Sanal makineye erişim sorunu

Başlatan Corbenx, 16 Haziran 2011 - 21:46:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Corbenx

Arkadaşlar Linux komutlarının çoğunu öğrendim şükür dün itibari ile windows 7 kurdum virtualbox içerisinede Ubuntu 11.04 kurdum. Şimdi sormak istediğim şu  ben windows ta bir tarayıcıdan ve Putty yardımı ile  virtualbox taki ubuntumda kurmuş olduğum server a erişmek istiyorum? İlk önce bağlantı köprülemeyi kullandım fakat beceremedim sabit ip felan verme konularında. wireless ile int e bağlanmaktayım yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar kolay gelsin.
Fourier dönüşümlerinin saçmalık olduğunu düşünürdüm... Şimdi bizzat reel hayatta kullanınca DC+ ile geçtiğime o kadar pişmanım ki...

heartsmagic

Köprülemeyi nasıl yaptın? NAT yerine köprüleme kullanırsan zaten aynı ağa dahil olur sanal makine.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Corbenx

Köprülemeyi İki ağ a da ctrl basılı iken seçtim sağ tıkladım bağlantıları köprüle dedim ve köprüledi daha sonra VirtualBox içerisinden NAT değilde virtualbox host only yaptım .s maalesef olmadı yada ben beceremedim. Sabit İP verme konusunu felan beceremedim sanırım reklam olmazsa bi yerde bulduğum yazıyı incelemeniz için link verebilir miyim? ordakilerin aynısını yaptım fakat sonuç olumsuz.
Fourier dönüşümlerinin saçmalık olduğunu düşünürdüm... Şimdi bizzat reel hayatta kullanınca DC+ ile geçtiğime o kadar pişmanım ki...

heartsmagic

Sen köprülemeyi nerede yapıyorsun? Şu an için konak sistemde bir şey yapmana gerek kalmıyor Virtualbox'ta köprüleme için.

Başka yerlerden geçeceğin hiçbir şey reklam olarak algılanmaz burada. Klasik "forum" mantığını gütmüyoruz bizler. Yeter ki vereceğin yer ve bağlantı forum kurallarımızı ihlal eden bir şey olmasın.

Corbenx

http://www.ozdemir.in/windows-uzerinden-virtualboxta-kurulu-ubuntu-servera-erisim/

Link te konu detaylıca anlatılmış usta, Ben denedim olmadı tekrar ubuntu kurdum beceremeyince. windows yanında ubuntu kullanıyorum tekrar fakat madem konu bu kadar beni uğraştırdı öğretirsen yan bilgi olarak kalır hafızamda teşekkürler şimdiden =)

heartsmagic

Öncelikle sorayım Windows tarafında hiçbir şey yapmadan, Virtualbox tarafında ağ kartını Bridged olarak seçtiğinde ne oluyor?

Corbenx

maalesef usta olmadı :/ hepsini denedim maalesef

heartsmagic

Peki, Virtualbox'ta ağ ayarlarını Bridged yaptın, sonra da sanal makinede kurulu olan Ubuntu'yu açtın.

ifconfig çıktısı ne diyor?

Windows tarafında aldığın IP adresini de ekle lütfen buraya.

barmentr

nat yerine bridge kullandığında otomatik ip yi login oldugunda ekranda verir.
göremezsen ki bazen göstermediği oluyor. "ifconfig komutu ile öğren.

ben putty kullanmadım hiç ama webmin tarzı  panelelr ile serverını uzaktan grafik ara yüzlü yönetebilirsin.

yinede static ip vermek istersen

sudo nano /etc/network/interfaces

dosyayı açınca auto eth0 dan sonrasını aşağdıaki gibi değiştir.

iface eth0 inet static

address " ( ip adresi) "
netmask "(ağ maskesi)"
network "DNS"
gateway"ağ geçidi"

bu bilgileri windows makinenin ağa bağlandığı andaki bilgilerden edinebilirsin diye düşünüyorum.

umarım yardımcı olur.