[Çözüldü] Emacs için hazır yapılandırma dosyalarını kullanmak

Başlatan OnLyCode, 16 Haziran 2011 - 13:46:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OnLyCode

Merhaba, ben yeni emacs kullanmaya başladım ve doğal olarak kişiselleştirmek için config dosyaları aramaya başladım. Ve bi tane buldum ama yükleme işini bir türlü beceremedim yardımcı olabilecek varmıdır acaba ?

http://hashbox.deviantart.com/art/Ubuntu-250710-172581221?q=boost%3Apopular+emacs&qo=32

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

OnLyCode

HAyır yardımcı olmadı, benim istediğim o tür emacı yapılandırmak adam zaten dosyaları vermiş ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum.

sem

Emin olmamak ile birlikte, çok kısıtlı bir zamanda anlayabildiğim kadarı ile;

mv Emacs.txt .emacs

bu komuttan anladığım kadarı ile; ilgili dosyayı kullanıcı dizininize .emacs adı ile kaydetmeniz gerekiyor...

Dikkat! Emin olmamak ile birlikte diyerek başlamıştım, öyle bitireyim....
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

ewigkeit

aynen ben de baktım linke çözemedim, anlayan biri bi el atsa da  biz de yüklesek, hem emacs hem de linuxde yeni olunca elden bişey gelmiyor
You dont have to be great to get started, but you have to get started to be great.

sem

@weigkeit, dosyayı .emacs adı ile kaydetmeyi denediniz mi?

Linux'ta genel de herşey metin tabanlı dosya olarak tutulduğu için bu çözüm işinize yarayacakmış gibi geliyor bana.

. (nokta) ile başlayan dosya isimleri biliyorsunuz ki gizli dosya oluyor. Görebilmek için Ctrl + H kombinasyonunu kullanmanız gerekiyor (KDE tabanlı sistemlerde alt + . (nokta) kombinasyonu)

Önce .emacs isimli bir dosyaya sahip olup olmadığınızı kontrol edin. Ctrl + H ile kontrol edebilirsiniz ya da aşağıdaki komut ile kontrol edebilirsiniz;

cd ~ && gedit .emacs

Eğer Gnome değil de başka masa üstü kullanıyorsanız gedit yerine Kwrite ya da muadili bir metin editörü ismini yazın. Açılan metin editörü boşsa .emacs dosyanız yoktur. Eğer dolu olarak açılırsa bu açılan dosyayı .emacs_yedek olarak farklı kaydedin ve indirdiğiniz ayar dosyasının içeriğini de bu açılan yere kopyalayın... Sonra Emacs'i açtığınızıda ayarları buradan okuyacak diye tahmin ediyorum...
Burası dünya?

ewigkeit

Alıntı yapılan: sem0900 - 17 Haziran 2011 - 05:40:06
@weigkeit, dosyayı .emacs adı ile kaydetmeyi denediniz mi?

Linux'ta genel de * her şey metin tabanlı dosya olarak tutulduğu için bu çözüm işinize yarayacakmış gibi geliyor bana.

. (nokta) ile başlayan dosya isimleri biliyorsunuz ki gizli dosya oluyor. Görebilmek için Ctrl + H kombinasyonunu kullanmanız gerekiyor (KDE tabanlı sistemlerde alt + . (nokta) kombinasyonu)

Önce .emacs isimli bir dosyaya sahip olup olmadığınızı kontrol edin. Ctrl + H ile kontrol edebilirsiniz ya da aşağıdaki komut ile kontrol edebilirsiniz;

cd ~ && gedit .emacs

Eğer Gnome değil de başka masa üstü kullanıyorsanız gedit yerine Kwrite ya da muadili bir metin editörü ismini yazın. Açılan metin editörü boşsa .emacs dosyanız yoktur. Eğer dolu olarak açılırsa bu açılan dosyayı .emacs_yedek olarak farklı kaydedin ve indirdiğiniz ayar dosyasının içeriğini de bu açılan yere kopyalayın... Sonra Emacs'i açtığınızıda ayarları buradan okuyacak diye tahmin ediyorum...

.emacs dosyasını açtım dediğin gibi ama içi boş, şimdi buraya hangi içeriği koymam lazım?
indirdiğim klasörde sadece emacs.html dosyasını görüntüleyebiliyorum.
You dont have to be great to get started, but you have to get started to be great.

heartsmagic

Ben durumu anlayamadım. Elindeki .emacs dosyasını mı kullanmak istiyorsun? Eğer böyleyse, 1. Ev dizininde mevcut bir .emacs dosyası varsa, elindekini bununla değiştir. 2. Ev dizininde mevcut bir .emacs dosyası yoksa, elindekini buraya koy.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ewigkeit

indirdiğim klasörde bir sürü dosya var onlardan sadece bir tanesini görüntüleyebiliyorum o da emacs.html. İçinde bir sürü kod var onları emacs C-x C-f ile .emacs i açıp içine kodları yapıştırıyorum ancak emacs i yeniden başlattığımda hata ile karşılaşıyorum ve açamıyorum.
Sorun şu, .emacs dosyasına hangi kodları koyacağımı bilmiyorum ya da .emacs dosyasını hangisiyle değiştireceğimi bilmiyorum. Linkte verilen klasörü indirip içeriğine göre beni yönlendirebilir misiniz acaba? Teşekkürler..

sem

Sanırım

https://github.com/ZaneA/Dotfiles

Buradaki dosyaları indirdiniz...

.emacs olanı değiştirmeniz gerekiyor...

https://github.com/ZaneA/Dotfiles/blob/master/.emacs

O da ilk bağlantıdan .emacs'e tıkladığımızda açılan yukarıdaki bağlantı... Bu .emacs dosyasını ev dizininize atmayı denediniz mi?
Burası dünya?

Erdem

$ cd ~/
$ wget http://acehreli.org/dot_emacs
$ mv dot_emacs .emacs

Bu şekilde .emacs dosyasını kullanabilmek için ev dizinine .emacs olarak kaydetmek yeterli. Eğer emacs tekrar başlatıldığında hatalar veriyorsa ek bazı paketler kurulmuş olabilir. Akşam bir deneyeyim bakalım..
Eğer Arch Linux tabanlı bir dağıtıma geçmek isterseniz Arcolinux D sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Elektronik

ewigkeit

"sem0900" teşekkürler,
Dediklerinizi yaptım, malesef yine bir hata aldım.

Warning (initialization): An error occured while loading '/home/ewigkeit/.emacs':
File error: Cannot open load file, color-theme
To ensure normal operation, you should investigate and remove the causes of the error  in your initilization file. Start Emacs with the ' --debug-init' operation to view a complete error backtrace.

"erdem" size de teşekkürler,
Sizin dediklerinizi yaptığımda, 'http://acehreli.org/dot_emacs' den indirdiğim dosyadaki ayarlar oluyor. Fakat umduğum gibi bulamadım, bana biraz tuhaf geldi.

Erdem

Ben uzun süredir o .emacs dosyasının biraz değiştirilmiş versiyonunu kullanıyorum. Gayet memnunum  :D Özellikle C, C++ ve D kodlarken çok kolaylık sağlıyor.

http://bit.ly/jGGAVq

Bahsettiğiniz uyarı mesajını gidermek için

$ sudo apt-get install emacs-goodies-el

lisp paketini yüklemek gerekebilir.
Eğer Arch Linux tabanlı bir dağıtıma geçmek isterseniz Arcolinux D sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Elektronik

ewigkeit

Alıntı yapılan: Erdem - 22 Haziran 2011 - 08:42:56
Ben uzun süredir o .emacs dosyasının biraz değiştirilmiş versiyonunu kullanıyorum. Gayet memnunum  :D Özellikle C, C++ ve D kodlarken çok kolaylık sağlıyor.

http://bit.ly/jGGAVq

Bahsettiğiniz uyarı mesajını gidermek için

$ sudo apt-get install emacs-goodies-el

lisp paketini yüklemek gerekebilir.
eyvallah
lisp paketini yükledim ve dediğin gibi sorun ortadan kalktı 8). Ama buna da alışamadım. Galiba bu gidişle emacs lisp' i de öğrenmem gerekecek, kendi konfigurasyonumu yapabilmek için.

heartsmagic

Başlığa sebep olan sorun halledildi kısacası?

ewigkeit

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Haziran 2011 - 15:29:30
Başlığa sebep olan sorun halledildi kısacası?
evet sonunda hallettik teşekkürler

heartsmagic

Başlığı açan başka bir kullanıcıymış, şimdilik açık bırakalım.