Gönderen Konu: Flash Player Çöküyor  (Okunma sayısı 15182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

« : »
Merhaba firefox ya da chrome da flash video barındıran sayfaları ( genelikle birden fazla sayfa) açmak istediğimde flash player çöküyor.      top komutu çıktısında ise plugin containers 110 cpu olarak görünüyor. (flash player 10 kurulu)
top:
Kod: [Seç]
3403 gomogomu 20   0  161m  80m  26m R  110  4.0   1:13.27 plugin-containe   

« Yanıtla #1 : »
Sistemin 32bit mi, 64bit mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

« Yanıtla #2 : »
Daha once bende de vardi ayni sorun. Soyle halletmisitm; Herhangi bir flash videoya sag tik > ayarlar > ekran sekmesi > "Donanim hizlandirma ozelligini etkinlestir" devre disi birakip tariyiciyi yeniden baslattiktan sonra duzelmisti. Sizde deneyin isterseniz.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

« Yanıtla #3 : »
@ 32 bit , @empax hemen deniyorum


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Temmuz 2011 - 23:43:56
@empax malesef değişen bir şey olmadi.
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2011 - 23:43:56 Gönderen: gomugomuno »

« Yanıtla #4 : »
Flash paketlerini tamamen kaldır, ardından Firefox'u açıp Flash içeren bir yere git. Orada sana bir öneri gelecek, onun sayesinde kurup dene bir de.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

« Yanıtla #5 : »
@heartsmagic Daha önce denemiştim , olmadi.

« Yanıtla #6 : »
Peki bu sorun en basitinden Youtube sayfalarında bile oluyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

« Yanıtla #7 : »
Evet youtube videolarındada oluyor.

« Yanıtla #8 : »
Grafik kartın ATI mi?

Şunu bir deneyelim bakalım ne olacak. Firefox'a about:config yaz ve süzgeç bölümüne dom.ipc.plugins.enabled yaz. Çıkan değerin en sonundaki True bölümünü çift tıklayarak False yap. Ardından Firefox'u yeniden başlatıp bir dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

« Yanıtla #9 : »
ram nekadar? bazen ram azsa yapabilir benim antikada 1,5Gb ram var 3,9Gb hdd'den 1,89Gb'da transcend jetflash 4Gb usb bellekten swap ayarladım düzeldi.

« Yanıtla #10 : »
ram 2 gb, swap 4 gb,cpu çok hızlı çalişiyor bunu neden yapıyor olabilir ?

« Yanıtla #11 : »
@gomugomuno, bir önceki iletimde anlattığım şeyi denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

« Yanıtla #12 : »
@heartsmagic özür dilerim görememişim. Dediğini yaptim 1 saattir video izliyorum çökme olmadi ama yinede  bir kaç gün daha açik kalsın konu

« Yanıtla #13 : »
Ayni sorunu yasiyorum.

Flash olan herhangi bir sayfada

mouse ile asagi yukari yaparsam

has crashed gibi bise yaziyor

firefox 4 surumunde

« Yanıtla #14 : »
Bende çökme olmuyor ama flashlar sistemi özellikle cpu yu çok yoruyor. p4 2.8 işlemci. ayar falan varmı bunun için? ne bileyim kaliteyi falan düşürsek.  sağ tıklayıp kaliteyi düşük yaparsam çok etki etmiyor işlemci adına. ama kalite baya düşüyor. bir video oynarken ona sağ tıklayıp ayarlar dersem macromedia nın sitesine gidiyor.
Kızım olursa "Ubuntu", oğlum olursa "Pardus" adını vereceğim... (eski bir çin esprisi)

« Yanıtla #15 : »
Bende çökme olmuyor ama flashlar sistemi özellikle cpu yu çok yoruyor. p4 2.8 işlemci. ayar falan varmı bunun için? ne bileyim kaliteyi falan düşürsek.  sağ tıklayıp kaliteyi düşük yaparsam çok etki etmiyor işlemci adına. ama kalite baya düşüyor. bir video oynarken ona sağ tıklayıp ayarlar dersem macromedia nın sitesine gidiyor.


Videonun ustundeyken sag tik> ayarlar >donanim hizlandirma ozelligini etkinlestir secenegini devre disi birakin. Video oynarken deneyin fark hissedilir derecede.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

« Yanıtla #16 : »
empax bana cevabin var mi?

firefox icin flashplayer kırılıyor surekli.

« Yanıtla #17 : »
empax bana cevabin var mi?

firefox icin flashplayer kırılıyor surekli.

Kesin bir sey diyemem ancak bir kac sey deneyebiliriz.

1- Bir onceki iletimde belirttigim ozelligi devre disi birakin.
2-Kullandiginiz eklentilerden biri buna sebep olabilir. FF`i guvenli modda acip dener misiniz, eklentiler olmadan ayni sorun devam edecek mi bakalim. Altf+F2> firefox -safe-mode
3- Diger tariyicilarda da ayni sorun var mi? Ornegin Chromium.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

« Yanıtla #18 : »
empax bana cevabin var mi?

firefox icin flashplayer kırılıyor surekli.

Kesin bir sey diyemem ancak bir kac sey deneyebiliriz.

1- Bir onceki iletimde belirttigim ozelligi devre disi birakin.
2-Kullandiginiz eklentilerden biri buna sebep olabilir. FF`i guvenli modda acip dener misiniz, eklentiler olmadan ayni sorun devam edecek mi bakalim. Altf+F2> firefox -safe-mode
3- Diger tariyicilarda da ayni sorun var mi? Ornegin Chromium.

firefox 3.6 da vardi, 4.0 surumunde var. Ayrica, flash guncellemesi gerektigini belirtiyor, lakin guncellenmiyor :S oyle hemen kapaniyor

« Yanıtla #19 : »
Flash player sitesinden kendiniz indirip kurmayi deneyin ama oncesinde paket yoneticisinden adobe-flashplugin ve adobe-flash-properties-gtk yazilimlarini kaldirin.Bunlardan sonra FF`i yeniden baslatin
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

« Yanıtla #20 : »
Videonun ustundeyken sag tik> ayarlar >donanim hizlandirma ozelligini etkinlestir secenegini devre disi birakin. Video oynarken deneyin fark hissedilir derecede.

Ayarlara girince macromedia'nın sitesine giriyor :P debian kullanıyorum.
about:plugins deyince görünen flashplayer
    Dosya adı: libflashplayer.so
    Shockwave Flash 10.3 r181
olarak görünüyor.


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Temmuz 2011 - 11:34:58



ayarlar inaktif durumda. Genel ayarlar var, ona tıklayınca da yardım merkezi diye bir yere gidiyor tarayıcı üzerinden. Yardım merkezinde Gnome için sistem>tercihler>adobe flash player üzerinden ayarlara ulaşabilirsiniz diyor. Fakat ben openbox kullanıyorum. Kullandığım menüyü bile ben oluşturdum. Doğal olarak öyle bir menü yok bende.


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Temmuz 2011 - 11:40:43
http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager.html
böyle bir yerden ayarlara ulaşabiliyorum site üzerinden ayar yapabiliyorum fakat donanım hızlandırma diye bir seçenek yok.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2011 - 11:40:43 Gönderen: agritux »
Kızım olursa "Ubuntu", oğlum olursa "Pardus" adını vereceğim... (eski bir çin esprisi)

« Yanıtla #21 : »
Maalesef sorunum hala gecmis degil. Hala ayni :S

Çöküyor

« Yanıtla #22 : »
@agritux, Video uzerinde sag tiklayinca menuden ayarlari secin.


Cikan ekranda resimdeki secenegi devre disi birakin.


(resimler alintidir.:) )


@mami96,  Mesajimdaki 3 yontemden hangilerini denediniz? Sonuclari nedir? En azindan cerceveyi daraltiriz.
Alıntı
1- Bir onceki iletimde belirttigim ozelligi devre disi birakin.
2-Kullandiginiz eklentilerden biri buna sebep olabilir. FF`i guvenli modda acip dener misiniz, eklentiler olmadan ayni sorun devam edecek mi bakalim. Altf+F2> firefox -safe-mode
3- Diger tariyicilarda da ayni sorun var mi? Ornegin Chromium.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

« Yanıtla #23 : »
flash'i vs. kaldirdim tekrar yukledim yine ayni.

guvenli modda actim kırılma olmadı.

midoride yok

firefox 3.6 da vardi simdi 4.0 da var.

« Yanıtla #24 : »
flash'i vs. kaldirdim tekrar yukledim yine ayni.

guvenli modda actim kırılma olmadı.

midoride yok

firefox 3.6 da vardi simdi 4.0 da var.

ilk olarak firefox temp dosyalarini temizleyip dener misiniz. Bende "/home/empax/.mozilla/firefox/br2ien5r.default/Cache" olarak geciyor. Cache klasoru altinda her seyi temizleyin.

Buna eklentilerden biri de sebep olabilir. Tek tek devre disi birakip dener misiniz.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|