Birkaç uygulama önerisi

Başlatan aan-han, 21 Haziran 2011 - 15:34:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aan-han

selam,
ne zamandır yazmak istedim ama şimdi yazayım dedim.
1-windowsataki not defterine  benzer (ubuntuda not alıp ayarları windowsta değiştirmeye gerek kalmayan) not defteri.gedit var,güzel ama windows açıldığında yazılar satır boşlukları hep gitmiş oluyor.

7-8 not defterini denediysem de windows açtığımda hepsi gedit gibi olduğunu gördüm ve kaldırdım.

2-videoları ses formatına mp3 çeviren Format Factory  benzeri bir kaç proğram.
3-videoları farklı formata dönüştürebilen proğram

4-hızlı indirme proğramı(orbit falan gibi)

5-gereksiz kayıtları silme ve ubuntuyu hızlandırma proğramı

tüh ya aklımda sadece bunlar kalmış.neyse.
ama bunlar basit istek te olsa benim için önemli.ve windowsa bu yüzden geçmek zorunda kalıyorum.kullanamadığım bazı proğramlardan feragat ettim.kabullendim.(mesela sky-star 2 prog dvb gibi)ama yukarıda yazdıklarım günlük kullanımda gerekli olmakta.

sem

Aşağıdaki başlığa baktınız mı?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=10.0

Satır sonu için ise mutlaka olduğunu düşünüyorum dönüştürücü programın. Ama arada dönüştürücü program olması gerektiğini "düşünüyorum"... Çünkü Windows'ta satır sonu \r\n ile sağlanırken Linux'ta  \n kullanılıyor... Hali ile insan arada dönüştürücü program olması gerektiğini düşünüyor =) Metin içerisindeki \n karakterlerini \n\r ye çeviren bir program...

Yani uygulamaların varsayılan olarak yapacağı bir şey yok... Üzerinde yürütüldükleri sistemlerin işleyişi bu...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Haziran 2011 - 15:50:00

Ek: Gerçi \n alt satıra alıyor, \r satır başına alıyor.... Yani Linux'ta önce \n sonra \r komutunu veren bir uygulama okunabilirlik açısından sıkıntı çıkartmayacaktır herhalde... \r ve \n bildiğimiz anlama geliyorsa tabii =) Ben de bilen arkadaşlara bunu sormuş olayım bunlar ASCII kodlarındaki n ve r karakterleri midir?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hatalar205

Alıntı yapılan: aan-han - 21 Haziran 2011 - 15:34:09

2-videoları ses formatına mp3 çeviren foxit reader benzeri bir kaç proğram.
3-videoları farklı formata dönüştürebilen proğram
5-gereksiz kayıtları silme ve ubuntuyu hızlandırma proğramı

2-Avidemux (depodan)
3-WinFF (depodan)
5-UbuntuTweak (buradan http://ubuntu-tweak.com/)

speakerXXL

Büyük ihtimalle daemon-tools yazmayı unuttunuz.

AcetoneISO ile hem iso dosyalarınızı yönetebilirsiniz, hem de video dosyalarını dönüştürebilir ve video dosyalarındaki seslerden ayrı bir dosya oluşturabilirsiniz.

Daha fazla biligi için aşağıdaki linklere bakınız.

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,1409.0.html

http://www.ozgurlukicin.com/forum/paketler/18493/?page=1

Kurulum için aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırmanız yeterli.

sudo apt-get install acetoneiso

Geditle metinlerinizi kaydederken, kayıt penceresinde satır sonu kısmını, Windows olarak seçerseniz diğer probleminiz de çözülebilir.

gufabe

madde 4 için, jdownloader ve down them all şiddetli tavsiyelerim olacaklar. flashgot eklentisiyle kombine ederseniz seçmeli olarak; indirmede hız gereksinimi duymayacak araçlara sahip olacaksınız.

down them all ve dta anticontainer hız konusunda orbit, flashget gibi programların en hararetli savunucularını bile şaşırtan eklentiler oldular.

jdownloader ise burada kısaca anlatılamayacak kadar işlevli ve özel bir program. tabii gerekli ayarlar yapıldıktan sonra...

madde 5 için ise, bleachbit ve gconf cleaner programlarını da ubuntu-tweak'a ekleyerek öneriyorum.

umarım yararlı olur.

eribol

Cevaplar için kendi adıma teşekkür ediyorum lakin başlık gereksiz. Neredeyse her linux mevsunun geçtiği sitede, haberde, günlük girdisinde bu konu defalarca ve defalarca işlenmiş. Zaten wikiye bir göz atıldı mı istenilenden de öte bir kaynak bulunabilir.

aan-han

sem0900,teşekkür edrim.
verdiğin linkin çok fazlasını bir kaç ay evvelinde hep araştırıp notlarım arasına aldım.
gedit/not defterine gelince sırf basit bir iki proğram yüzünden windowsa geçmeye mecbur kalmak istemiyorum.

hatalar205,teşekkür ederim.
avidemux denediğimi hatırlıyorum ama orada bir eksiklik görmüştüm.galima videoları mp3 e dönüştürme işlevi iptal edilmişti ya da ücrete tabi edilmişti.
WinFF denemedim bakıcam.UbuntuTweak ise bir ara uğraşmıştım.teşekkürler.
speakerXXL,
gufabe,teşekkürler.

eribol,sana da teşekkürler ama gereksizliğine katılmıyorum.lakin bahsedilen benzer bir çok konuyu da ubuntuya geçişten bu yana araştırmakta ve okumakta idim.bir çoklarını denedim.bazılarının eski sürüm olduklarını,bazılarına destek kalktığını,bazılarının depolarda yer almadığını hatırlıyorum. ubuntunun eski-yeni sürümleri çıktıkça böyle konuların güncel olmasında fayda bile olduğunu düşünmekteyim.evvelki sürümlere ait proğramların yeni sürümlerde aynen geliştirilerek kullanılmayanlarına denk geldiğimi hatılıyorum.
ve bu yüzden başlıklar eskide kalıp güncel ubuntularda destek görse yeni başlıklara gerek olmayabilir kanısındayım.
ama,özetle,meramım şu ki: bir kaç basit ama güncel kullanmalarda vazgeçilmeyecek proğramlar yüzünden işletim sistemini değiştirmek yani windowsa geçmek ya da sırf bu yüzden windowsa mecbur kalmak istemiyorum.

başlık açmamdaki maksat ise tamamen budur.
saygılar,teşekkürler

zeitgeist

@aan-han,

Neden hep "proğram" yazıyorsun, özellikle mi yoksa klavyeyle ilgili bir durum mu?

Doğrusu "program" dır onun, daha doğrusu da "uygulama".
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

aan-han

Alıntı yapılan: zeitgeist - 21 Haziran 2011 - 18:40:22
@aan-han,

Neden hep "proğram" yazıyorsun, özellikle mi yoksa klavyeyle ilgili bir durum mu?

selam,özellikle yazdığım birşey.ben doğru olduğunu biliyorum.yoksa başka bir niyetim yok.hep proğram biliyorum.
ya da programla proğram arasında bir fark mı var,öğrenmek isterim,gerçekten.
kolay gelsin

umutubuntu

bytan

1- Gedit ile aldığın notları kayıt ederken ilk kayıt sırasında ve daha sonra farklı kaydet seçeneği ile ekrana gelen pencerenin sağ alt kısmındaki line ending değerini Unix/Linux'tan  Windows'a çevirmen bahsettiğin farklılığı ortadan kaldırmak için yeterlidir.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

aan-han

Alıntı yapılan: zeitgeist - 21 Haziran 2011 - 18:40:22
@aan-han,

Alıntı yapılan: umutubuntu - 21 Haziran 2011 - 20:25:36
Doğrusu programdır ve arasındaki fark proğram yazmanın yanlış olmasıdır.
http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kategori=yazim_listeli&kelime=program&ayn=bas

vallahi çok şaşrıdım.hala inanamıyorum.tdk ya bakmak hiç aklıma gelmedi ve doğru olduğunu biliyordum.şimdi bu yanlışlığa alışmaya çalışmalıyım.ya çok tuhaf oldum.
neyse bir şey daha öğrenmiş oldum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Haziran 2011 - 00:34:57

Alıntı yapılan: bytan - 21 Haziran 2011 - 21:53:03
1- Gedit ile aldığın notları kayıt ederken ilk kayıt sırasında ve daha sonra farklı kaydet seçeneği ile ekrana gelen pencerenin sağ alt kısmındaki line ending değerini Unix/Linux'tan  Windows'a çevirmen bahsettiğin farklılığı ortadan kaldırmak için yeterlidir.

teşekkürler,bunu denemem lazım.ne de olsa bir çıkar yol arıyorum.
selamlar

heartsmagic

@aan-han, fark ettiysen sana önerilen uygulamalar güncel ve forumda daha önce konuşulan uygulamalar. Başlık açmadan önce forumda araştırma yapıp bunları denemiş miydin? Avidemux, Winff mesela? Avidemux'un ücret istediğinden emin misin? Bu gibi sorular uzar gider, zira sen denediklerini ve neden işine yaramadıklarını yazacaksın ki, insanlar buna göre tavsiye versinler. Aksi takdirde hep aynı uygulamalar gösterilir sana, zira birçoğu hâlâ güncel.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

speakerXXL

@aan-han, şu şekilde yapabilirsin. Önce metin dosyasını wordpad ile aç. Dosyayı Wordpad'e sürükleyip bırakacaksan metin yazılan boşluğa değil, araçların (kes, kopyala vs.) yer aldığı kısma bırak.

Sonra dosyayı .txt biçiminde kaydet.

decent

Video-ses dönüştürme işlemleri için "Aria Transcoder"

http://www.transcoder.org/

aan-han

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Haziran 2011 - 00:55:34
@aan-han, fark ettiysen sana önerilen uygulamalar güncel ve forumda daha önce konuşulan uygulamalar. Başlık açmadan önce forumda araştırma yapıp bunları denemiş miydin? Avidemux, Winff mesela? Avidemux'un ücret istediğinden emin misin? Bu gibi sorular uzar gider, zira sen denediklerini ve neden işine yaramadıklarını yazacaksın ki, insanlar buna göre tavsiye versinler. Aksi takdirde hep aynı uygulamalar gösterilir sana, zira birçoğu hâlâ güncel.

ubuntuya başladığımda ilk araştırdıklarım arasında bunlar vardı.kafamı çok meşkul ediyordu haftalarca yazı okudum.notlar aldım.denedim kaldırdım.bu denemelerimi not etmedim oysa windows üzerinde ekle kaldır yaptığım nerede ise TÜM programların isimlerini tek tek alıyordum
ubuntu da not alamadım.bu yüzden deneme esnasında oldu ise kullanıyorum olmadı ise kaldırmışımdır.forma bir aydan fazla ara vermişim belki fazla yorgunluktan ya da çabaların boşa gideceği düşüncesi ile.windows a  da bu sebeblerle geçmek durumunda kaldım.

şimdi,bahsi geçen bir çok programı kurup kaldırmışımdır.isimleri yabancı değil.bu gün ise yeni başlık açmak istedim.

çok acil olmayan denemediğim programlar da var ise de onlara daha ihtiyacım olmadı.
bu arada hergüm video indirip bunları bir başka formata dönüştürmek gibi bir FULL meşkuliyetim de yok amaFULL UBUNTU kullanmak için elzem olanlar bunlar.birde sadece benim için değil.başkaları için de gerekli.mp3 converter gibi.
ancak ŞU NOT DEFTERİ YOK MU,İŞTE BU BANA GÜNLÜK gerekmekte.

speakerXXL

Linux altında notepad.exe uygulamasını çalıştırmak için aşağıdaki kod ile Wine uygulamasını kuruyorsunuz.

sudo apt-get install wine

Windows klasöründen aldığınız notepad.exe uygulamasını linux partisyonuna taşıyorsunuz. Sağ tıklayıp wine ile birlikte sorunsuz biçimde çalıştırıyorsunuz. Ben denedim sorunsuz çalışıyor.
Linux altında notepad.exe ile kaydettiğiniz metin belgeleri Win altında problemsiz açılıyor.

sabian

Alıntı yapılan: speakerXXL - 22 Haziran 2011 - 02:53:38
Linux altında notepad.exe uygulamasını çalıştırmak için aşağıdaki kod ile Wine uygulamasını kuruyorsunuz.

Windows klasöründen aldığınız notepad.exe uygulamasını linux partisyonuna taşıyorsunuz. Sağ tıklayıp wine ile birlikte sorunsuz biçimde çalıştırıyorsunuz. Ben denedim sorunsuz çalışıyor.
Linux altında notepad.exe ile kaydettiğiniz metin belgeleri Win altında problemsiz açılıyor.

Notepad Wine ile kurulu geliyor zaten yanlış hatırlamıyorsam. Yani wine kuruldu mu Notepad de kurulmuş oluyor. Onunla ilgili bir sorun olmaması lazım artık.

Yazılanlardan da anlaşılacağı üzere fazlaca alternatifiniz var, arayan bulur.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

delicesineseven

Alıntı yapılan: speakerXXL - 21 Haziran 2011 - 16:20:25
Büyük ihtimalle daemon-tools yazmayı unuttunuz.

AcetoneISO ile hem iso dosyalarınızı yönetebilirsiniz, hem de video dosyalarını dönüştürebilir ve video dosyalarındaki seslerden ayrı bir dosya oluşturabilirsiniz.

Daha fazla biligi için aşağıdaki linklere bakınız.

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,1409.0.html

http://www.ozgurlukicin.com/forum/paketler/18493/?page=1

Kurulum için aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırmanız yeterli.

sudo apt-get install acetoneiso

Geditle metinlerinizi kaydederken, kayıt penceresinde satır sonu kısmını, Windows olarak seçerseniz diğer probleminiz de çözülebilir.

Teşekkürler, Gedit'in günahını almışız.

Alıntı yapılan: sabian - 22 Haziran 2011 - 03:16:57
Alıntı yapılan: speakerXXL - 22 Haziran 2011 - 02:53:38

Notepad Wine ile kurulu geliyor zaten yanlış hatırlamıyorsam. Yani wine kuruldu mu Notepad de kurulmuş oluyor. Onunla ilgili bir sorun olmaması lazım artık.

Yazılanlardan da anlaşılacağı üzere fazlaca alternatifiniz var, arayan bulur.

Bilemiyorum bendeki Wine sürümü eski olduğundan olabilir ama ikisi birebir aynı değil menuleri değişik,
yardım>>hakkında kısmı da değişik. Ayrıca Winde'deki notepad Gedit ile kaydedilmiş metin belgesinde Türkçe karakter hatası veriyor.

aan-han

@sabian,
@delicesineseven, ilginize teşekkür edrim.
ben bir ara wine yükleyip notepad windowsun not defterini gördüm sadece ancak wine yi hemen kaldırdım (gerekçesini hatırlamıyorum şimdi)

ayrıca  "Geditle metinlerinizi kaydederken, kayıt penceresinde satır sonu kısmını, Windows olarak seçerseniz diğer probleminiz de çözülebilir." iyi de acaba ben mi göremedim.denedim ama windows gibi bir şık göremedim.fakat geditin enaltında düz metin yazısı tıklandığında çıkan kayıt seçeneklerinden 8-10 tanesini denediysem de yine de netice alamadım.
buna rağmen sekme genişliği kısmında  boşlıkları kullan tercih ettiğimde ise boşluklar olsa da tamamen 3,4,5 satır atlamalar yine gözükmüyordu.

ilginize teşekkürler.
olmayanl denemelerim:
UTF-8  NORMALI GEÇERLİ  YEREL AYARLAR UTF-8  mausepad
text2tags
cr   mausepad
değişen:8859-9   mausepad
KAYIT TÜRÜ :XML  gedit
C + +
latex
leafpad ile kayıt  karakter kodlaması sadece cr
leafpad ile kayıt karakter kodlaması  lf
kwrite ile  windows 1258 kayıt
kwrite utf 16 ile kayıt

şimdi deneme yolu ile elde ettiğim sonuçların olumlu olanlarını yazıyorum:

leafpad da CR+LF ile kaydedilenler

mause pad ile  CR+LF ile kaydedilenler

yani son iki maddede yazılanları uyguladığımda windows üzerinden aynı not defterinde değişiklik olmadan kayıtların aynı kaldığını gördüm.

ilgilenen arkadaşlara BOL BOL teşekkürlerimi sunarım.kolay gelsin

speakerXXL

Alıntı YapAyrıca Winde'deki notepad Gedit ile kaydedilmiş metin belgesinde Türkçe karakter hatası veriyor.

Wine ile gelen noteped açıklamasında "A clone of Windows Notepad" yazıyor. Sizin dediğiniz klonlanmış versiyonda sıkıntı olduğu için bu seçeneği anlattım.Yani Wine ile gelen Notepad uygulamasının orjinal hali değil. Dediğim şekilde yaparsanız problem yaşanmıyor. Gayet güzel çalışıyor.

Windows klasöründen aldığınız Notepad.exe'nin birlikte aç fonksiyonuna eklenmesi için, metin belgesine sağ tıklayın ve özellikleri açın.
Birlikte Aç sekmesine gelin ve Ekle düğmesine tıklayın. Özel bir komut kullan ifadesinin yanındaki + tuşuna tıklayın ve Notepad.exe dosyasını açılan boş kod satırına sürükleyip bırakın. Kod satırı aşağıdaki gibi gözükecektir, düzenlememiz gerekiyor.

file:///notepad.exe'nin_kayıtlı_olduğu_yer/notepad.exe##

Aşağıdaki şekilde olması gerekiyor. Baştaki file:// ve sondaki ## karekterlerini siliyoruz.

/notepad.exe'nin_kayıtlı_olduğu_yer/notepad.exe

Yukarıdaki şekilde gözükecek. Şimdi Ekle tuşuna basabilir ve notepad.exe 'yi problemsiz kullanabilirsiniz.

furkankalkan

format çevirmek için her zaman kullandığım bir yöntem olan winff yi öneririm ben.Ama birseyler çevirmeden önce daha önce kurmadıysan ubuntu-restricted-extras paketini kurman lazım.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

aan-han

Alıntı yapılan: bytan - 21 Haziran 2011 - 21:53:03

ilgine teşekkürler.şimdilik hallettim gibi.ancak bu ayarın yani windows a çevirme işinin nasıl kalıcı yapabilirim.bu mümkün mü yoksa her defasında bu yolu izlemek mi gerekiyor?
not:galiba biraz yardım alınca biraz da uğraşınca ubuntuyu seveceğim.birde diğer basit proğramları halledebilsem iyi olacak.
geriye kalanlar:format factory benzeri program.birkaç tane denedim ama olmadı maalesef.
birde videoları birbirine dönüştürme programı.
bu arada kayıt geçmişi silen proğramı da ubuntuyla kullanmaya başladım.

Alıntı yapılan: dewilman - 22 Haziran 2011 - 18:05:15
format çevirmek için her zaman kullandığım bir yöntem olan winff yi öneririm ben.Ama birseyler çevirmeden önce daha önce kurmadıysan ubuntu-restricted-extras paketini kurman lazım.

bunu sakin zamanda deneyeceğim.teşekkürler.

Alıntı yapılan: decent - 22 Haziran 2011 - 01:19:22
Video-ses dönüştürme işlemleri için "Aria Transcoder"

http://www.transcoder.org/

aynı şekilde sakin zamanda onu da deneyeceğim.inşallah olur.teşekkürler.ancak bir paket halde olan program olması daha iyi olur benim için.

bytan

Dosyayı ilk kayıt esnasında bu değerle kaydettiğinde, bir kere bu değeri belirlediğinde, sonraki kayıtlarında aynı özelliği taşımaya devam eder.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

eribol

Format-factory kadar iyi iş gören bir program şahsen ben görmedim. Format-factory bambaşka bir şey.