Freesurfer-Linux kurulumu

Başlatan ysndnz, 16 Haziran 2011 - 01:14:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ysndnz

ustalar cok yeniyim baya bir araştırdım ama yapamadım . yardımınızı rica ediyorum
işim gereği freesurfer adlı yazılımı kullanmam gerekiyor ubuntuyu kurdum dosyayı indirdim. dosya şu adreste
ftp://surfer.nmr.mgh.harvard.edu/pub/dist/freesurfer/5.1.0/freesurfer-Linux-centos4_x86_64-stable-pub-v5.1.0.tar.gz
dosya bu
freesurfer-Linux-centos4_x86_64-stable-pub-v5.1.0.tar.gz şimdi u dosya masa üstünde bunu usr/local adlı yere kurmam gerekiyor yardım cı olabilecek var mı?

if

@ysdnz, indirdiğiniz sıkıştırılmış doyanın içerisinde ya da bu uygulamanın kendi sitesinde nasıl kurulacağına dair herhangi bir belge yok mu? Ayrıca hatırlatayım, indirdiğiniz doyanın md5 doğrulamasını yapmanız hem sizin hem de bizim faydamıza olur. Forumda md5 parametresiyle aratırsanız nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz.

ysndnz

şöyle bi belge var;

Alıntı YapFreeSurfer Linux Installation

Viewing contents

To view the contents of a distribution, once downloaded, type:

tar tzf freesurfer-Linux-<platform>-<release>-full.tar.gz
replacing <platform>-<release> with whatever is appropriate. The 'tar tzf' command will not install the contents, just show the contents of the tar.gz file.

Installing contents

The tar.gz file will extract to a directory called 'freesurfer'. Installing into the directory /usr/local is recommended. To install, mv the tar.gz file to whereever you wish to install freesurfer (in this example /usr/local) and type:

cd /usr/local
tar xzvf freesurfer-Linux-<platform>-<release>-full.tar.gz
Again, replacing <platform>-<release> with your Linux variant.

Note that for this installation example, your FREESURFER_HOME becomes:

setenv FREESURFER_HOME /usr/local/freesurfer
Reminder to NMR Center users

decent

Hoşgeldin @ysndnz,

Konu başlığı uygun şekilde düzenlendi.

ysndnz

teşekkür ederim yardımlarınızı da bekliyorum

decent

Alıntı yapılan: ysndnz - 16 Haziran 2011 - 01:35:07
teşekkür ederim yardımlarınızı da bekliyorum

Rica ederim,
Alıntıda yazılanları uyguladınız mı ?
Eğer hiçbir şey yapmadıysanız aşağıdaki komutlar ile işleme başlayın:

cd ~/Masaüstü
sudo cp freesurfer-Linux-centos4_x86_64-stable-pub-v5.1.0.tar.gz /usr/local

ysndnz

hiç birşey uygulamadım dosya şuan server bilgisayarında yarın dener buradan yazarım

if

@ysndnz, o belgede anlatılanlara göre indirdğiniz arşivi /usr/local dizinine taşıyıp açmanız gerekiyor, ardında da setenv FREESURFER_HOME /usr/local/freesurfer komutunu yürütmeniz gerekiyormuş.

ysndnz

dediklerını yaptım sırada ne var

if

@ysndnz, son yazdığım mesajdaki söylediklerimi uyguladınız mı? Arşivin içinden ne çıktığını, uygulamanın ne olduğunu bilmediğim için şu aşamaya kadar yaptıklarımız yeterli mi değil midir bilemiyorum. Bu şeyin ana sitesi nedir?