[Cözüldü] Donma Sorunu (Sebep Compiz)

Başlatan UBUNTUNA, 30 Haziran 2011 - 14:05:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UBUNTUNA

Arkadaşlar sitede bayağı aradım ama çözüm bulamadım :( Ubuntu 11.04 kullanıyorum. Bilgisayar tesbit ettiğim bazı uygulamaların açılışı sırasında donuyor.Libre office, jdownloader, uget... başta javadan şüphelendim ama alakası olmayan yerlerde de donduğunu gördüm... Sonra ekran kartı sürücüsünü (nvidia-current) kaldırdım dolayısıyla compiz pasif olunca sorun ortadan kalktı.Ama cairo-dock kullandığım için ihtiyacım var klasik paneli pek sevmiyorum. Acaba çözüm yolu var mı ? Bu bilgisayarda ilk kez kullanıyorum ubuntuyu...

Bu arada imleç hareket ediyor fakat işlevi yok. Bir de ctrl+alt+f1 ile komut satırına geçebiliyorum...

empax

2-Compiz olmadan da Docky kullanmak mumkun, cairo-dock icinde ayni cozum ise yarayacaktir buyuk ihtimal.

Ubuntu Tweak yuklu ise Masaustu ayarlarinin oldugu bolumden Pencere yonetcisine girip altta buluna Metacity'nin birlestirme ozelligini etkinlestirin.
Ubuntu tweak yoksa Alt+F2 > gconf-editor > apps > metacity > general > compositing manager secenegini aktiflestirin.

1-Ekran karti surucunuzu tekrar yukleyin. Eger fare ile islem yapamiyorsaniz ctrl+alt+T kisayolu ile konsolu acabiliyorsaniz asagidaki sekilde yukleyin.
sudo jockey-text --list
sudo jockey-text -e sürücü adı

surucu adi yerine nvidia kullaniyorsaniz xorg:nvidia_current yazacaksiniz sanirim.

Bunlari yaptiktan sonra artik compizi disi birakin.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

UBUNTUNA

Öncelikle cevabın için teşekkürler. İlk verdiğin öneriyi yaptım evet kullanabiliyorum compiz olmadan cairo-dock, noOpen GL olanı tabii. Ama compizin nimetlerinden faydalanamak kötü oluyor. Alttaki önerini uyguladım şu çıktıyı aldım. 

kmod:wl - Broadcom STA kablosuz ağ sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda) [auto-install]
xorg:nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda değil)

Neden kullanımda değil acaba ? Nasıl aktif yapabilirim ?

heartsmagic

Kullanımda değil demesine bakma, ufak bir mesele o. Unity ile mi kullanıyorsun sistemi, klasik Gnome mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

UBUNTUNA

Klasik Gnome @heartsmagic
---
Ne diyosunuz arkadaşlar vaz mı geçeyim compizden ? Donmayı engellemenin bir yolu yoksa bu sekil kullanacağım...

heartsmagic

UBUNTUNA

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT218 [GeForce 310M] (rev a2)  diyor...

heartsmagic

Kartınla alakalı bulabildiğim tek sıkıntı birilerinin fare sorunu yaşamış olması fakat o da muhtemelen kartla alakalı değil, bu kartın üzerinde olduğu makine ile alakalı. Eğer Compiz'i kapatmak kesin çözüm sağlıyorsa şu an için Compiz'siz kullan demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Gerçi Compiz'in belirli bir eklentisi de buna sebep neden olabilir. Ayarları hemen hemen sıfırlar önce, sonra birer birer açarak sistemi bir süre süre kullan. Donma olmazsa bir sonraki eklentiye geçersin.

UBUNTUNA

Dediğini uygulayacağım. Umarım bulurum nedeni...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Temmuz 2011 - 14:03:15

@heartsmagic teşekkürler... Dediğin gibi bir eklenti sorun yaratıyormuş... öntanımlı ayarlara dönüp,çok istediğim birkaç eklentiyi aktif ettim sorun kalmadı.Artık libreoffice ve diğerlerini donmadan açabiliyorum.Üstelik sallanan pencereler ve sallanan menulerde aktif. Tekrar teşekkürler...