Youtube'ye eskisi gibi girmek ister misiniz?

Başlatan mozakca, 11 Ağustos 2008 - 17:40:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eddai

Yoğunluk olduğunda karşımıza

Bu siteye Erişim Mahkemece engellenmiştir. Çıkar mı ki?

eldirr

Şu an bende bu başlıktaki hiç bir ip'yi kullanarak giremiyorum. Yoğunluktan olduğunu sanmıyorum. Ben hala açıkçası youtube resmi olarak açık mı değil mi bilmiyorum da :)

Bu ip'leri hosts dosyasına yazmakla, oraya yazmadan direk adres çubuğuna girmek arasında bir fark yok değil mi?

ihtiyar said

Alıntı yapılan: eddai - 11 Eylül 2008 - 14:02:41
Yoğunluk olduğunda karşımıza

Bu siteye Erişim Mahkemece engellenmiştir. Çıkar mı ki?

Eğer böyle bir uyarı alıyorsanız durum farklı. Bende giriş olmuyordu. Olmuyordu derken, açılmasını uzun süre bekliyordum. Sayfa gelmeyince kapatıyordum.

Ek olarak: Şu anda "http://whois.domaintools.com/youtube.com" adresine yönleniyor direk. Garip.

eddai

erginemr

Alıntı yapılan: eldirr - 11 Eylül 2008 - 14:06:19
Şu an bende bu başlıktaki hiç bir ip'yi kullanarak giremiyorum. Yoğunluktan olduğunu sanmıyorum. Ben hala açıkçası youtube resmi olarak açık mı değil mi bilmiyorum da :)

Bu ip'leri hosts dosyasına yazmakla, oraya yazmadan direk adres çubuğuna girmek arasında bir fark yok değil mi?

İkisi aynı şey değil. Bende direk adres çubuğuna yazarsanız girmiyor, ama /etc/hosts dosyasına yazarsanız sorunsuz giriyor.

eldirr

Evet dosyaya yazınca bende de girdi.

İkisi arasında nasıl bir fark var ki acaba? Yani bu verilenler youtube.com domain'e ait IP'ler ise ve herhangi bir IP engellemesi de yapılmıyorsa, adres çubuğuna yazdığımda da giremez miyim?

heartsmagic

Ben de öyle düşünmüştüm ancak sonra :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1194.msg30111#msg30111
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ironic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Eylül 2008 - 15:41:42
Ben de öyle düşünmüştüm ancak sonra :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1194.msg30111#msg30111

ip adresi ile www.youtube.com aynı şeydir zaten.. Host dosyasına ekleyince -tam emin olmamakla beraber- telekomun proxy sunucusuna değil de direk siteyi barındıran sunucuya yöneliyor...

Bende normal yollar hala kapalı..Bazı sitelerde okuduğum kadarıyla bölgesel dns sunucularının yenilenmesi ile ilgili sebeplerden kaynaklanıyormuş.. Tabi resmen açıldığı da kesin değil..Haber bulamayan editörlerin günü kurtarma dertleri deyip geçiyorum..

heartsmagic

Hayır IP adresi ile hosts içine işlemek aynı değil. Sen benim yazdığımı okudun mu? Eğer tek IP adresi tek siteye gitseydi işler çok zor olurdu. Hosting firmaları bir IP ile birçok siteye yönlendirme yapabiliyorlar örneğin.

eldirr

Ben hala anlayabilmiş değilim :)

Şimdi o zaman diyelim ki adres çubuğuna www.youtube.com yazdık, bu adresin hosts dosyasındaki karşılığına bakıldı, daha sonra browser bu ip'ye bağlanmaya başladı. Şimdi bu noktada eğer bu ip üzerinde birden fazla site varsa, adres çubuğuna yazdığımız veriden de bir parça eklenmeli ki ayırt edilebilsin.

Bir de işin garip yanı, bu başlıkta yazılı ipleri adres çubuğuna yazınca giriyor şimdi de :)

*Hatta şu an hosts dosyamda bişey tanımlı değil, direk www.youtube.com'a da girebiliyorum. DNS'lerim düzgün çalışıyor o halde demek.

heartsmagic

Şu an bu yöntem olmadan ben de giriyorum youtube'a. OpenDNS var.
Şimdi, diğer olay hosts dosyası ile nasıl sağlanıyor bilmiyorum ama yukarıda izah ettiğim şey geçerli. Tek bir Ip adresi ve birden fazla siteye hizmet olayı. Misal bu başlık ilk açıldığında o IP adresleri bir yer açmıyordu. Ancak hosts dosyasına yapılan ekleme ile youtube.com açılıyordu. Bu şöyle oluyor sanırım. Bizim hosts dosyasına ekleme yapmamızla gezgin şöyle anlıyor:

Bu IP adresi altında hizmet veren youtube.com sitesine git.

Mesela youtube o Ip adresi altında -hayali bir örnek olarak- http:/dev.youtube.com adresine de hizmet verebilir. http://beta.youtube.com adresine de hizmet verebilir. Biz bu adresleri yazdığımızda birer siteye gideriz ancak tek bir IP ile bunlara nasıl gideceğiz?

Dediğim gibi host şirketlerini düşünün. Belki de tek IP'leri var ancak farklı sitelere hizmet veriyorlar.

Eren

Alıntı yapılan: eldirr - 12 Eylül 2008 - 16:53:52
*Hatta şu an hosts dosyamda bişey tanımlı değil, direk www.youtube.com'a da girebiliyorum. DNS'lerim düzgün çalışıyor o halde demek.

OpenDNS mi kullanıyorsunuz TTNet mi?

eldirr

Alıntı yapılan: Eren - 12 Eylül 2008 - 17:34:49
Alıntı yapılan: eldirr - 12 Eylül 2008 - 16:53:52

OpenDNS mi kullanıyorsunuz TTNet mi?

TTNet kullanıyorum ama sanırım hosts dosyasının içeriğini değiştirdikten sonra ayarların etkin olması için yeniden başlatmak, biraz süre geçmesi vs. gerekiyor heralde. Çünkü şimdi tekrar girmiyor.

Bilmiyorum anlam veremiyorum artık ben bu konuya :)

heartsmagic

Ben derim ki artık bu hosts dosyasını kullanmayın :)

Eren

@eldirr arkadaşımızında onayladığı gibi görüldüğü üzere hiç bir ayar yapmadan TTNET DNS adresleri ile YouTube.com açılıyor. Bu herkes için geçerli olmayabilir ancak açıldığı bir gerçek. Büyük bir aile olduğumuz şu ortamda aile bireylerine inanmamak bana doğru gelmiyor. Bunu yapan, inanmıyorum, kabul etmiyorum, olamaz diyen arkadaşları bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.

mbt28

Sizde nasıl bilemem ama daha bugün denedim ben opendns kullanmadan bağlanamıyorum youtube'a engelli diyor.

Sarı Fırtına

Alıntı yapılan: mbt28 - 13 Eylül 2008 - 00:25:58
Sizde nasıl bilemem ama daha bugün denedim ben opendns kullanmadan bağlanamıyorum youtube'a engelli dyor.

Bende hic sorun yok.

haritsu

hosts dosyası içerisine IP adresi girmek youtube.com'u tarayıcımda açınca *.youtube.com/* alanındaki tüm imaj ve nesneleri bu IP'dan adreslendir diyorsunuz :)

Normal IP'den çağırırsanız; imajları ve nesneleri youTube.com'dan çekeceği için başarılı olmayacaktır. Ancak yine hosts dosyası içerisine IP eklerseniz, tarayıcıdan IP yazarakta girebilirsiniz.

Olay şöyleki;

IP > Request ( imaj, nesne ) > youTube.com(alias) > Request > IP

Kafa karıştırmamak adına birşeyler yazayım dedim ... :)

heartsmagic

@haritsu sadece imaj ve nesneler için midir bu durum? Benim düşüncem doğru değil mi? Sonuçta Youtube o IP altında birdenf fazla siteye hizmet veriyor olamaz mı?

haritsu

imaj ve nesneden kastım; YouTube içerisinde request edilen her türlü veri :) Yani bu küçük bir imaj da olabilir, bir flv dosyası da olabilir, basit bir çıktı da olabilir.

Ayrıca youTube gibi bir sitenin bir IP adresinden bir sürü siteye hizmet vermesini beklemiyoruz değil mi? Hatta bu gibi sitelerin onlarca IP adresi oluyor :)

Çağlar

Çatır çatır çalışıyor teşekkürler. :D
We got a badass over here!

tragedy10

Yoğun uğraşım ve sabır sonucunda hosts dosyasındaki değişikliklerle ve kullanıcı adımla giriş yapabildim.
Teşekkürler.
Pek kullanmıyorum youtube'u; fakat engellendi deyince strese giriyorum.
Artık açılıyor, içim rahat! :D

Şimdi de videoları oynatamıyor. Sorun javadan mı kaynaklanıyor acaba?
...ytimg.com da takılıp kalıyor.
Video yerinde grimsi bir pencere var sadece! :(

heartsmagic

Alıntı yapılan: haritsu - 15 Eylül 2008 - 16:56:43
imaj ve nesneden kastım; YouTube içerisinde request edilen her türlü veri :) Yani bu küçük bir imaj da olabilir, bir flv dosyası da olabilir, basit bir çıktı da olabilir.

Ayrıca youTube gibi bir sitenin bir IP adresinden bir sürü siteye hizmet vermesini beklemiyoruz değil mi? Hatta bu gibi sitelerin onlarca IP adresi oluyor :)

Elbette tek bir IP adresi değil, kaç tane olduğunu da bilemem. Bu sadece o IP adreslerinden biri. Fakat şunu da biliyoruz ki bu IP adresi tek bir amaca hizmet etmiyor. Dediğim gibi zamanında bu IP adresi bir yere gitmiyordu.

ubunturk

dostlarım kaldıgım yurtta rapidshare kapalı aynı yolla rapidshare girmek mümkün mü mümknse yardım lütfen varsa megaupload içinde çözüm
_,-O
O(_)) ubuntu
 `-O

ZooM

ilk dnsleri girdemde suan hic bi site acilmiyor suan ubuntumdan giremiyorum internete :S sayfa acilmiyor dogruadres girdiginizden emin olun diyor :S
If I was your vampyre...