[Cözüldü] Sağ tık > yeni sorunu

Başlatan Corbenx, 06 Haziran 2011 - 22:20:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Corbenx

Arkadaşlar bundan önce arayı kullanarak güncelleme sorununu çözdüm fakat bu sorunumu henüz çözebilmiş değilim.
Şimdi masaüstünde sağ tıkıyorum Create Document > Empty File diyorum sonra uzantsını felan kendim vermem gerekiyor bunun üstesinden gelmek için Mesela KDE deki gibi sağ tık menüsüne program başlangıçlarını yani Launcher'ları ekleyebilir miyim? Lütfen masaüstüne Launcher eklemeyi mi bulamadın demesin bazı arkadaşlar çünkü arama bölümünde bakarken bi arkadaş gördüm her konu açana muhalefet olmuş. Bilmiyosan cevap yazma boş kalsın!  Evet arkadaşlar bilen arkadaşlardan Sorunun Çözümü içn cevap bekliyorum. Ubuntu Tweak diye bişey buldum arama yaptığımda fakat benim sistemle uyumlu son sürümü yok onunda benim  11.04 kullanıyorum. Şimdiden Teşekkürler
Fourier dönüşümlerinin saçmalık olduğunu düşünürdüm... Şimdi bizzat reel hayatta kullanınca DC+ ile geçtiğime o kadar pişmanım ki...

krwlng

Öncelikle ubuntu tweak son sürümü 11.04 te çalışıyor ilk kurduğumda denemiştim. Yeni belge oluşturduğunuz zaman bu belge zaten biçimsiz ve uzantısız oluyor yani linux ortamında o belgeye bir uzantı vermeseniz bile metin dosyası olarak kullanabiliyorsunuz, windows gibi değil, içindeki kodları değiştirip uzantısını değiştirirseniz örnek olarak "php" o dosya php dosyası olur, bu üstesinden gelinecek bir durum olmaktan ziyade çok kullanışlı bir işlem. Program başlangıçları dediğiniz şey sanırım şablon dosyalar, bunu tweak veya ailurus ile halledebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Corbenx

Hocam ben .deb paketini indirdim .s garip bi hata verdi herhangi bi yükleme yapmadı. Nasıl yüklediğinizi anlatır mısınız?
Fourier dönüşümlerinin saçmalık olduğunu düşünürdüm... Şimdi bizzat reel hayatta kullanınca DC+ ile geçtiğime o kadar pişmanım ki...

BayboraKaan

Alıntı yapılan: stratovarius - 04 Eylül 2010 - 17:57:12
Alternatif olarak bu şekildede kurabilirsin;

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak

Ubuntu Tweak'i birde bu sekilde kurmayi denermisiniz.

NOT: Ara ile buldum.

empax

(1)Sag tik menusunune calistirmak icin uygulama listesi mi eklemek istiyorsunuz yoksa (2)uygulamalarin kisayolunu olusturmak icin sag tika bir uygulama listesi mi gommek istiyorsunuz ? Kusura bakmayin tam anlayamadim ama 2.sini soruyorsaniz soyle yapabilirsiniz;

/usr/share/applications konumundaki programlardan istediklerinizi kopyalayip /home/KULLANICI_ADI/Şablonlar klasorune yapistirin. Ekledikleriniz Sag tik>Yeni olustur'da gorunecek.Bir seferligine mahsus Sablonlar klasorune yapistirdiginiz kisa yola cift tiklayin, "Guvenilir olarak isaretle" tusuna basin.
Umarim dogru anlamisimdir.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

heartsmagic

İstenen seş uygulama kısayollarını eklemekse sağ tık üzerinden yine yapılabiliyordu bu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krwlng

@corbenx, tweak sitesinden deb paketini indirip çift tık ile kurmuştum, siz kurulumu bir de BayboraKaan'ın belirttiği şekilde yapın, olmadı paketi tekrar indirip deneyin belki bozukluk olmuştur.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Corbenx

@BayboraKaan Öncelikle çok teşekkür ediyorum evet bu sayede kuruldu hiçbir sorun çıkmadı fakat aradığım şey tam tamı tamına @empax  ın anlattığı gibi Teşekkür ederim işte bu kadar ya. Mesela sağ tıkla Writer , Calculator dosyası felan çıkıyor hemen çok teşekkürler @empax =)  Konu ile ilgilenen diğer arkadaşlarada çok çok teşekkür ederim ubuntu ile 3. haftam idare edin lütfen windows tan tamamen geçince bazı aksaklıklar oluyo ister istemez

BayboraKaan

Gecmis olsun. Sorun giderildigine göre bizede konuyu kilitlemek düsüyor.