Yeni gönderilen iletiler listesinde son düzenlenen iletiler de gösterilsin

Başlatan aklan, 02 Haziran 2011 - 15:28:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aklan

Foruma giriş yaptığımızda Ubuntu Türkiye logosunun altında "Yeni gönderilen iletileri göster." ve "İletilerime yazılan yeni yanıtları göster." bağlantıları var.

Bildiğimiz gibi forumda art arda iki ileti gönderdiğimizde son gönderdiğimiz ileti ilk gönderdiğimiz iletiyle birleştiriliyor. Dolayısıyla eğer biri daha önceden bizim iletimize yanıt vermemişse, yeni yazdıklarımızdan kimsenin haberi olmuyor.

Bu nedenle, o bağlantılara tıkladığımızda son yazılan iletilerin yanı sıra son düzenlenenlerin de görünmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum.

heartsmagic

Bu bizi aşıp SMF düzenlemesine girer. Ne yazık ki an itibariyle mümkün değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aklan

Peki bunu yapabilecek bir SMF eklentisi yok mudur? Bence gerçekten önemli bir durum söz konusu.
Örneğin ben şuradaki son iletime üç kez ekleme yaptığım hâlde kimsenin haberi olmadı.
Eğer böyle bir eklenti yoksa, burada yaptığım gibi benzer başlıklar altında kendi sorunumuzun çözülmeye çalışıldığı sayfanın reklâmını yapmaktan başka çare görünmüyor, sanıyorum ki bu da her zaman mümkün olmaz.

bytan

Başlığına 24 saat içerisinde yeni ileti atarsan önceki iletiyle birleşiyor. 24 saat sonra atılan iletiler ayrı ileti olarak görünüyor.

Bahsettiğin türde bir eklentinin olup olmadığını aramak lazım. Eklenti için eklenti yazılmış mıdır bilmiyorum. Senin arama imkanın oldu mu?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

aklan

Alıntı yapılan: bytan - 03 Haziran 2011 - 13:28:34
Başlığına 24 saat içerisinde yeni ileti atarsan önceki iletiyle birleşiyor. 24 saat sonra atılan iletiler ayrı ileti olarak görünüyor.
Bunu ben bilmiyordum, öğrenmiş oldum. O hâlde son iletiyi yazmamın üzerinden 24 saat geçtiyse ben en son iletiyi düzenlemek yerine yeni ileti yazayım.

Alıntı yapılan: bytan - 03 Haziran 2011 - 13:28:34
Bahsettiğin türde bir eklentinin olup olmadığını aramak lazım. Eklenti için eklenti yazılmış mıdır bilmiyorum. Senin arama imkanın oldu mu?
Daha önce hiç forumla uğraşmamış biri olarak araştırdım, fakat sonuç elde edemedim.

delicesineseven

arka arkaya mesaj atamamak bütün smf forumlarının ortak özellği mi yoksa ubuntu tr foruma ait bir özellik mi? eger öyleyse arka arka mesaj atmayı serbest bırakın. en azından arka arkaya 1 tane mesaj gönderebilelim . ya da bu hakkı belli bir mesaj sayısına sahip olanlara tanıyın. örneğin 50 mesajı olanlar 1 mesaj flood yapma hakkına sahip olsunlar.

bytan

Flood iletiler için eklenti kullanıyoruz. Bu eklentide ise istediğiniz özellikler yok. Daha önce eklenti ararken yaptığım aramalarda da bu şekilde bir eklentiye rastlamadım.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

ersinkandemir

SMF'de mesajlar ile ilgili tabloda iki farklı zaman tipi var sanırım:
        -posterTime=Mesaj atılma zamanı.
        -modifiedTime=Düzenleme zamanı.
    Eklentide yapılabilecek bir değişikle, eklentinin 2.zaman tipiyle işlenmesi sağlanabilir mi acaba?
Where there's a shell, there's a way.

BayboraKaan

@Tempestade istediginiz eklenti mevcut ise bile olmaz cünkü forumda bazi arkadaslar yardim eden yok mu diye arka arkaya ileti yolluyorlar ve yardim etmek isteyen üyelerinde yardim etme istahini kaciriyorlar. Bu sebeptendir ki zaten arka arkaya ileti atma özeligi kapatilmistir.

aklan

Başlığı açan kişi olarak, bir iletinin düzenlenmesinin üzerinden 24 saat geçince yeni ileti yazabildiğimizi ve yazdığımız iletinin öncekiyle birleştirilmediğini öğrendikten sonra artık buna gerek görmüyorum. İsterseniz başlığı kilitleyebilirim.

bytan

Alıntı YapEklentide yapılabilecek bir değişikle, eklentinin 2.zaman tipiyle işlenmesi sağlanabilir mi acaba?

Aslında tam tersi. Flood eklentisinin değil, smf'nin 2. zaman tipiyle çalışmasının sağlanması gerekir. Smf üzerinde mümkün olduğunca az değişiklik yaparak öncelikli olarak hızın/verimin düşmemesini tercih ediyoruz.

Smf kaynaklı bir sorun olduğunda, smf forumunda da göreceğimiz gibi, geliştiriciler ilk olarak çakışma olup olmadığını anlayabilmek için tüm eklentilerin ve özelleştirmelerin devre dışı bırakılmasını istiyorlar. Böyle durumlarda tüm eklentileri devre dışı bırakmak, özelleştirmeleri geriye almak, duruma bakmak, hatayı bulmak, düzeltmek, daha sonra teker teker her bir eklentiyi ve özelleştirmeleri geri getirmek diye giden uzunca bir yol çıkıyor önümüze.

Başlık sahibinin de isteği doğrultusunda konuyu kapatıyorum.

PF @ ST