Küp sorunu

Başlatan yamyam46, 12 Ağustos 2008 - 09:23:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yamyam46

Çözülmüş bir yazı var bu konu ile ilgili ama bende işe yaramadığı için tekrardan oluşturdum konuyu...

Compiz yüklü olan Ubuntu 8.04 işletim sistemimin masaüstünü 2 den 4 e çıkartamıyorum... Compiz ayarlarından masaüstü ayarlarını denedim ama sonuç alamadım.. Başka ne yapabileceğimle ilgili bilgisi olan var mı... Şu anda Kağıt Küp kullanıyorum da :)

Bir de splash screen değişikliğini nereden ayarlayabilirim... Onunla da ilgili bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Saygılarımla,

Demir.

erginemr

Masaüstü kübü için;
Sağ alt köşedeki çalışma alanları listesine sağ tıklayıp, Tercihler'den çalışma alanı sayısını 4'e çıkarırsanız düzelecektir.

[IMG]http://img378.imageshack.us/img378/8171/clipboard01nv4.th.jpg[/img]  [IMG]http://img384.imageshack.us/img384/5250/clipboard02ti1.th.jpg[/img]

Splash Screen'den kastınız nedir:
Grub mu? Ubuntu logosu ve turuncu ilerleme çubuğu mu? GDM giriş (login) teması mı? Yoksa Hardy'de aktif olmayan Gnome açılış ekranı mı?

Sypro

Boot-up manager. Ekle kaldıra bakarsanız bu program işinizi görür.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

munirekinci

ironic

küple ilgili  benimde sorum var.

Arkadaşlar küpün  alt kısmına resim koyabiliyor muyuz ? (diğer yüzlerin hepsi resim eklenmiş vaziyette) compiz ayarlarından ekleyecek bir bölüm bulamadım.

Sypro

Küp kapaklarını aktif edip ayarlarını kurcalarsanız görürsünüz.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

ironic

Sanırım kasdettiğiniz bölüm burası. ayarlarımı resimden görebilirsiniz. tüm varyasyonları denedim sanırım. :)

Sypro

Bu desktop cube, ben kup kapakları dedim. Sanırsam Cube Caps olarak geçiyor.

ironic

Alıntı yapılan: Sypro - 23 Ağustos 2008 - 23:26:43

teşekkür ederim.. evet Cube Caps mış. compiz -> Araçlar bölümünden seçip ayarlayınca oldu. :)

MEOMAN

Bende de masaüstü 2 oluyor 5 oluyor 4 olmuyor. Daha önce Ubuntu kullandım problem yoktu. Şu an ultimate editon denemek istemiştim. Yalnız altta çalışma alanları listesi göremedim sanırım silmişim.. :-[ Ben panele tıkladığımda ise tercihler çıkmıyor ::)
Mahcubum. Buldum. Panele ekleden çalışma alanı değiştir seçeneği var. Onu seçtim. Ordan çalışma ortam sayısını dörtledim oldu teşekkürler. Kolay gelsin.. ;)

Düzeltme: Lütfen imla kurallarına, kelime kullanımına ve noktalama işaretlerine biraz daha dikkat edelim.
Mazidenbiri

atomkarinca

Alıntı yapılan: MEOMAN - 27 Ağustos 2008 - 00:01:46
bendede masaüstü 2 oluyo 5 oluyor 4 olmuyor daha önce ubuntu kullandım problem yoktu şu an ultımate editon denemek istemeiştim * yalnız atta çalışma alanları listesi göremedim sanırım silmişim.. :-[ ben panele tıkladığumda ise tercihler çıkmıyor ::)

Bunu CompizConfig Settings Manager'dan da ayarlayabilirsin.

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

simon

Arkadaslar küpü l küçültebilir miyim? Nasıl? Teşekkürler. (dell latitude d410)

munirekinci

Alıntı yapılan: simon - 15 Eylül 2008 - 23:22:27
arkadaslar kupu l kucultebilirmiyim nasil tesekkurler. (dell latitude d410)

Nasıl bir küçültmeden bahsediyorsunuz?

simon

Daha yeniyim Linux'ta. Şöyle altına üstüne resimlerden kapaktan bahsediyorum. Küp şu an masaüstünü değiştiriyor.

Düzeltme: Lütfen imla kurallarına, kelime kullanımına ve noktalama işaretlerine biraz daha dikkat edelim.

BoZGuN

@simon biraz dikkat edersen aslında cevabı sorunun içinde bulacagını görebilirsin.Bende dikkatsizdim ama iyileşme gösteriyorum gibi kısacası normal sorunun burdan giderebilirsin arkadaşımıza teşekkür ederiz..

Alıntı yapılan: ironic - 23 Ağustos 2008 - 23:33:41
Alıntı yapılan: Sypro - 23 Ağustos 2008 - 23:26:43

teşekkür ederim.. evet Cube Caps mış. compiz -> Araçlar bölümünden seçip ayarlayınca oldu. :)