Urgent (Grub Rescue)

Başlatan ferersoy, 01 Temmuz 2011 - 15:10:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferersoy

Değerli  arkadaşlar,

Dell  laptopumda  Windows XP  ve Ubuntu 10.10 Maverich  bulunmaktadır.

dün gece  normal çalışırken  XP ye  geçmem  gerekti   ve  siyah ekranda  sadece
error:no such partititon   mesajı  ve     grub rescue>

komut  uyarısı  gözükmekte.

Elimde  Ubuntu  Cd  si  var  ve  yüklemeden  denemek istiyorum  seçeneği ile    terminali açarım 
ama   web da okuduğum  grub  kurtarmayla ilgili tavsiyeler işe yaramaz.

Benim  Linux tecrübeli arkadaşlara  sorularım,
1)  nasıl sistemi geri döndürürüm   GRUB ekranı
yeniden ubuntu kursam  eski  bilgileri  hem linux da hemde  xp de  kaybedermiyim?
2) eğer yeniden kursam  eskileri  kaybedermiyim   zira  windows  XP kurumu yok elimde.

3)GPartition  altında  disk utility  ile  disklerime baktım   duruyorlar,  durumlarıda  healty
  burada mount   ne demektir?   umount   ne demektir ?   

çok sağolun .

empax

Alıntı Yapama   web da okuduğum  grub  kurtarmayla ilgili tavsiyeler işe yaramaz.
Neden ise yaramaz ?

Cozum Canli cd ile bilgisayari baslatip Gub 2'yi yeniden kurmak.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0
Linkte 3. yontem en kolayi 2 gun once kullandim ve sorunsuz hallettim.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

ferersoy

ilgine  sağol    ama  üç yöntemide   denedim  ,
belkı  sende baska  yama lar  yukluydu.  benım GNOME     

çalışmayan şeyleri yazmayın lütfen,   benım  Ubuntu  10.10  ve  Maverich    ve aplikasyon  TerminalGNOME 2.32.0   

bır  boot cd  sı hazırladım    Grub 1.98  açıyor  bılgısayarı ama  orada  OS  gozukmuyor   ben  sadece  Grub>  gorebılır  oldum

baska  okuyorum   doğru  çözüm sahıbı lutfen yzasın

empax

Alıntı yapılan: ferersoy - 01 Temmuz 2011 - 21:35:13
çalışmayan şeyleri yazmayın lütfen,

10.10 + Gnome yüklü sistemde bir çok defa denedim, işe yaramasaydı zahmet edip yazmazdım..

Alıntı Yapbelkı  sende baska  yama lar  yukluydu.
Yama ? Herhangi bir ek yazılımla alakası olacağını sanmıyorum.

Alıntı Yap
bır  boot cd  sı hazırladım    Grub 1.98
Grub2'den Grub1'e dönüş yapmışsınız sanırım(?)
Bu linki denediniz mi?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=192.0
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

ferersoy

sayın  dostum,
dun geceye kadar benım laptop win xp ve ubuntu 10.10 ile donatılmıştı. ve outlook  ve bırcok  faydalı sey bılgısayarımda ıdı,
fakat sdb yerine sda  yazınca   belkı  ubuntu  bozuldu  .simdi  bilgisayar acılmıyor  error :  disk  partititon   ve grub rescue >  sıyah pencerede

ubuntu kurulum cd sınden  applıcatıon  açıp  ls ile  hdd leri yokladımda  sda1 sda 2 ve sda 3  gorurum
hıc bırınde   linux   yazmaz ,
sanırım  senın   3 yontem calısmayısı  bu yuzden Grub 2  harıcınde  benım Ubuntu da   sılınmıs veya  dıskte  tanımsız hale   düşmüş   gibi,

şimdi  sizden ricam  xp mi  nasıl  geri getiririm ,
ubuntu yu  yeniden  kuramıyorum çünkü   elle   kurulacak diski  seçme  seçeneğinde bile   ekran görüntüsü  yeterince açıklayıcı değil
kaç gb lık yere    kuruyorum ve  eğer orda bir  çakışma varmı  ,  deneyemedim  windows xp nin üstüne  kurarda bozarım diye.

benim müşterek bi,r açılış ekranım vardı şimdi o yok   

çok tesekkürlşer    saygılar

furkankalkan

Alıntı yapılan: ferersoy - 02 Temmuz 2011 - 01:27:43
sayın  dostum,
dun geceye kadar benım laptop win xp ve ubuntu 10.10 ile donatılmıştı. ve outlook  ve bırcok  faydalı sey bılgısayarımda ıdı,
fakat sdb yerine sda  yazınca   belkı  ubuntu  bozuldu  .simdi  bilgisayar acılmıyor  error :  disk  partititon   ve grub rescue >  sıyah pencerede

ubuntu kurulum cd sınden  applıcatıon  açıp  ls ile  hdd leri yokladımda  sda1 sda 2 ve sda 3  gorurum
hıc bırınde   linux   yazmaz ,
sanırım  senın   3 yontem calısmayısı  bu yuzden Grub 2  harıcınde  benım Ubuntu da   sılınmıs veya  dıskte  tanımsız hale   düşmüş   gibi,

şimdi  sizden ricam  xp mi  nasıl  geri getiririm ,
ubuntu yu  yeniden  kuramıyorum çünkü   elle   kurulacak diski  seçme  seçeneğinde bile   ekran görüntüsü  yeterince açıklayıcı değil
kaç gb lık yere    kuruyorum ve  eğer orda bir  çakışma varmı  ,  deneyemedim  windows xp nin üstüne  kurarda bozarım diye.

benim müşterek bi,r açılış ekranım vardı şimdi o yok   

çok tesekkürlşer    saygılar

1. Bir yerden ubuntu live cd çekip terminale sudo fdisk -l yazarak ntfs  yazanların dışındaki bölümleri silin
2. NTFS yazan bölüm yoksa veya yedek bölümün adresine denk geliyorsa xp uçmuş demektir. Eğer çok çok çok önemli verileriniz varsa TestDisk kullanın (bir daha diyorum eğer çok çok çok önemli verileriniz yoksa TestDisk 'e bulaşmayın çok dikkat isteyen ve zor bi programdır.)
3. Tekrar kurulum yapın
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

bytan

@ferersoy,

Çalışmayan şeyleri yazmayın diyorsan neden çalışmadıklarını da buraya aktarmalısın. Bizler de sorunun ne olduğunu anlayalım. Örneğin yeniden grub2 kurulumunun işlem adımlarını doğrudan buraya geç ki neler olup bittiğini bizler de görelim.

Son iletinde sda yerine sdb yazdığından bahsetmişsin. Nerede ve hangi uygulamada yazdın? Grub2'den grub'a dönüş yapmaya mı çalışıyordun yoksa?

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST