Lenovo v560 wireless problemi

Başlatan uralozden, 30 Mayıs 2011 - 16:22:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uralozden

Selam bende bir lenovo v560 laptop var kablo ile problemsiz bir şekilde internete bağlanıyorum fakat wireless ağlarını göremiyorum ve hiç bir şekilde işlem yapamıyorum.forumlarda baktıklarıma göre

lspci çıktısı:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 05)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 4 (rev 05)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a5)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 05)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 05)
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT218 [GeForce 310M] (rev a2)
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications AR8131 Gigabit Ethernet (rev c0)
04:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)

iwconfig çıktısı:

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11  Access Point: Not-Associated   
          Link Quality:5  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  invalid crypt:0  invalid misc:0

iwlist scanning çıktısı da:

lo        Interface doesn't support scanning.

eth0      Interface doesn't support scanning.

eth1      Interface doesn't support scanning.

şeklinde geliyor ne yapamam gerekiyor?

heartsmagic

Forumda ufak bir Broadcom araması yaparsan çokça çözülmüş başlık göreceksin. Yapacağın şey temel olarak kablo ile internete bağlanmak, sistemi güncellemek ve sürücü yöneticisinden kablosuz ağ kartı sürücülerini kurmak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ikia

Aynı ağ kartını kullanıyoruz.(Benimki Lenovo G560 üzerinde.)Ubuntu 11.04 otomatik olarak görüyor ve sorunsuzca bağlanabiliyorum.Senin bu kartla problem yaşaman ilginç doğrusu. :P
Çözüm ile ilgili bir fikrim yok yalnız! ;D hertsmagic'in önerisi işe yarayabilir diye düşünüyorum.
http://www.ogretmeniim.com/
Öğretmeniim!Canım Benim

uralozden

Çözüm nedir bende bilmiyorum açıkcası update yaptım herhangi birşey değişmedi ama bu driver nasıl kurulacak bir türlü çözemiyorum.ndiswrapper  ile kurmayı denedim beceremedim. 1yardım etseniz

ikia

Kablo ile bağlan.Synaptic'i aç. firmware-brcm80211 paketini ara, bul ve kur.Yeniden başlat.Bağlanabilmen gerekir.
Öğretmeniim!Canım Benim

uralozden

Synaptic'e firmware-brcm80211 bu isimde bir paket yok ki?

heartsmagic

Alt+f2 -> donanım yazdığında donanım sürücüleri uygulamsı geliyor mu?
Süper tuşu ile de deneyebilirsin.

uralozden

hayır gelmiyor denediğimde. ben kala bu wireless driverı kuramadım :(

heartsmagic

uralozden

orda wireless ile ilgili herhangi bir bilgi yok ki?

ikia

Alıntı yapılan: uralozden - 30 Mayıs 2011 - 17:10:57
Synaptic'e firmware-brcm80211 bu isimde bir paket yok ki?
Haklısın, yokmuş.(Debian depolarında var, ona aldanmışım.)Bir de şöyle dene:
Buradan (herhangi bir yansı seçerek) firmware-brcm80211_0.30_all.deb paketini indir.Paketi aç.İçinden üç tane klasör çıkacak. lib klasörünün içinde firmware klasörü var.Onun da içinde brcm klasörü var. brcm klasörünü /lib/firmware dizinine taşı.Daha sonra da yeniden başlat.Bağlanabiliyor musun bakalım!
Öğretmeniim!Canım Benim

uralozden

Dosya içerisinde kopyalama dahil herhangi bir işlem yapılamıyor. Sanırım dosya izinlerinde bir sıkıntı var. bu konu hakkında ne yapmam gerekiyor?

sema

Root olun taşımak için ya da şu uçbirime:

sudo nautilus
susema

heartsmagic

O konudan:

sudo jockey-text –list çıktısını bir görebilir miyiz?

Ayrıca sistem kablo ile internete bağlanıp güncelleme alındı mı?

Cihan_Br

Alıntı yapılan: uralozden - 30 Mayıs 2011 - 16:22:21
Selam bende bir lenovo v560 laptop var kablo ile problemsiz bir şekilde internete bağlanıyorum fakat wireless ağlarını göremiyorum ve hiç bir şekilde işlem yapamıyorum.forumlarda baktıklarıma göre

lspci çıktısı:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 05)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 4 (rev 05)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a5)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 05)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 05)
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT218 [GeForce 310M] (rev a2)
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications AR8131 Gigabit Ethernet (rev c0)
04:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)

iwconfig çıktısı:

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11  Access Point: Not-Associated   
          Link Quality:5  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  invalid crypt:0  invalid misc:0

iwlist scanning çıktısı da:

lo        Interface doesn't support scanning.

eth0      Interface doesn't support scanning.

eth1      Interface doesn't support scanning.

şeklinde geliyor ne yapamam gerekiyor?
merhaba dostum
wireless'iaçmak için fn+f2 ye basman gerekiyor.(benim laptop casper wireless tuşu da f2 lenovo nun wireless tuşu farklı olabilir )kolay gelsin.
arasıra foruma girip bu konuda arkadaşlarımıza yardımcı olursanız çok iyi olur zira bende bu kadar basit bir sorundan dolayı  uzun süre linux kullanamadım bizim gibi bir çok arkadaş bu konuda malesef bilinçsiz.
bu olay tüm linux sürümleri için geçerli.

szgnblt

Sayın Cihan_Br

lenovo v560 seri notebook umda bu tuş fn+f5 tuşudur. sayenizde çok denemlerime rağmen 10 gündür ubuntu kullanıyorum. linux hakkındaki dediklerinize katılıyorum.

szgnblt

merhaba

v560 ubuntu kuracak arkadaşların driver sorunu hiç yaşamamaları için tavsiyem (5 kere denedim sonuç aynı) windows7 üzerine linux kurdukları zaman wifi sorunu hiç yaşanmıyor. sıfırdan kurulunca wifi sorunu oluyor.