Ubuntu Dosya Oluşturma Tarihi Doğru mu?

Başlatan syagdiran, 04 Temmuz 2011 - 19:33:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba Arkadaşlar. Windowsta Klasörlerin özelliklerine bakıldığında o klasörle ilgili Oluşturma- Değiştirme gibi tarihler verilir. Ubuntuda direkt verilmemekle beraber yan panelde bilgi kısmı ile bu bilgileri veriyor.
    Fakat: Fotoğraf Makinası ile çektiğim bir fotoğrafın tarihini kesin bilmeme rağmen Ubuntuya göre farklı bir tarihte gözüküyor. Örneğin bir fotoğrafın çekim ve bilgisayara aktarma tarihi 29.05.2011 ama Ubuntudaki bilgiya göre 07.05.2011. Yani fotoğrafları çektiğin gönden öncesi.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerini paylaşmaları dileklerimle...........

heartsmagic

Bu sadece fotoğraf dosyalarında mı oluyor? Ayrıca hepsinde mevcut mu yoksa sadece bazılarında mı böyle? exif bilgisi deniyor sanırım ona, arada bir şeyler kafasını karıştırmış olmasın Ubuntu'nun? Aynı fotoğraflar Windows tarafında doğru tarihte görünüyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

syagdiran

Windowsta PC'de oluşturulduğu anın tarihini alıyordu zannedersem. Şu an Windows hiç kullanmıyorum.
Geçen Mayıs ayında pikniğe gitmiştim. Fotoğraf makinesiyle çektiğim 40 fotoğrafın bazılarında
Erişim Tarihi: 02 Haziran 2011
Değişim Tarihi: 07 Mayıs 2011             bazılarında başka tarihler var. Ama benim bu fotoğrafları çektiğim tarih: 29 Mayıs 2011

ersinkandemir

Pek anlamıyorum bu konudan ama fotoğraf makinenizin kendi kayıt esnasında verdiği tarihte yanlışlık olmasın?
Where there's a shell, there's a way.

syagdiran

Fotoğraflarda tarih yazıyor. Buna hiç dikkat etmemiştim. Fotoğraftaki tarihte bir yanlışlık var. 07 Mayıs gözüküyor. Çok Teşekkür ederim.

ersinkandemir

Where there's a shell, there's a way.

heartsmagic

Benim de söylemek istediğim buydu :) Sistem sanırım exif bilgisinden alıyor bu tarihi, haliyle o tarih de fotoğrafta neyse sistemde de o görünmelidir diye düşünüyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.