Mageia 1 Final

Başlatan cumali, 01 Haziran 2011 - 21:35:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tarakbumba

Decent, ekran kartı sorunu bu. Ekran kartın ATI idi değil mi? Modelini de yazarsan belki yardımcı olabilirim. Aşağıdaki adımları uygularsan sanırım sorunun çözülür:
- Sistemi, grub ekranında "Güvenli Kip" seçerek aç.
- Tty1 ekranında (birinci sanal konsol) aşağıdaki komutları uygula:
urpmi radeon-firmware
bootloader-config --action rebuild-initrds

- Sistemi yeniden başlat.

bakalım sorun ortadan kalkmış olacak mı? Ayrıca, komut satırında da XFdrake komutu ile ekran kartı yapılandırmasını yapabilirsin.

Contempt

Alıntı yapılan: decent - 15 Haziran 2011 - 22:51:45
Mageia dual ISO dosyasını indirip yükledim.
Çok kısa sürede yükleniyor, kurulum çok basit ve güzel hazırlanmış.

Her şey tamam olduğunda yeniden başlattım.
Masaüstüne geleceği anda yeşil mavi-yeşil tonlarında bir renk ekranda öylece kalıyor ve ordan ileriye gitmedi.
Zaman yetersizliğinden dolayı tekrar Mageia kullanmayı bir sonraki sürüme bırakarak Gentoo tabanlı Calculate indirmeye başladım.

Dual iso Minimum derece kurulum için hazırlandığı için birde One Cd ile denemenizde fayda var.
Herşeye Rağmen...

decent

Mageia için sıra bir daha ne zaman gelirse artık..
Mageia' dan sonra Calculate Linux yükledim.
Onu da bir kenara bıraktım, Slackware yükleyeceğim.

Contempt

Alıntı yapılan: decent - 16 Haziran 2011 - 11:32:13
Mageia için sıra bir daha ne zaman gelirse artık..
Mageia' dan sonra Calculate Linux yükledim.
Onu da bir kenara bıraktım, Slackware yükleyeceğim.

Ozaman Kısmet diyelim :D
Herşeye Rağmen...

TahaKaradeniz

Ekran kartı driverını kurduktan sonra sorunlar yaşıyorum. Açarken boot etme kısmından sonra ''display driver currently configured requires you to use the 'nokmsboot' ... diye başlayıp ''startup of the x server may now fail as that...''  biten bir uyarı verdi. Sonra da simsiyah bomboş bir ekran. Halbuki ikinci sistemimi bulmuştum ne güzel.

Mageia tr forumunda da sordum, cevap bekliyorum. Buraya da yazayım dedim, belki aynı sorunu yaşayanlar vardır.
Mint-Ubuntu-Mageia-Pardus-Arch

Özgürlük için LİNUX !

tarakbumba

Sorunuzun cevabı Mageia Türkiye forumunda sorduğunuza cevap olarak verildi. Oradan devam edelim.

Yalnız rica ediyorum, bu başlık sorun çözme başlığı olmasın. Bununla ilgili dağıtım sorunları forum bölümü mevcut. Ayrıca, Mageia ile ilgili sorunlarınızı kendi sitesinde anlatırsanız hepimiz için daha sağlıklı olur. Saygılar..,

empax

KDE'ye isinamamis bir Gnome kullanicisi olarak gun icerisinde Mageia deneme firsatim oldu. Genel olarak sistem ve kde gayet uyumlu ve duzgun calisiyor. 2-3 senelik Linux kullanicisi olsamda toplamda en fazla 24 saat KDE kullanmisligim olmustur ama cokme,hata vs. yasamadigim tek sistem oldu Mageia+KDE...
KDE severlere hayilir olmasi dilegimle.  :)
Silmedim ara ara kullanmayi dusunuyorum.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

TahaKaradeniz

Tıpkı @empax gibi bende KDE sevmeyen biriydim ama Mageia 1 gerçekten hoş bir dağıtım. Herkes denemeli. :)

Bu arada dün geceden beridir mageia tr ye giremiyorum. Sitede mi sorun var bende mi ?

Özgürlük için LİNUX !

cumali

Alıntı yapılan: TahaKaradeniz - 18 Haziran 2011 - 14:12:26
Tıpkı @empax gibi bende KDE sevmeyen biriydim ama Mageia 1 gerçekten hoş bir dağıtım. Herkes denemeli. :)

Bu arada dün geceden beridir mageia tr ye giremiyorum. Sitede mi sorun var bende mi ?

Ufak bir teknik sorun var.Gün içinde açılacak.

TahaKaradeniz

Teşekkür ederim @ cumali.

Özgürlük için LİNUX !

cumali