Backtrack

Başlatan By-@dmin, 04 Haziran 2011 - 19:35:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

By-@dmin

Merhaba akdaşlar ben ubuntuyu ( 11 )  kulanmaya yeni  başladım ama asıl ubuntuyu kulanma nedenim backtrack ı kurmaktı bildiğim kadarıyla backtrack ın kurulması için ubuntu gerekiyodu ubuntu tababnlı olduğunu bazı forumlarda okudum bunun üstüde backtrack 5 i indirdim bazı sorularım olacak bu arda ubuntuyu win7nin yanına kurdum :

1- * tabi ki backtrack .iso lu bunu ubuntuda nasıl açar yüklerim mount etme ile falan dediler ama olmadı kuramadım bunu nasıl kurarım şuan ubuntu masa üstünde backtack duruyo ama bir türlü kuramadım ubuntuyu nasıl boot edicez boot ayarlarını nasıl yapıcaz...(backtrack5 ) aslında kısaca ubuntunun içine nasıl backtrack5 i kurarım nasıl açarım bunu anlatmanız yeter saoll biraz acil şimdiden saol un :)

not:1 haftadır ubuntu kulanıyorum anlatımlarınızı basitleştirerek anlatırsanız sevinirim.... :)

assasin

Backtrack'in ubuntu tabanlı olması ubuntu üzerinde çalıştığı manasına gelmiyor. Backtrack başlı başına bi işletim sistemi yani sisteminize sıfırdan kurmanız gerekiyor. Ya da sanal makineyle ubuntu üzerinden de deneyebilirsiniz.
"Gerçeğin bilgisi deneyle başlar, deneyle biter." Einstein

ghostyy

yanlış hatırlamıyorsam backtrack depolarını ubuntuya ekleyebiliyorduk. bu dediğim bt4 içindi. bt5 için bu durum geçerli mi bilmiyorum. forumda bahsi geçmişti galiba, ararsan bulabilirsin...
Yakmadan önce yanmak lazım değil mi yeğen..............

barış

Alıntı yapılan: assasin - 04 Haziran 2011 - 21:11:12
Backtrack'in ubuntu tabanlı olması ubuntu üzerinde çalıştığı manasına gelmiyor. Backtrack başlı başına bi işletim sistemi yani sisteminize sıfırdan kurmanız gerekiyor. Ya da sanal makineyle ubuntu üzerinden de deneyebilirsiniz.
Backtrack kurulan sürümü yayımladı mı? Hiç haberim yok... :S

heartsmagic

Alıntı yapılan: barış - 04 Haziran 2011 - 23:22:20
Alıntı yapılan: assasin - 04 Haziran 2011 - 21:11:12
Backtrack kurulan sürümü yayımladı mı? Hiç haberim yok... :S

BT hangi sürümünde kurulmuyordu?

@By-@dmin, gerkli açıklama yapılmış sana. Ayrıca durumun bence acil olan bir yanı yoktur. Hani BT kullanmak isteyenlerin genelde iki sebebi vardır. Bu iki sebep aslında kullanıcı profili ile alakalıdır.

1. Güvenlik üzerine kendisini geliştirmek isteyen birisindir. Bunun da ötesinde zaten bir güvenlik uzmanı, çalışanısındır, bir de BT üzerinde denemeler yaparak korduğun sistemi sınamak istiyorsundur. Bunun acile gelecek bir yanı yoktur. Kaldı ki çalıştığın sistem üzerinde cidden acilen, çok acilen bir sınama yapmak istiyorsan bunu BT gibi bir işe girişmeden de yapabilirsin.

2. BT kurup, sağa sola dadanmak istiyorsundur. Bunun aciliyetini geçtim, normal sorularını bile forumda cevaplamayız, cevaplanan konuları da kapatırız.

Bundan ötürü lütfen destek istiyorsan acil kısımlarını belirtme. Niyetini bilemeyiz o ayrı konu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

By-@dmin

arkdaşilar yani ubuntuyu silip ext3 veya 4 ile yeni bir hardiks oluşuturup backtrack ı bunun  içinemi kuryayım yani ubuntu olmasına gerek yokmu? direk bi live cd si ile halede bilirmiyim extr3 içine kurabilirim ozaman ? ben ubuntuyu backtrack için kurmuştum onsuz çalışmıyodiye kurdum....

heartsmagic

Alıntı yapılan: By-@dmin - 05 Haziran 2011 - 11:22:17
arkdaşilar yani ubuntuyu silip ext3 veya 4 ile yeni bir hardiks oluşuturup backtrack ı bunun  içinemi kuryayım yani ubuntu olmasına gerek yokmu? direk bi live cd si ile halede bilirmiyim extr3 içine kurabilirim ozaman ? ben ubuntuyu backtrack için kurmuştum onsuz çalışmıyodiye kurdum....

Söylediğim gibi açıklandı bu sana. Cevap, evet doğrudan BT kurulabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

InTheComE

BT kurmak için ubuntuya gerek yok direk kurabilirsin windows ile birliktede çalışabilir. Ayrıyeten işletim sistemi gibi kurabileceğin gibi livecd olarak cd üzerinden de çalıştırabilirsin.. Bu arada hayırdır inş herkeste bir heykır ! olma arzusu aldı başını gidiyor...

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: InTheComE - 08 Haziran 2011 - 11:49:54
BT kurmak için ubuntuya gerek yok direk kurabilirsin windows ile birliktede çalışabilir. Ayrıyeten işletim sistemi gibi kurabileceğin gibi livecd olarak cd üzerinden de çalıştırabilirsin.. Bu arada hayırdır inş herkeste bir heykır ! olma arzusu aldı başını gidiyor...
Bir satır kod yazamayan hacker hizmetçileri bunlar. Adamlar exploit yazıyor bunlar kullanıyor. Bizim her işimiz hazır :)
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

garafatma

Yine mi Backtrack...

Backtrack'te ubuntu gibi işletim sistemidir. .ISO'yu indirirsin, CD'ye yazarsın ve kurmaya başlarsın. Zaten kullanabilecek bilgin varsa, gerisini halledebilirsin.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

By-@dmin

Arkdaşlar merhaba ben backtrack 5 i indirdim  dvd bastım aştım boot : bişey çıkıyo entera basıyom menü gelio ilk çıkanı seiyorum yüklüyo gibi ama olmadı her neyse kısaca

nasıl kura bilirim : dvd ye bastım fakat kuramadım... nasıl yapıcaz win7 ile aynı yere kurcam exfat  olrak ayrılmıyo desteklemiyo diyo  hangini seçiyim yardım larınız için saolun

sabian

@By-@dmin

daha önce de benzer bir başlık açmış mıydınız? yoksa başkası mı açtı bilmiyorum ama ona cevap verilmişti.
sanırım backtrack sistemi hack işleri için kullanılıyor bu sebeple forum tarafından destek verilmiyo.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

By-@dmin

evet açmıştım ama hack işi için degil sadece merak tan açtım unutu 11 kurdum back gnome kuramadım bide kde i kuracam sırayla deniyorum.... yardımcı olursanız sevinirim

assasin

"Gerçeğin bilgisi deneyle başlar, deneyle biter." Einstein

MoShic

Arkadaşlar bende de bir sorun var ki Backtrack5'i .iso olarak indirip dvd'ye yazdım.Sistemi açtım fakat dili ingilizce.+nete bağlanamıyorum :S
BT'i pc'ye yükliceğim zaman tr dilini seçebiliyorum.Pc'ye yüklemeden çıktım.
Kısacası

-BT5'ten nete nasıl bağlanıcam?
-Türkçe dilini nasıl indiricem?(öncelikle dvd'den kullanmak istiyorum yüklemeden.Nete de bağlanır isem ve hiçbir sorun çıkarmadığını anlarsam zaten direk pc'ye yüklicem : ))

(Kullanma nedenim merak ve hack)
Eski ID: Mar yJuana

sabian

1- İnternet bağlantınızı kablosuz yapıyorsanız eğer, sürücü sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Ubuntu tabanlı olması itibariyle çözüm yolu ortak olacağından, forumda wireless kartı araması yapabilirsiniz.

2- Türkçe dilini de paket yöneticisini kullanarak "kde tr" ya da "gnome tr" yazarak bulabilirsiniz. Hangi masaüstüyle kuruluyorsa artık.

3- Forumda, anlaşılabilirlik ve çözüm üretmek açısından Türkçe kullanımına özen gösterilmektedir. Noktalama işaretlerine ve yazımlarımıza dikkat edelim. Örneğin; "installicem" yerine "yükleyeceğim" hiç olmadı "yükliycem" yazılabilirdi.

4- Kullanım amacında yazan "merak" takdir toplasa da büyük olasılıkla "hack" amaç olarak tepki çekebilir. Zira başlığı açan arkadaşa bu konuda bir açıklama yapılmıştı.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

MoShic

Yok hayır kablolu bağlanıyorum,bağlantıyla alakalı herhangi bir simge yada başka bişey göremedim.Dili eng olduğu için paket yöneticisinin nerde olduğunu da bilmiyorum.Fakat terminalden herhangi bir araştırma yapabilirim eğer bir kodu varsa..?Aslına bakarsak amacım da hack : )
Sistemi çözdüğüm an başlicam.
Eski ID: Mar yJuana

bytan

Daha fazla can sıkmadan kapatalım madem.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST