Firefox 7 denemek isteyenler için hazır (Lucid ve sonraki Ubuntu sürümleri için)

Başlatan decent, 02 Haziran 2011 - 21:48:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

decent

Ubuntu 10.04, 10.10, 11.04 ve 11.10 sürümlerinde Firefox 7.0a1 sürümünü denemek isterseniz, uçbirimden aşağıdaki komutları yürütmeniz yeterlidir.

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox-trunk

https://launchpad.net/~ubuntu-mozilla-daily/+archive/ppa

333qwerty333

Bu yeni sürümde hangi yenilikler ve iyileştirmeler var acaba.

Sanki Firefox'da, Explorer sürüm nosuna yetişme telaşı var gibi geldi. ;D :P

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

furkankalkan

tamam versiyon numaralarının yavasligindan sıkılmıştım bi ara ama bu da çok hızlı kaçmış yani bırak arayüzü js hızı gibi küçük şeylerde bile göze batan bir fark yok.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

Luna

Ben de hep vardı bu 4.1a idi sonra 6 oldu birkaç gün önce de 7.a1 oldu, ama Firefox Auora yı depoya nasıl ekliyoruz bilemedim.
İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W

decent

Yaklaşık 1 gün önce eklenen paketler, buyrun:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/firefox-aurora
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox

Lucid ve sonraki sürümler için geçerlidir.
https://launchpad.net/~ubuntu-mozilla-daily/+archive/firefox-aurora

decent

Aynı PPA kaynağından Mozilla Thunderbird 5 Beta 1 yüklenebilir durumda.

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install thunderbird-trunk

krwlng

Çok gereksiz bir sürüm politikası bence, ie veya chrome sürüm numaralarına yetişmek için yaptıklarına iyiden iyiye inanmaya başladım, kullanan birileri 4 ile 7 arasında ne gibi köklü değişiklikler var söyleyebilir mi, 3.5 ile 4 arasında geçen zaman zarfında yapılan değişiklikleri düşününce 4 ile 7 arasında zamanda ancak iki düğme şekli değiştirebilirler bence.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

daligo5

ben zaten bunu kullanıyorum ama kaldırmak istiyorum ne yapmam gerekli anlatırmısınız
http://piyonsatranc.blogspot.com/

satranç modern bir beyin işkencesidir.

decent

daligo5

decent

Resimdeki "Temizlik" düğmesine tıklamak ve bittikten sonra Ubuntu yazılım merkezinden Firefox yüklemek kalıyor geriye

daligo5

teşekkürler becerdim :)
değiştirme sebebim flash videolarda sorun cıkarması ve flash blok eklentisini desteklememesi  daha doğrusu bir çok eklentiyi desteklemiyor
malumunuz firefox deyince aklıma eklentilerim geliyor

ekopc

Paket temizligi yapınça kaynak listesinide siliyor  ne zaman kaynak temizligi yapsam liste gidiyor

ercinaydin

"Mimarlık, mühendisliğin bittiği yerde başlar."  Walter Gropius

heartsmagic

Nasıl denedin kurmayı? Hatayı tam olarak nerede alıyorsun?
Ayrıca aldığın hatayı buraya aynen kod etiketi içinde geç lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ercinaydin

[b]sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/firefox-aurora[/b] yazdığımda alttaki hatayı alıyorum.
Executing: gpg --ignore-time-conflict --no-options --no-default-keyring --secret-keyring /etc/apt/secring.gpg --trustdb-name /etc/apt/trustdb.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg --primary-keyring /etc/apt/trusted.gpg --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv B34505EA326FEAEA07E3618DEF4186FE247510BE
gpg: 247510BE anahtarı keyserver.ubuntu.com sunucusunun hkp adresinden isteniyor
gpg: anahtar 247510BE: "Launchpad PPA for Ubuntu Mozilla Daily Build Team" değişmedi
gpg: İşlenmiş toplam miktar: 1
gpg:              değişmedi: 1
[b]sudo apt-get update[/b] yazdığımda alttaki hatayı alıyorum.
N: Ignoring file 'ubuntu-mozilla-daily-firefox-aurora-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'mozillateam-firefox-stable-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'maverick-partner.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'ubuntu-mozilla-daily-ppa-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
[b]sudo apt-get install firefox[/b] yazdığımda ise alttaki hatayı alıyorum.
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
firefox zaten en yeni sürümde.
Sıralanan paketler otomatik olarak kurulmuştu artık gerekli değiller:
  linux-headers-2.6.35-22 linux-headers-2.6.35-22-generic
Kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.
N: Ignoring file 'ubuntu-mozilla-daily-firefox-aurora-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'mozillateam-firefox-stable-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'maverick-partner.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'ubuntu-mozilla-daily-ppa-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

Kod şeklinde yapıştırmayı bilmediğim için bu şekilde yazdım. Umarım anlaşılır bir biçimde anlatabilmişimdir.

En yeni sürümü zaten mevcut diye belirtiliyor. Evet şu anda Firefox Aurora diye bir tarayıcı kuruldu fakat ingilizce sürüm olarak görünüyor. Kararlı en son Türkçe sürümüne nasıl geçirebilirim acaba bilgilendirilirsem memnun olurum @Heartsmagic şimdiden teşekkür ederim .

Düzenleme notu : Kod şeklinde eklenmiştir.

heartsmagic

1. zaten hata değil. 2. için çözümü forumda bulabilirsin, sorun da sayılmaz aslında.

Sen Aurora'yı kurmuşsun zaten, eğer depoda dil paketleri yoksa haricen bir Türkçe paketi bakmak gerekiyor.

ercinaydin

Ubuntu hakkında çok iyi bir fikir sahibi değilim. Dil paketlerini nereden bakabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca bu konu yeri değil fakat ağ programcığını panelden sildim fakat sağ tık>panele ekle dediğimde ağ programcığını da bulamıyorum. Acaba paneldeki konumuna ağ programcığını nasıl getirebilirim? Kablosuz ağlarım için oradan işlem yapıyordum.

heartsmagic

Çok emin olmamakla beraber şu dosyayı deneyebilirsin:
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/2011-07-21-04-20-02-mozilla-aurora-l10n/linux-i686/xpi/firefox-7.0a2.tr.langpack.xpi

Ağ uygulamacığı sorunu için yeni bir başlık aç lütfen. Hangi masaüstünü kullandığını da orada belirtirsin.

ercinaydin

@Heartsmagic vermiş olduğunuz dosya Firefox Aurora'yı Türkçeleştirmiştir. İlginiz için teşekkür ederim. Ağ programcığı sorunu için yeni bir başlık açacağım. İyi çalışmalar dilerim.

decent

1. soru:
http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/latest/linux-x86_64/xpi/ örnek bağlantısında olduğu gibi Firefox sürümünüze uygun tr.xpi dosyasını firefox ile tıklamak yeterli.

2. soru:
Panele sağ tıklayıp penele ekle seçeneği ile devam edin, açılan pencerede network manager kelimelerini arayın.

ercinaydin

Malesef  " network manager " kelimelerini arattığımda hiçbir sonuç alamamaktayım .

decent

Alıntı yapılan: ercinaydin - 21 Temmuz 2011 - 16:16:56
Malesef  " network manager " kelimelerini arattığımda hiçbir sonuç alamamaktayım .

Konuyu dağıtmamak adına;
Bu konu için forumda arama yaptıktan sonra çözüme ulaşamazsanız yeni bir konu açabilirsiniz.

Kadir Can

8'in bile gecelik sürümleri çıktı. :)
Seneye Firefox 21'i kullanmaya başlarız. :)