Ubuntu Kurduktan Sonra Ram Yarıya Düştü

Başlatan mbaran, 04 Temmuz 2011 - 20:54:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mbaran

Arkadaşlar, ubuntu lucid lynx kurdum, kurmadan önce 2 gb olan ramımı artık windows da ubuntu da 860 küsür görüyor.

ram ddr2, kingston 1gb+1gb ve 256'sı ekran kartı için ayırılmış.

çeşitli programlar (siw, specy, everest vs.) ram slotlarında 2 ayrı ram takılı olduğunu doğruluyorlar ve toplam kapasiteyi 2 gb olarak söylüyorlar. programların gördüğü ram'i windows ve ubuntu görmüyor.

Ne yapabilirim :( iki işletim sisteminden de verim alamıyorum :(

heartsmagic

İlginç bir durum, kaldı ki Ubuntu'nun veya başka bir dağıtımın buna nasıl sebep olacağını da kestiremiyorum. Açıkçası büyük bir tesadüf yaşanarak o an belleğin bozulmuş olması daha makul geliyor bana.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mbaran

Peki belleğin ext-4 gibi bir formatla windows'un göremeyeceği hale gelmesi mümkün mü? yani yarısını ubuntu'nun işgal etmesi?

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

mbaran

Peki bu sorunu çözebilmem için ne önerirsiniz? Hatalı blokları kapatan bir program? Ram tarama programı, vs.

Tuxie

Sorun Ram slotlarından ya da ram'lerden kaynaklanıyor olabilir.Ram lerin bu tür anlaşılmaz sorunları oluyor. olmuştur. Bios resetlemeyi ya da çırakıp takmayı deneyin çok basit ama bazen işe yarıyabiliyor.

zeitgeist

Sorun donanımla ilgilidir. Büyük ihtimalle 1gb belleklerden biri sende çalışmıyor ve tümleşik ekran kartı bellek kullanımı ardından sistemine 860 mb bellek kalıyor. Belllekleri çıkararak gerekirse birer birer takıp çalışıp çalışmadıklarını kontrol edebilirsin. Konuyu uygun bölüme taşıyorum.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

agritux

Ramlerin slotlarını değiştirebilirsin. Belki işe yarar.

heartsmagic

cat /proc/meminfo ne diyor?

Bir de aracımız vardı uçbirimden kullandığımız ve detaylıca bilgi veren, fakat şu an hatırlayamadım onu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.