[Çözüldü] Birden fazla web sitesi düzenlemek

Başlatan ecarpar, 17 Haziran 2011 - 00:53:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ecarpar

Sitedeki bir yazının yardımı ile apacheyi kurdum mysql vs herbişey tamam gerekli şeyleri görüyorum, Windows üzerinden apache thriad kurduğumda localhostta http klasöründe istediğim kadar klasör oluşturup istediğim miktarda siteyi local host üzerinden izleye biliyordum, fakat ubuntuda www klasörümün içinde yeni bir klasör oluşturamıyorum anladığım kadarı ile peki birden çok web sayfası oluşturmak istersem bunu nasıl yapabilirim?
Eşşeğin uzun bir yolculuğa çıkmış olması onun at olarak döneceği anlamına gelmez.

alquirel

Benim anladığım kadarıyla da senin www dizinin yazmaya açık değil.
sudo chmod 777 -R /var/www

Bu komuttan sonra www dizini altında istediğin kadar dosya ve dizin oluşturabilirsin.

canosayan

hım. bunun için güzel bir panel işlerinizi kolaylaştırır düşüncesindeyim. Hani diğer türlü bind ile bu işlemleri yapabilirsiniz ama sıkıcı olacaktır. webmin yada ehcp deneyebilirsiniz. bu paneller plesk yada cpanel gibi size sunucuyu yönetme şansı tanır.

Hangisi derseniz genel olarak webmin tercih ediliyor gibi. Ama ubuntu-tr.net ehcp kullanıyor. Eksiklikleri var ama isteklerinizi görecektir.
Chmod bizim işimiz.

krwlng

alquirel'in çözümüne bir alternatif olarak masaüstüne boş bir belge açıp [Desktop Entry]
Version=1.0
Type=Application
Terminal=true
Icon[tr_TR]=/usr/share/icons/elementary/apps/48/do.svg
Name[tr_TR]=Root-www
Exec=gksu nautilus /var/www
Name=Root-www
Icon=/usr/share/icons/elementary/apps/48/do.svg

kodlarını içerisine yapıştırıp çalıştırma izni verirseniz, bu dosyaya her tıkladığınızda yazma izni ile www dizinine erişebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

ecarpar

KOnuyu takip etmeye almıştım, fakat 3. cvaptan sonra bir mail geldi herhalde server oldukça yoğun, akşam eve gider gitmez şu yazılanları ilk olarakta canosayan' ın söylediklerini deniyeceğim
Alıntı Yapbu paneller plesk yada cpanel gibi size sunucuyu yönetme şansı tanır.
kısmı oldukça ilgimi çekti,

krwlng
sendende kapılıcak çok şey var anlaşılan hocam epey bir yazmışsın, sağol akşama deneyip cevap yazarım mutlaka.
Eşşeğin uzun bir yolculuğa çıkmış olması onun at olarak döneceği anlamına gelmez.

ecarpar

Cevabım geç geldiği içn kusuruma bakmayın arkadaşlar yardımlarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır.Keşke benimde sizler için elimden birşeyler gelebiliyor olsaydı nezaman sıkışsam bir şekilde yardım ediyorsunuz çok teşekkür ederim.

Alıntı yapılan: alquirel - 17 Haziran 2011 - 01:34:15
Benim anladığım kadarıyla da senin www dizinin yazmaya açık değil.
sudo chmod 777 -R /var/www

Bu komuttan sonra www dizini altında istediğin kadar dosya ve dizin oluşturabilirsin.
İşe yaradı ellerine sağlık.
canosayan sana bayılıyorum üstadsın,  webmin ve ehcp y, araştırmaya koyuldum, linux un keyfini sürüyorum sanki yeniden 1990 lara döndüm yeni birşeyler araştırıp öğreniyorum üstelik bu sefer soru sorabileceğim birileri ve sınırsız bir kütüphanem var adıda internet. Çok sağol canosayan.