Bluetooth Dosya Alma Sorunu

Başlatan possitive, 07 Temmuz 2011 - 03:05:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

possitive

Merhabalar arkadaşlar forumda ve ubuntu kullanıcısı olarak yeniyim. Özgür yazılım kullanıcısı ve geliştiricisi adayı olarak aranızda olmaktan çok mutluyum. Benim bluetooth ile ilgili ufak bir sorunum var. Öncelikle forumda bluetooth ile ilgili sorunlara göz attım ancak aradığım yanıtı bulamadım. Sorunum şu: Harici bir bluetooth aygıtı kullanmaktayım. Kullandığım aygıtı sistem otomatik tanıdı. Eşleştirme yaptım. Hatta vadofone 3G ile telefonu modem olarak kullanıp internete bile girdim. Pc'den telefona dosya gönderebiliyorum. Ancak telefondan pc'ye dosya göndermeye çalışırken gönderilemedi diyor. Pc'den eşleşmiş cihaza göz at yapıp dosya isimlerine bakabiliyorum. Fakat oradan kopyalama yapmaya çalıştığımda kopyalama ekranı öylece bekliyor herhangi bir işlem yapmıyor. Kendim kopyalamayı iptal etmek zorunda kalıyorum bu sefer de "obex://[00:17:4B:B4:EB:17]/" gösterilemedi.Hata: Service search failed (No route to host)
Lütfen başka bir görüntüleyici seçin ve tekrar deneyin. yazısı karşıma çıkıyor. Sizce hata nereden kaynaklanıyor olabilir? Telefonumun modeli Nokia N72. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

empax

Depodan obexpushd yazilimini kurduktan sonra Alt+F2 > obexpushd seklinde yazilimi calistirin(arkaplanda calisacak) ve deneyin, eger sorun cozulurse ayrica baslangic uygulamalarina eklersiniz.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

possitive

Aynen denediğiniz şekilde yaptım. HErhangi bir değişme yok. Alt + F2 ile programı çalıştır diyorum ancak programın çalıştığına dair bir belirti yok. Eğer arka planda çalışıyorsa diye de kopyalama yapmayı denedim ancak yine kopyalamadı :( Yardımınız için yine de teşekkür ederim. Güvenlik veya izinlerle alakalı bir sorun olabilir mi sizce? bir de nokia pc suite tarzı bir program önerebilir misiniz Ubuntu için.

empax

Dedigim yontem demek herkeste  ise yaramiyor.
Bu konuda fazla deneyimim yok ama telefonunuzu kablo ile baglayinca otomatik gormesi gerekiyor. Alternatif olarak KMobileTools ve Wammu varmis.

Bluetoot uzerini gidilirse belki bir sonuca ulaslilir.
terminalde lsusb ciktisini aktarir misiniz.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|