Skype Görüntülü Chat Sorunu

Başlatan iceboy, 05 Temmuz 2011 - 01:14:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iceboy

Evet dün gece arkadaşımla skype ile görüşmek istedim..Bütün programları denedim sonunda skype ile görüntülü chat başladı.Sorun şurda ki o beni görüyor,sesimi duyabiliyor..Ben onu göremiyorum sadece sesini duyabiliyorum..

Neden böyle oluyor anlamadım..Pencere paylaş seçeneğini açtığında internette neler yaptiğini ve masaüstünü gösterebiliyor ama onun görüntüsünü göremiyorum..

Yardımlar için şimdiden teşekkürler..

Ve skype harici windows-linux arasında görüntülü chat yapabileceğimiz bir program varmıdır ?
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

6ng4n

speakerXXL

Alıntı Yapskype harici windows-linux arasında görüntülü chat yapabileceğimiz bir program varmıdır ?

http://www.jitsi.org/

gecegezen

ben sorunsuz bir sekilde yani nerdeyse sorunsuz 3 kisi ile aynı anda konusabiliyorum skype ile sorunlarda bazen benim sesimle ilgili oluyor ama ben bunu ses kartına ve internet bağlantısına bazende microfona bağlıyorum.
Skype ta önce bir echo diye bir servis var test için orayı arayın orda size bir kayıt karsılayacak ve sonra sizin sesinizi kayit edecek ve sonra tekrar size dinletecek eğer orda karsı tarafı ve kendi sesiniz duyarsanız sorun karsı taraftadır.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

iceboy

Jitsi yi ve compiz'i deneyeceğim fakat şunu belirtmek istiyorum.Ben compiz kurmadım ve sonradan da compiz'i açmadım.Eğer kendisi otomatik olarak açılıyorsa veye kurulumda aktif oluyorsa o zaman kapatmak gerekiyor sanırım.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

serkanburda

Siz arkadaşınızın sesini alıyor ama görüntüsünü alamıyorsanız bence sorunun kaynağı arkadaşınızda. Onun skype ayarlarınızı gözden geçirmesi ya da görüşme esnasında kamerayı başlatması gerekiyor. Sizin sesiniz de görüntünüz de karşı tarafa gittiğine göre sizde problem yok.

Skype dışında gtalk deneyebilirsiniz. İki tarafta da sorunsuz diye biliyorum.

BayboraKaan

@sersang'a aynen katiliyorum. Sorun karsi taraftadir büyük ihtimal.

sem

@iceboy, Skype'ı uçbirimden çalıştırarak döndürülen hataları aktarırsanız sorunun kimde olduğu, nasıl çözülebileceği gibi konular biraz daha açıklığa kavuşabilir.

Uçbirimden çalıştırmak için;

komutunu verebilirsiniz.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

iceboy

Şu anda konuşabileceğim kimse olmadığından deneyemiyorum.Fakat aynı arkadaşla 2 gün önce bende windows kullanırken konuşabiliyorduk sorunsuz.Ben ubuntu kurdum konuşamadık :)

Birde şu var,google talk i denedim ama görüntülü sohbet butonu yada onunla ilgili bir ayar bulamadım..

sabian

Alıntı yapılan: iceboy - 06 Temmuz 2011 - 00:51:29
Şu anda konuşabileceğim kimse olmadığından deneyemiyorum.Fakat aynı arkadaşla 2 gün önce bende windows kullanırken konuşabiliyorduk sorunsuz.Ben ubuntu kurdum konuşamadık :)

Birde şu var,google talk i denedim ama görüntülü sohbet butonu yada onunla ilgili bir ayar bulamadım..

Google talk kurduğunuz bağlatıda görüntülü arama özelliğini ekle ya da kur gibi bir seçenek daha olacak. Onu ekledikten sonra, konuşmak istediğiniz bağlantının üstüne gelip sağ tıkladığınızda açılan menüden "arama" simgesine tıklayacaksınız. Kamera simgesi beklemeyin, ben hatırlamıyorum ya da. Ama dana iki gün önce kıs arkadaşımla konuştuk bu şekilde.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

agritux