[Çözüldü] SEO Hatasi

Başlatan mami96, 29 Haziran 2011 - 15:33:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mami96

Sorun bir tek drupal degil ama.

demek istedigim seo destekli linkler calismiyor...

onlar haricinde baska sorun goremiyorum

bazi sistemler var install.php sayfalari hic acilmiyor bembeyaz kaliyor.

codeigniter blog sistemi var. free hostta denedim calisti. kendi hosuma attim hata verdi.

verdiginiz komutlari yapiyorum zaten kurulu olduklarindan kuruluma dahi gecmiyor.

cagriemer

Daha onceki mesajlarinizda Drupal'i yukleyemediginizden bahsetmessiniz. O yuzden ben de acaba depoda olmayan son surumde bir sorun mu yasaniyor diye kendi sitesinden cekip kurmayi denedim. Nitekim kuruldu da. SEO destekli linkler calismiyor konusuna gelince, Drupal'in yonetici panelinden "Clean URL" seklinde aktif hale getirebiliyorum. Daha ince ayar icin ise /var/www/drupal/ altinda bulunan .htaccess uzerinde oynama yapabiliyorum. Az once WordPress de kurdum. Yonetici panelinden permalink ayarlarini yapabiliyorum. Yine Drupal'da oldugu gibi .htaccess de problem yaratmiyor. Muhtemelen ben bir sey kaciriyorum soyledikleriniz arasindan o yuzden anlasamiyoruz. Bir seferde tek bir problemi cozmeye calisirsak daha makul olacaktir diye dusunuyorum.

codeigniter'i da deneyeyim simdi. o konuda da firsat bulunca bir seyler yazmaya calisirim.

mami96

Hatalarimi belirteyim;

Herhangi bir FW kurulumu gerceklesmiyor, FW uzerinden calisan script kurulumu yok, SEO Destekli linkler calismiyor, Drupal ve Wordpress ornektir. Kendi hazirladigim scriptte'de calismiyor. WP harici hic bir sistem kurulum asamasina gelmiyor bile beyaz ekranda kaliyor. Bazi sistemler var admin panelleri acilmiyor beyaz sayfa geliyor. .htaccess ayarlarını yaptım, normalde görünmüyorlar gedit ile acinca varliklari hissediliyor. Bakiyorum gerekli yazma islemleri gerceklesmis.

Yanlis kurulum yaptim da benim mi haberim yok onu anlamadim :S apache, php, phpmyadmin, mysql vs. hepsi var bunlari nasil silecektim unuttum. Aslinda yuklu olan daha fazla seyler var. O yukluleri bilmedigimden silemiyorumda.

cagriemer

Alıntı yapılan: mami96 - 04 Temmuz 2011 - 20:19:38
Hatalarimi belirteyim;

Herhangi bir FW kurulumu gerceklesmiyor, FW uzerinden calisan script kurulumu yok, SEO Destekli linkler calismiyor, Drupal ve Wordpress ornektir. Kendi hazirladigim scriptte'de calismiyor. WP harici hic bir sistem kurulum asamasina gelmiyor bile beyaz ekranda kaliyor. Bazi sistemler var admin panelleri acilmiyor beyaz sayfa geliyor. .htaccess ayarlarını yaptım, normalde görünmüyorlar gedit ile acinca varliklari hissediliyor. Bakiyorum gerekli yazma islemleri gerceklesmis.

Yanlis kurulum yaptim da benim mi haberim yok onu anlamadim :S apache, php, phpmyadmin, mysql vs. hepsi var bunlari nasil silecektim unuttum. Aslinda yuklu olan daha fazla seyler var. O yukluleri bilmedigimden silemiyorumda.

Kurulamayan CMS'ler ve beyaz sayfalar icin; www ya da web sitelerinizin kok dizini altindaki dosyalarin www-data kullanicisina ait olduguna emin olmalisiniz. apache'nin o dosyalara yazma ve okuma hakkinin olmasi gerekiyor.

.htaccess'in gorunmemesi; basinda "." isareti bulunan dosyalar gizli dosyalardir. normal olarak gorunmezler. ancak text editorunuzle actiginizda ya da "ls -a" komutu ile listelediginizde orada oldugunu gorursunuz. nautilus ile goruntulemek istiyorsaniz "ctrl+h" kombinasyonu ile gizli dosyalari gorunur hale getirebilirsiniz.

Yanlis kurulum yapmamissinizdir ama muhakkak ki atladiginiz bir adim var. Bence tasksel remove lamp-server komutu ile LAMP kurulumunuzu silin.  /www dizinini bosaltin. /etc altinda /apache2 ve /mysql klasorlerini eger duruyorlarsa silin ve onceki postta anlattigim sekilde Drupal kurun. Kurulum bittikten sonra Clean URL calisiyor mu bir deneyin. Muhtemelen calisacaktir. Eger bu asamalarda sorun yasanmazsa daha sonra WordPress kurulumu deneyelim. Uygun mudur?

mami96

WP Kuruluyor...

Ama SEO destegi yok.

cagriemer

Alıntı yapılan: mami96 - 05 Temmuz 2011 - 03:15:36
WP Kuruluyor...

Ama SEO destegi yok.

Admin panele girip, Permalinks altinda Custom dedikten sonra ilgili alana /%postname% yazip kaydetmenizin ardindan .htaccess'in bir kopyasini buraya yazabilir misiniz?

mami96

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /yazilar/
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /yazilar/index.php [L]
</IfModule>

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /yazilar/
</IfModule>

# END WordPress

cagriemer

Alıntı yapılan: mami96 - 05 Temmuz 2011 - 03:49:48
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /yazilar/
</IfModule>

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /yazilar/
</IfModule>

# END WordPress

.htaccess dosyanizda bir problem gozukmuyor. wordpress'i /yazilar dizinine kurmussunuz. dolayisiyla eger onceki postta soyledigim permalink ayarini yaptiysaniz http://localhost/yazilar/yazi_basligi ile yazilara erisebiliyor olmalisiniz.

mami96

canosayan

hım.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18204.0 adresinde bakın. Allow Override ile ilgili kısımları yaptınız mı?
Chmod bizim işimiz.

mami96

Evet yapmistim. :S ve hala oleydi actigimda :S

hic bise yapmadim All'i silip All yazdim tekrar duzeldi :S