Çeviri Banner Yarışması

Başlatan ubuntuki lilith, 19 Haziran 2011 - 00:21:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

empax

Evet fikir baabinda da olsa calismalarimizi paylasirsak yararli olur.  :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

furkankalkan

Alıntı yapılan: enes - 24 Haziran 2011 - 14:57:59
Belki birilerine fikir verebilir çalışmanız. Belli olmaz geliştirip çok güzel bir şey ortaya çıkarabilirsiniz.
Denemekten zarar gelmez =)

Alıntı yapılan: Ersin Kandemir - 24 Haziran 2011 - 14:51:28
Bütün katılımcıların ellerine sağlık, hepsi birbirinden güzel :) GIMP'e alışamıyorum, ben de bir şeyler denerdim ama zaten bu kadar güzel olmaz  ::)
bencede :D
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

ersinkandemir

Fikir olarak,

Bu gifteki gibi ülke bayrakları hızlı bir şekilde Ubuntu logosunu oluşturabilir. Ama bayağı zor olsa gerek.
Where there's a shell, there's a way.

furkankalkan

@empax senin banner olabilir aslında.
Lover

sem

@Ersin Kandemir,

o bannerı siz mi yaptınız bilmiyorum, o nedenle doğrudan ortaya söylüyorum... Yapan arkadaş çok güzel düşünmüş gerçekten...  Gerçekten tebrik ediyorum kendisini... Ve fikir çok hoşuma gitti gerçekten...

Tabii böyle, oylamaya sunulup da sonuç itibariyle kullanılacak bir banner için, özgün çalışmaları görmek daha çok hoşuma gider...

Daha açık olacak olursam; fikir sizinse ve Ubuntu'ya uyarlanırsa doğrudan söyleyeyim oyum size =) Ama internetten bulunmuş bir resim sadece uyarlama için kullanılacaksa özgün arkadaşlara veririm =)

Soru sormuş olayım yani... Bu fikir kimindir =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

ersinkandemir

Yok benimle kesinlikle bir alakası yok :) Önceden görmüştüm ve bu konuyu görünce bu tarz bir şeyi özgür yazılımlarla projeye uygulayabilecek biri çıkar diye koymak istedim. Resim alıntıdır :)

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

ersinkandemir

Umarım grafikçi bir arkadaşımız bu fikri diğer güzel çalışmaların yanına ekler :)

Rbbt

Fikir güzel de daha önce de görmüştüm,yapmak biraz zaman alır ama çok zor değil. Gimp kullanmak zor geldi bana bir türlü beceremedim, kısayol tuşları da farklı olunca iyice kafam karıştı (: şu an photoshop programıda yok, olsa bir şeyler denerdim bende eskisi gibi (:
What happens when I become main source of a pain!!!

ubuntuki lilith

Bu banner yarışması acaba İngilizce çeviri yapabilecek arkadaşlarda bir çeviri yapma isteği de uyandırmıyor mu? :P
Bir yandan çevirmene de ihtiyacımız var da zaten bu banner ile umarım daha çok çevirmenin ilgisini çekeceğiz.

sem

Yarışmayı tadını da kaçırmayacak şekilde süresini uzun tutup, başlığı da güncel tuttuk mu mutlaka ilgisini çeker bir çok kişinin... 12000 üyesi var gözüküyor forumun... 10 (1200 de bir) tane yeterli zaman ve İngilizce'ye sahip arkadaş gönüllü olsa zaten, Ubuntu çevirilerinde 1. sıraya oturursunuz gibime geliyor =)
Burası dünya?

ubuntuki lilith

Umarım, Oneiric çevirileri de Launchpad'de açılmıştır arkadaşlar;
https://translations.launchpad.net/ubuntu/oneiric/+lang/tr
Buradan her ne kadar ilk sayfa yeşile boyalı olsa da diğer sayfalarda ilerleyerek kırmızısı bol olan paketleri çevirebilirsiniz, özenli çevirmeye dikkat ederek.

Rbbt

Çeviri konusunda eksik olan tek şey var aslında: çevirdiğimiz şeyin ne olduğunu bilmemek. (herkes aynı fikirde olmayabilir tabi)
2.sınıfta çeviri dersim vardı ve bütün sene edebi eserleri çevirip durduk, zaten çeviri yapanlar bilir bir kelimenin onlarca anlamı olduğunu, bir kelime romanda, hikayede,şiirde,tiyatroda farklı anlamlarda kullanılır, aslında bakıldığında hepsi edebi eser kategorisinde yer alıyor ama aynı kelime farklı anlamda kullanılıyor.

Çeviri yaparken çevirdiğimiz cümleler bir programınsa o programı kullanıp çevirmek, bir oyunsa oyunu oynayıp çevirmek daha kolaydır (:
Kullanılan kelimelerin anlamları o zaman daha iyi kavrarız, bizler kavrarsak daha doğru anlamdırırız diğerleri de kolayca kavrar  (: 

ubuntuki lilith

Dediğinizde haklısınız yalnız bir çoğumuz hepsini kullanmadan yapıyoruz, her programı kullanıp çevirmemiz imkansız. Ben örneğin sadece internette gezinmek için pc kullanan bu gezinmelerin çoğunu da çeviri ya da sohbet için kullanan birisi olarak çevirisini yaptığım çoğu programı kullanmıyorum ama şunu diyebilirim ki işin içine girdikçe öğreniliyor, bazen de seziyorsunuz nerede ne kullanacağınızı. Bu nedenle çevirirken bilmediklerinizi onaylamadan çevirin ve takılınca mutlaka bizlerle irtibata geçin, biz usanmadan yanıt veririz. :)

Rbbt

Öyle yapıyorum bende başka çare yok şu an için (: alışırız zamanla

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

furkankalkan

Alıntı yapılan: empax - 29 Haziran 2011 - 01:52:52
Pek katilim olmadi bu sefer.

Evet halbuki çok ta güzel şeyler yapabilen grafikerlerlerimiz var uyuyorlar galiba :D
Lover

amon-ra

Konuyu tekrar aktif ediyoruz arkadaşlar.
Anketi 16.09.2011 Cuma günü açmayı düşünüyorum. O güne kadar yeni tasarımlarınız ve sloganlarınızla katılabilirsiniz. Umarım o çok güzel şeyler yapabilen grafikerlerimiz konuya biraz ilgi gösterir ve ortaya çok güzel projeler çıkar.
Katılan herkese teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.

furkankalkan

eğer katılım olursa ben de yeni bir tane yapabilirim belki :D
Lover

amon-ra

Alıntı yapılan: dewilman - 12 Eylül 2011 - 20:09:47
eğer katılım olursa ben de yeni bir tane yapabilirim belki :D
Hiçte fena olmaz. Seçenekler ne kadar çok olursa o kadar iyi. :)

gufabe

Yarışma sayfasını arama kutusundan bulmam zor oldu. Benim gibi dönüp dolaşıp buraya gelenler için bağlantı geçiyorum...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29261.0

matisse

Alıntı yapılan: dewilman - 29 Haziran 2011 - 10:28:28
Alıntı yapılan: empax - 29 Haziran 2011 - 01:52:52
Pek katilim olmadi bu sefer.

Evet halbuki çok ta güzel şeyler yapabilen grafikerlerlerimiz var uyuyorlar galiba :D
[
Kendi adıma söyliyeyim, hiç uyuma fırsatı yakalayamıyorum, :D  bu aralar müsaitim, bir kaç  tasarım yapar sizlere sunarım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Eylül 2011 - 19:33:56

16.09.2011 tarihinde son katılım olduğu yeni aklıma geldi.Yarışmaya katılmayı kaçırsam da ,kendimi affedirmek için sizlere tasarımlarımı sunacağım.
Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın.
Uçar gider, koşsan da tutamazsın...

ubuntuki lilith

gufabe

Eğer becerebilirsem, tasarımcıları bir nebze olsun motive etmekten memnuniyet duyarım...

matisse

@gufabe,biz tasarımcıları motive etmen güzel bir davranış,öncelikle teşekkür ediyor,böyle güzel bir tasarım için emeğine sağlık diyorum. :D
Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın.
Uçar gider, koşsan da tutamazsın...