Kişinin çözdüğü konuları görsek, Wiki'ye eklediği maddeleri görsek bize ne kazandıracak... Bir şeylerin yapılması için illaki maddi ya da manevi bir ödül mü gerekiyor. Böyle olsa bile (yani insanlar ödül beklese bile) bu sitenin işleyişine uyuyor mu? (soru değildir, ben uymadığını düşündüğüm için daha çok vurgulamak için soru cümlesi şeklinde konuştum.)

Kişileri sınava alsak ne olacak? "Bize ne mi kazandıracak kaliteli bir topluluk ve eğitilmiş insan" denilmiş... Yani sınavdan kötü derece yapanların üyeliği mi silinecek, o zaman yardımlaşmak için olan Wiki, forum ve SUDO'nun ne anlamı kalıyor zaten herkes dereceli insan olacak...

Ya da yüksek derece alan arkadaşlar Wiki, SUDO, forumda görevlendirecek diğer düşük derece alan arkadaşlar üye olarak kalacak ise yani üyelik silinmeyecek ise şu anki topluluktan kalite farkı ne olacak?

Şu an bir sınav yok ve yüksek derece alacak olan kişiler bilinemediği için mi Wiki ve SUDO'da içerik sıkıntısı oluyor? Bu kişileri kazanırsak belki kaliteli uygulamalar yazılır da denilmiş... UGT diye bir şey kuruldu... Kaliteli arkadaşlar sınav yapılırsa mı gelecek, sınavı mı bekliyorlar?

vs vs vs vs vs vs... Her cümlesi için bir kaç paragraf yazabileeğim bir fikir kısacası... Sonunda soru işareti olan cümlelerin ise hiç birisi soru cümlesi değildir... Yukarıda söylediğim gibi vurgu amaçlıdır.

Fikrinizde bahsettiğiniz hiç bir şeyi gerekli görmüyorum. Tek gerekli gördüğüm iyi biliyor, kötü biliyor, kaliteli, kalitesiz demeden herkesin kendi çapındaki bilgisi ile SUDO, Wiki ve Forum'a içerik sağlaması...
Sizin fikirlerinize de saygılıyım ama benim anlatmak istediğim bu değildi diyebilirim.İnsanlara unvan verilmesi delisi değilim bir işi yapıyorsan zevkine bile belli başlı ciddi şeyleri oturturmak lazım.Burada amaç zaman öldürmekse benim açımdan yok sıkıntı diyebilirim.Size bir gün gelseler şu formukurdum şu dağıtımı tanıtacaksınız desem ne dersen hadi len dersin deme ...Ama başkaları yıllar önce soyunmuş bu işe bende diyorumki bizim topluluğumuz standart hale gelmiş wiki forum gezegen gibi alanlara stajyer diye bir alan oluşturulsa buralarda gizli yetenekleri eğitsek bu işi bunlara aktarsak ve bizden sonrada devam etse diğer dağıtımlarda bunu kendine örnekalacak zamanla ve nasılki linux dernek kuruldu ilk defa tüm forumların katıldığı tüzel kişiliği terk edilmiş gerçek kiilerin öğrenip geliştirdiği ve bir birine yardım eden bir kariyer basakları oluşturulsa olmazmı derim siz açın bölümü stajyer diye bak işler nasıl yapılıyormuş göstereyim(yarın yaşamak istiyorsan gence yatırım yap bu yatırımda eğitim olsun ki gelecek yaşasın)İşi bilenler bilmeyenlere öğretmese nasıl yürüyecek bu gelişim.Gök yüzünden kurtarıcımı inecekmesimi inecek biraz ufukları zorlamak lazımheceyan yoksa her şey bitmiştir.
MicroAnaliz

ersinkandemir

@microanaliz,
Üyeleri sınıflara bölmenin böyle bir forumda doğru olacağını düşünmüyorum ben de :) Kendimce sebebi yeni başlayanların Ubuntu'da uzmanlaşmanın, yardım edecek kadar bilgi sahibi olmanın çok zor olacağını düşünebilecekleri.
Where there's a shell, there's a way.

sem

@microanaliz, heyecanın yanında biraz gerçekçi olmak lazım... Durumu iyi tartmak lazım...

"Stajyer yetiştirmek bize mi düştü?" demiyorum. Çünkü benim bilgim buna yetmeyecek olsa da aramızda değil stajyer uzmanlara ders verebilecek arkadaşlar olduğunu biliyorum. Siz de stajyer yetiştirebilecek derecede bir donanıma sahip olabilirsiniz.

Hatta eğer bu durumda iseniz sonuç cümlemi şu şekilde bağlayayım; aramızda zaman ve bilgisi olan arkadaşlar varken daha elimizdekilere tam anlamı ile sahip çıkamıyorsak o zaman gerçekten stajyer yetiştirmek bize kalmamış demektir, ilk iletimdeki "saksağan" ise buradaki stajyer yetiştirme oluyor, "her kuş" ise elimizdekiler yani Wiki, SUDO, Forum olarak düşünebiliriz.
Burası dünya?

microanaliz

Kimseyi sınıflara bölmüyorum ya neden insanlar tam ne demek istediğimi anlamıyorlar badem sosyal bir topluluğuz madem yardımı seviyoruz neden insanların birbirini eğitmek için geldikleri bu ortamlarda bir stajyer alan açıp işi sağlam öğrenmek isteyenleri bu alana toplayıp kendi kurallarını oluşturmaları ve diğer dağıtımlarıda bu yöne sefk etmek istemeyelim.Ben açılım geliştiriyorum eninde sonunda bunu gerçekleştireceğim ve Dünyada ilk defa duyduğum kadarı ile resmen eğitime başlayan bir aktif alan oluşturacağım çok şey bilmiyorum belkide hiç birşey ama öyle bir hal alıcak ki bu durum A kalite olacak Allah bana ve çocuğuma şifa verirse...Ve benimki bir fiki seven olur beğenen olur beğenmeyen olur ama beni doğru anlayın ne faydası olacak bunu bir düşüşnün sadece insanlar yazılımda eğitim alanı ve bu unvanı tanıyan bir topluluk oluşturacağız ve zamanla diğerleri ve diğerleri derken dünyaya bizlerde öğretmiş olacağız hep başkalarında almamış olacağız...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Temmuz 2011 - 02:45:15

Alıntı yapılan: sem0900 - 12 Temmuz 2011 - 02:31:01
@microanaliz, heyecanın yanında biraz gerçekçi olmak lazım... Durumu iyi tartmak lazım...

"Stajyer yetiştirmek bize mi düştü?" demiyorum. Çünkü benim bilgim buna yetmeyecek olsa da aramızda değil stajyer uzmanlara ders verebilecek arkadaşlar olduğunu biliyorum. Siz de stajyer yetiştirebilecek derecede bir donanıma sahip olabilirsiniz.

Hatta eğer bu durumda iseniz sonuç cümlemi şu şekilde bağlayayım; aramızda zaman ve bilgisi olan arkadaşlar varken daha elimizdekilere tam anlamı ile sahip çıkamıyorsak o zaman gerçekten stajyer yetiştirmek bize kalmamış demektir, ilk iletimdeki "saksağan" ise buradaki stajyer yetiştirme oluyor, "her kuş" ise elimizdekiler yani Wiki, SUDO, Forum olarak düşünebiliriz.
Şimdi sizi daha iyi anladım ve haklılık payın çok yüksek...Fikirler akıl danışmaları ile olgunlaşır...
MicroAnaliz

canosayan

Bence bunun için para da toplamalıyız. Sonuçta sınavlar, gizli elemanlar falan. Masraflı işler bunlar.
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

@microanaliz, düşünceler güzel ancak fikirler dağınık. SUDO bile destek görmediği için bitme noktasına gelmişken sen bu söylediklerini kime yaptıracaksın. Bak sana bir yol, sen buradan çağrını yap "Ben varım" diyenler elini kaldırsın. Sayalım bakalım kaç kişi çıkacak?

Ayrıca Linux eğitimi belli başlı firmalar tarafından zaten veriliyor, sertifikası bile var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

microanaliz

Tecrubeyle sabit kimse elini kaldırmaz...Ama fikrimi ve önerimi sundum zamanla belki oluşur diye düşünüyorum
MicroAnaliz

sem

@microanaliz; ben şöyle bir ekleme yapayım, dediklerinize olumsuz yaklaşmamın nedeni sizin son iletiniz ile aynı sebeptendir. Bunun dışında yapılabilse yani şu anki şartlar altında bir ütopya olarak düşündüğümüzde bence de güzel olurdu. Keşke yapılabilse, ama...

(rütbe ya da bu gibi şeyler değil fakat eğitim olarak da katkımız olabilse, ya da bir şekilde daha kaliteli bir ortam oluşturulabilse kısmından bahsediyorum...)
Burası dünya?

BayboraKaan

Alıntı yapılan: microanaliz - 12 Temmuz 2011 - 16:37:12
Tecrubeyle sabit kimse elini kaldırmaz...Ama fikrimi ve önerimi sundum zamanla belki oluşur diye düşünüyorum

Stajyer fikri vakti zamaninda Canosayan tarafindan ilk olarak wiki tayfasinda uygulanmistir. Ilk stajyerlerimizden olan Agritux halen bir heves ile foruma girmektedir. Peki neden böyle bir aciklama geregi duydum :D Cok basit Canosayan ve benim stajyerlerimiz cok oldu hatta boynuz kulagi gecti (örnek Agritux) ama bugün bakiyorumda bizim görevlerimiz degistikce bizim ögrencilerimiz wikiyi terk edip gitmis. Bazilari özel hayatlari sebebi ile gitmisler, bazilari ise foruma geldikleri halde wikiyi acip ne oluyor burda diye bakmamislar/bakmiyorlar. Yani bunlar gecici heves rütbeyi aldiktan sonra bir anda isler degisiyor.

Zamaninda uygulanmis bir projedir stajyerlik ve halen Ceviri Tayfasinda basari ile uygulanmaktadir. Bugün sizi tayfaya davet etsem gelir misiniz bizle calisir misiniz? Su anda @dogukan arkadasimiz tek basina mücadele etmektedir. Ve her zaman söyledim yine söylüyorum wikiye katki yapmak icin rütbeye gerek yok yeter ki istek olsun.

http://forum.ubuntu-tr.net/subdomains/forum/index.php/topic,28194.msg338562#msg338562

microanaliz

wiki ye katkım var ve devam ediyor bakarsan görürsün ve zamanla sağlam bir kaynak haline gelecek...
MicroAnaliz

BayboraKaan

Alıntı yapılan: microanaliz - 13 Temmuz 2011 - 00:07:06
wiki ye katkım var ve devam ediyor bakarsan görürsün ve zamanla sağlam bir kaynak haline gelecek...

Sen yapmiyorsun diye bir ön yargim yok. Benim söylemek istedigim stajyer tayfa olayinin iflas ettigi idi ;)

agritux

Hehehe bukadar tartışılacağını biliyordum ben :)

BayboraKaan

Yaptin yine yapacagini. Bart Simpson gibi lafi attin kactin :D

microanaliz

Kaçmadım sadece fikirlerinizden yararlandım ve düşünüyorum bu anlattığınız sıkıntıları nasıl atlatırız diye...
MicroAnaliz

heartsmagic

@microanaliz, kaçtın sözü sana değil sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: agritux - 13 Temmuz 2011 - 19:27:38
Hehehe bukadar tartışılacağını biliyordum ben :)

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 13 Temmuz 2011 - 19:50:37
Yaptin yine yapacagini. Bart Simpson gibi lafi attin kactin :D

@microanaliz sen bize bakma biz arada atisiriz :D Lafim sana degildi ;)