[Çözüldü] SEO Hatasi

Başlatan mami96, 29 Haziran 2011 - 15:33:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mami96

Selamlar.

apache, mysql 5, php 5

vs. kurulu

php kodlari falan calisiyor ama su hatalari aldim

bazi scriptlerde

kurulum dosyalari falan calismadi

ornegin

drupal

wordpress icin calisti

kurdumda

ama onda da kalici baglanti icin .htaccess dosyam guncellenmiyor

yazi-adi

seklinde yapamiyorum

bu konu hakkinda neler yapilabilir?

ya da hepsini kaldirip bastan kurulmali mi?

baya sey kurmustum ama neler kurdugumu unuttum.

sem

Benim bilgi yetersizliğimden kaynaklanması da olası bir ihtimal. Fakat açıkcası sorunu anlayamadım. İleti karışık geldi biraz =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

mami96

drupal'i kuramiyorum

kurulum sayfasinda ilerleme gerceklesmiyor ornegin

baska kurulumlu scriptleride calistiramiyorum

codeigniter framework ile hazirlanmis sistemleri calistiramiyorum

php vs. hatasi var sanirim

kodlama degil

birde

wordpress icin

localhost/yazi-adi-gibi

seklinde yazilamiyor

kalici baglantilar guncelleniyor

ama o sekilde yazilara girince

Not Found

The requested URL /yazi-adi-var was not found on this server.
Apache/2.2.16 (Ubuntu) Server at localhost Port 80

yazisi geliyor

seo turunce yazi olmuyor

canosayan

öncelikle sohbet programında olmadığımızdan enter tuşunu düzenli aralıklarla kullansanız daha hoş olur. okuma güçlüğü yaratıyor.

.htaccess dosyanızın yazım izni var mı? eğer yazım izni yoksa wordpressin veriği kodları .htaccess'e elle girdiniz mi?
Chmod bizim işimiz.

mami96

Oncelike ozur dilerim aliskanlik olmus (:, belirteyim .htaccess gorunmuyor ama var. Bende bunu konsoldan actim. Wordpress'in bana verdigi kodlar ile .htacccess'in icindeki kodlar ayni. Yazma iznini 777 yaptim. Yani klasor vs. hepsinde o izin var. Olmadi ama 664 yaptim acilmadi. Sayfayi hic gostermedi yani.

canosayan

sanırım bu yerel bir sunucu
sudo a2enmod rewrite
sonrasında
sudo /etc/init.d/apache2 restart
Chmod bizim işimiz.

klbecit

yerel sunucularda .htaccess dosyalarına yazım konusunda sorun yaşanabilir...

mami96

@canosayan

maalesef olmadi

zaten mod_rewrite için aktif durumda oldugu uyarisini veriyor.

@klbecit

olmasi lazi maalesef.

sadece wordpress olsa sorun yok

SEO destekli bir sistem gelistiriyorum test edemiyorum

klbecit

yok mu ufak bir linux host un... ücretsiz olanlar var sql destekli onlara baksana...

mami96

Kendi PC'mde ugrasiyorum su anlik.

Bir cok seyi biterse dediginiz gibi bir host alip yayinlayacagim.

Simdilik nette bulunsun istemiyorum acikacsi.

Iste o seo nicin olmuyor anlam veremedim.

klbecit

.htaccess e manuel eklemeyi denediniz mi kodları? ya bir de şu yazı şekline harbi dikkat etsen iyi olacak zor okunuyor böyle:S

mami96

Ozur dilerim fark etmeden yaziyorum. Simdi, .htaccess'e manuel olarak ekledim. Direkt olarak .htaccess gorunmuyor. Ama normal .htaccess'i gedit .htaccess icinde acinca wordpress'in dizinindekinden bahsediyorum wordpress'in guncelledigi yapi var. Ama seo linkleri calismiyor

klbecit

wordpress de seo normal olarak olmalı... ayarlardan kalıcı bağlantıyı ayarladıktan sonra yazı eklerken başlığın altındaki kalıcı bağlantıyı kabul ediyor musun?

mami96

Evet (:, 4 yillik kullaniciyim. Wordpress icin plugin gelistiriyorum ama iste bu ilk defa oldu. WP ile alakali olsa sadece anlicamda diger sistemlerde de var. Drupal kurulum sayfasi acilmiyor siz dusunun. Code Igniter ile hazirladigim sistemler calismiyor siz dusunun.

heartsmagic

Drupal'ın kuruluma geçmeme nedeni ne? Hata olarak ne döndürüyor örneğin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mami96

Beyaz sayfa oluyor 2. adima gecerken. Veritabani sectirmiyor iste.

heartsmagic

Kurulum başlıyor ancak veritabanı seçim aşamasında mı takılıyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mami96

Evet o sirada beyaz sayfa olarak kaliyor. Birde CodeIgniter icin bir hata aliyordum deprecated gibi bir hata. Normal bir hostta iken calismisti. PC'de gelistirmeye devam edince kaldi oyle.

pwl

Kurulum yapmaya çalıştığın drupal versiyonu nedir ? Kurulum sırasında sana tam olarak verdiği hatanın resmini paylaşabilir misin ?

mami96

Alıntı Yap
    The Drupal installer requires that you create a settings file as part of the installation process.
        Copy the ./sites/default/default.settings.php file to ./sites/default/settings.php.
        Change file permissions so that it is writable by the web server. If you are unsure how to grant file permissions, please consult the on-line handbook.
    More details about installing Drupal are available in INSTALL.txt.
    The directory sites/default/files does not exist. An automated attempt to create this directory failed, possibly due to a permissions problem. To proceed with the installation, either create the directory and modify its permissions manually, or ensure that the installer has the permissions to create it automatically. For more information, please see INSTALL.txt or the on-line handbook.

Gibi ama benim izinlerim tam 777 verdim olmadi 664 verdim olmadi. Her defasinda farkli bir hata veriyor. Sorun su ki, 10.04 ubuntu kullandigim donemlerde boyle hata almiyordum. Hersey rahatca kuruluyor, seo rahatca yapilabiliyordu...

pwl

Bana php extensiondan kaynaklı bir hata gibi geldi.Bir dönem bende drupal 7 kurmak istediğimde bu şekilde web host'tan kaynaklı bir sıkıntı yaşamıştım. Host sağlayıcı firma ile görüştükten sonra gereken izinler verildi ve kurulum yapabildim. Windows kullandığım pc nin localhost'un da da drupal 7 yüklü. Xampp kullanıyorum.
Sende son sürüm bir lampp ile dene bence sonra sorun devam ederse tekrar yaz bakalım işe yarayacak mı ? Kolay gelsin.

mami96

Dediginiz islemide yani, Lampp kurmustum ondada degisen birsey olmamisti., Baya sinir etti beni bu olay., Gelistirmicem hic bise :( :@

pwl

her olumsuz sonuç beraberinde mutlaka olumlu bir gelişim getirebilir. şimdi bu yaşadığın hatayı tecrübe ettin :D belki daha iyi şeyler geliştirmene neden olabilir. yılmak yok..
hatayı çözemedim, aklım erdiğince yardımcı olmaya çalıştım ama bilgim yetersiz bu konuda. sana başarılar dilerim.

mami96

Tesekkur ederim (: Bende cozemedim (: Sabirliyimdir da SEO onemli (: Acil bir projem var (: Baktim WP'de olmuyo sandim sadece ona ait. Gelistirdigim script icinde olmayinca :(

cagriemer

Alıntı yapılan: mami96 - 01 Temmuz 2011 - 02:23:12
Alıntı Yap
    The Drupal installer requires that you create a settings file as part of the installation process.
        Copy the ./sites/default/default.settings.php file to ./sites/default/settings.php.
        Change file permissions so that it is writable by the web server. If you are unsure how to grant file permissions, please consult the on-line handbook.
    More details about installing Drupal are available in INSTALL.txt.
    The directory sites/default/files does not exist. An automated attempt to create this directory failed, possibly due to a permissions problem. To proceed with the installation, either create the directory and modify its permissions manually, or ensure that the installer has the permissions to create it automatically. For more information, please see INSTALL.txt or the on-line handbook.

Gibi ama benim izinlerim tam 777 verdim olmadi 664 verdim olmadi. Her defasinda farkli bir hata veriyor. Sorun su ki, 10.04 ubuntu kullandigim donemlerde boyle hata almiyordum. Hersey rahatca kuruluyor, seo rahatca yapilabiliyordu...

Merhaba,

Az once sifirdan 11.04 server kurdum deneme amacli ve Drupal 7.4 yukledim uzerine. Sorunsuzca yuklendi. Yukaridaki uyarida settings.php seklinde bir dosya olusturmaniz ve o dosyaya gerekli izinleri vermeniz gerekiyor diyor. Yani kurulum icin yapmaniz gerekenleri yazacak olursak;

1- #bu komut ile lamp server kurmus olacaksaniz eger halihazirda kurulu degilse. bu kisimda mysql root user icin sifre girmenizi isteyecektir. tasksel install lamp-server

2- #drupal 7.x icin gereken php5-gd paketi kuruluyor. apt-get install php5-gd

3- #en son kararli drupal surumunu indiririyoruz. wget http://ftp.drupal.org/files/projects/drupal-7.4.tar.gz

4- #arsiv dosyasini aciyoruz. tar -xzvf drupal-7.4.tar.gz

5- #dosyamizi yeniden adlandiriyoruz. mv drupal-7.4 drupal

6- #yeniden adlandirdigimiz dosyayi www dizinine tasiyoruz. mv drupal /var/www

7- #drupal ayarlarini olusturacagimiz dizine gectik. hata kodunuzda belirtilen problem buradan kaynaklaniyor gibi gozukuyor. cd /var/www/drupal/sites/default

8- #default olan dosyadan bir asil kopya olusturduk. cp default.settings.php settings.php

9- #ayar dosyasina gerekli izinleri verdik. kurulum islemi bittikten sonra 755'e dondurebiliriz. chmod 777 settings.php

10- #bir ust dizine ciktik. cd ..

11- #default klasorune yazma izini verdik. chmod a+w default

12- #yeni veritabanimiz olusturduk ve ona kullanici atadik. <kullanici_adi> ve <veritabani_adi> kisimlarini istediginiz isimlerle degistirebilirsiniz. mysqladmin -u <kullanici_adi> -p create <veritabani_adi>

13- #bu komutla mysql oturumu actik. mysql -u <kullanici_adi> -p

14- #bu sql ifadesi ile database'de gerekli izinleri verdik. GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE, CREATE, DROP, INDEX, ALTER, LOCK TABLES, CREATE TEMPORARY TABLES ON `<veritabani_adi>`.* TO '<kullanici_adi>'@'localhost' IDENTIFIED BY '<sifremiz>';

15- #bu sql ifadesi ile onbelleklenmis izinleri bosalttik. FLUSH PRIVILEGES;

16- #tekrar terminale dustuk. QUIT;

17- #eger apache'nin rewrite modulu aktif degilse onu aktif hale getirdik. a2enmod rewrite

18- #apache'yi yeniden baslattik. service apache2 restart

19- su durumda http://localhost/drupal adresinde drupal kurulum arayuzunu goruyor ve kurulumu sorunsuzca yapabiliyor olmalisiniz.

ben bu islemleri yerelde oldugumdan root kullanicisi ile yaptim ama siz oyle yapmak istemezseniz komutlarin basina sudo koymayi unutmayin. kurulum bittikten sonra yukarida bahsettigim izinler kismina da tekrar bakarsiniz. gerci yerelde gelistirme yapiyorsaniz cok sorun olacagini tahmin etmiyorum. eger bu asamalarda bir yerde hata alirsaniz, tekrar buraya yazarsaniz cozum bulmaya calisiriz. kolay gelsin. simdi bir de sifirdan wordpress kurmayi deneyip orada karsilastiginiz problemle karsilasmayi deneyecegim. eger bir sorun yasamazsam kurulum sirasinda tekrar buradan nasil kurdugumu anlatirim.