Isınma Problemi

Başlatan Warlord, 04 Temmuz 2011 - 23:43:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Warlord

Arkadaşlar Acer Netbookum var.  Ubuntu 11.04 kullanıyorum. Problemim aşırı ısınma. Kritik seviye 63 derece olarak gözüküyor. Bilgisayar işlem yapmazken bu sıcaklık 61-63 arası değişiyorken işlem yaparken baya yükseliyor. Önceleri pek problem etmedim ama şimdi işler değişti. Az önce güncelleme yapıyordum. Bilgisayar feci ısındı. Sıcaklığa baktığımda 73 dereceyi gördüm. Ve bilgisayarı yakından kokladığımdan nasıl tarif edeyim kablo yanığı gibi kokular geliyor hafifte olsa. Bilgisayar da problem yok çalışıyor. Ama aşırı ısınma bilgisayara zarar vereceği kesin. Şuan bu yazıyı yazarken sıcaklık 73 derece. Ne yapmalıyım. Klasik ubuntu kullanıyorum. Yani unity değil G2. Pardusda oyun oynarken bile 55i geçmiyordu.
Buyurun resim:
Hizliupload.com
Ubuntuyla alakalı bi sorun olabillir. Ubuntudan vazgeçmek istemiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Temmuz 2011 - 00:09:10

Buz koydum 55e ancak düşürebildim.

heartsmagic

Bu sırada işlemci kullanımı ne durumda oluyor? Ayrıca fanlar devrede mi değil mi? Acer'ın hangi modeli bu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

omergex

bir de top komutuna bakmakta yarar var, işlemciyi sömüren bir program mı var acaba
toshiba satellite a300 2d4
ati mobility readon hd 3400

Warlord

Model Acer Aspire One AOA 150
İşlemciyi sömüren program yok. Çünkü çok rahat kullanıyorum. Herhangi bi kasma olmuyor. Hem koyduğum resimde sadece firefox açıktı.

qolt45

Bende de aynı sorun vardı fakat nasıl olduysa yada ne yaptıysam bilmiyorum kendiliginden gecti.Amd islemci mi kullanıyorsunuz ?
Amd'ler icin ısınma sorununu cozdu deselerde yinede gercek ki amd ısınıyor.Netbookmus sizinki ısınması gayet normal ama 65 derece ustu biraz tehlike arz edebilir sizin icin.Benim de toshiba marka amd islemcili bir notebook'um var cok ısınıyor ama sorun cıkartmıyor.Sıcaklık sorununuzu bir nebze cozmek icin ;

- Fanı temizlemeniz yada sogutma kısmını temizlemeniz nereden baksanız en az 10 derece rahat sıcaklık dususu saglıyor (3-4 laptopta denedim en az 10 derece dustu hakkaten)
- Sogutucu kullanmayı deneyebilirsiniz.
- Fan ayarlaması yapıp en yuksek devirde calıstırabilirsiniz (daha cok guc harcar ve ses cıkarır ama sıcaklıgı dusurur kesin)

Belki de surucusu yuklenmeyen bir bilesen vardır ona da bir bakın derim 10.04 kullanırken ekran kartı surucusunu aktiflestirmedigim icin benimki de acayip ısınıyordu

ahmtk

Ekran kartından kaynaklı olabilir. Benim de aynı sorunum vardı, ekran kartının ek sürücüsünü aktifleştirmemişim onu aktifleştirdikten sonra performansı ati catalystten minimuma çekerek 54-57 derecelere inebildim. 

Ozgurluk

Benimde Vestel Notebook'um var soğutucu ile şuan 63 lerde fazla çalışan bir şey yok... Yaz günleri normal diyorum ben artık. İllaki soğutucu alın, tabiki her notebook soğutucusu faydalı olmuyor. Biraz paraya kıyıp güzel bir soğutucu almanızda. Sisteminizin zarar görmemesi için gerekli olduğunu düşünüyorum. Yaz günlerinde ise notebookunuzun pilinde li-on pillerde özellikle artan sıcaklıklar pil ömründe azalma olur. Ni-mh piller daha uzun ömürlüdür. Fakat laptop üreticileri, maliyetleri düşürebilmek uğruna ni-mh pil teknolojisi içeren batarya vermezler yeni bir ürün ile birlikte. Buna dikkat edin. Batarya ömrünüzde artan sıcaklıkla birlikte azalır. top komutu ile de sisteminizi hor kullanan uygulama olup olmadığına bakın...

Saygılarımla...