[Çözüldü] Font İşlemlerini Geri Alma

Başlatan ersinkandemir, 16 Haziran 2011 - 13:28:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersinkandemir

Öncelikle iyi günler,
    Dün sanırım "wine(?)"ı kurduktan sonra tarayıcılarda font sorunu yaşamaya başladım. Bazı yerlerdeki yazılar büyük, kalın ve açık aralı oldu.(Çok rahatsız edici bir durum.)

Forumda bu konu hakkında 10'a yakın konu var. Hepsini inceledim, oradaki işlemleri uyguladım. Windows fontları paketlerini kurdum, ayrıca bir konuda lisanstan dolayı Tahoma fontunun paketlere eklenmediği, kendisinin böyle çözdüğü yazılıydı. Ben de indirip /usr/share/fonts/truetypes dizinine çıkardım. Tarayıcıların önbelleğini temizleyip, bilgisayarı yeniden başlattım. Bir önceki hâline göre düzelmiş olsa da ilk kurduğum gibi değil.

"wine" paketlerini kaldırdım. Windows font paketlerini kurdum ama önceden kurulu değilken çok güzel gösteriyordu. Neden şimdi kurulma ihtiyacı oldu, çözemedim.

Şimdi benim istediğim font ile ilgili bütün ayarları geri almak. İlk hâline dönüştürme şansımız var mıdır?

Teşekkürler,

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Where there's a shell, there's a way.

krwlng

Bu sorun geçen sene bende de vardı fakat wine ile değil de gtk uygulamalara kde arayüzü uygulamak için kurduğum bir uygulama yüzünden olmuştu, çok uğraşmıştım düzeltmek için bir türlü sonuç alamamıştım, sonrasında gnome sıfırlayıp tarayıcıları tekrar yüklemiştim makineyi kapatıp açınca düzelmişti. Bununla ilgili tarayıcı font sorunları adı altında başlıklar var oraları inceleyebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

aklan

Öntanımlı ayarlara dönmek için masaüstüne sağ tıklayıp Masaüstü Arkaplanını Değiştir'e tıkladıktan sonra gelen pencerede Yazıtipleri sekmesine geçin. Ayarları şu şekilde değiştirin:

Uygulama yazıtipi: Ubuntu 11
Belge yazıtipi: Sans 10
Masaüstü yazıtipi: Ubuntu 11
Pencere başlık yazıtipi: Ubuntu Bold 11
Sabit genişlikli yazıtipi: Monospace 10

istanbul

Yeni bir kullanıcı oluştur ve ondaki font durumuna bak eger düzelme varsa sorunlu kullanicindakinde ev dizinindeki .fontconfig klasörünü ve gconf icindeki chrome klasörünü silmeyi dene.

Ben böyle olduğunda sıfırdan kurmuştum.

ersinkandemir

@krwlng
    Diğer konuları okudum ilk iletimde belirttiğim gibi ama sonuca ulaşamadım.
@aklan
    O ayarlar hiç değişmedi, o şekilde :)
@istanbul
    Yeni kullanıcıda da görünüm aynı şekilde :S
    .gconf içerisinde "Chrome" ile ilgili bir klasör bulamadım. .fontconfig'i temizledim.

heartsmagic

Bu sorun sadece tarayıcılarda mı oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ersinkandemir

@heartsmagic
    Evet, öyle sanırım.

heartsmagic

Peki hepsinde mi, yoksa belirli bir tanesinde mi?
Eğer öyleyse yedekleyip ayarları bir deneyebiliriz. .chrome/.chromium ayarları .config dizini altında olabilir.

ersinkandemir

Firefox ve Chrome kullanıyorum. İkisinde de aynı.
Evet "google-chrome" klasörü var, içini boşalttım. Tekrar açtım, ayarlar sıfırlanmış; ama yazı tipi konusunda bir değişme yok.

heartsmagic

mscorefonts ya da buna benzer bir paket kurulu mu sistemde?

ersinkandemir

@heartsmagic
"ttf-mscorefonts-installer" kurulu.
Teşekkürler,

heartsmagic

Wine ile beraber bir şekilde KDE kütüphaneleri veya QT kütüphaneleri de kurulmuş olabilir mi? Wine neden olmaz ona da, hani sen kurdun mu?

ersinkandemir

@heartsmagic,

Özel olarak QT ve(ya) KDE paketleri kurduğumu hatırlamıyorum. Ama "Ubuntu Yazılım Merkezi"nden geçmişe baktım ve "kde" ve "qt" paketleri kaldırıldı yazıyor. Wine olmadığı konusunda haklısınız çünkü Quassel IRC uygulamasıyla gelmiş iki paket de. Hepsi kaldırıldı. Sorunu daralttık galiba iyice :)

Teşekkürler,

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Bu durumda forumda bir yolculuğa çıkarak KDE veya QT anahtar kelimelerini font sorunu olarak aratmalısın. Yanlış hatırlamıyorsam bir iki başlık olacaktı. Umarım yanlış tarafa doğru kaymamışızdır.

ersinkandemir

@heartsmagic,

Birkaç konudaki tavsiye edilenleri uyguladım, kullanıcı ile ilgili tüm ayarları sildim. Çok daha kötü oldu :D Neyse sıfırdan kurulum yapsam daha iyi olacak sanırım.

Teşekkürler :)

krwlng

Bakabildin mi bilmiyorum çünkü aramada çıkmıyor sanırım, http://forum.ubuntu-tr.net/subdomains/forum/index.php/topic,26369.msg316125#msg316125 bağlantısında benim sorunum çözülmüştü, denemediysen bir de bunu denemen yararlı olabilir.

ersinkandemir

@krwlng,
    Teşekkür ederim, denedim ama sonuç alamadım :)

krwlng

En sevmediğim noktaya gelindi sanırım, yeni kurulumdan başka çözüm bulamadık.

ersinkandemir

Evet, maalesef :) Ama alışmaya çalışacağım. Sıfırdan kurulum yapmak istemiyorum tekrar tekrar :)

krwlng

Mümkünse kurulumdan ve ayarlamalardan sonra flyback ile harici bir bölüme yedek gerçekten temiz kurulumdan sonra çok işe yarar.

ersinkandemir

Teşekkürler, bir daha kurulum yaparsam yedekleyeceğim. Zor oluyor yoksa :)

heartsmagic

Kurulum yapmadan önce yeni bir kullanıcı açarak deneme imkânın var mı?

ersinkandemir

@heartsmagic,
    Siz demeden önce denedim, orada düzeldi ama yukarıda @istanbul bu durumda ne yapmam gerektiğini yazmış da beceremedim yine. Yeni kullanıcıda font sorunu yok.

heartsmagic

@Ersin Kandemir, yakalamışken söyleyeyim. Forumdan çıkış yaptıktan sonra tekrar girmeye çalıştığında giremezsen eposta üzerinden parola değiştirmeyi uygula. İsim değişikliği istemiştin, anlık olarak SMF üzerinden yapmıştım. Az önce veritabanına tamamen işledim, sorun yaşama ihtimalin var.

Başlığa dönersek, nerede ne yapman gerektiği yazılmış? Eğer yeni kullanıcı ile sorun yoksa en azından yeni bir kurulum yapmadan oradan devam edebilirsin.

ersinkandemir

Alıntı yapılan: istanbul - 16 Haziran 2011 - 14:12:07
Yeni bir kullanıcı oluştur ve ondaki font durumuna bak eger düzelme varsa sorunlu kullanicindakinde ev dizinindeki .fontconfig klasörünü ve gconf icindeki chrome klasörünü silmeyi dene.

Ben böyle olduğunda sıfırdan kurmuştum.

@heartsmagic,
    Bu iletidekilerle çözülmemişti de dediğiniz gibi yeni kullanıcı üzerinden devam etmeyi düşünüyorum :)

Kullanıcı adı konusundaki uyarınız için de teşekkürler, dikkate alacağım :)
Başlığı etiketleyebiliriz, teşekkürler :)