[Nasıl]Ubuntu 11.04 ile HD video oynatımı

Başlatan decent, 30 Mayıs 2011 - 10:50:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

decent

Ubuntu 11.04 masaüstü sürümünde yüksek çözünürlüğe sahip video dosyalarını sorunsuz izlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Adım 1 - Ubuntu depolarından resmi sürücüleri ve SMPlayer yazılımını sisteminize yükleyin:
Ubuntu 11.04 sisteminize "Ek sürücüler" menüsünü kullanarak ATI ve Nvidia ekran kartı sürücülerini yükleyin.

Video oynatıcı olarak da SMPlayer yükleyin.

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install smplayer

Adım 2 - SMPlayer Yapılandırması:
(A) SMPlayer yazılımını başlatın. SMPlayer menüsünden Seçenekler>Özellikler penceresini açın.
Sol taraftaki Genel menüsüne tıklayın ve Video sekmesine geçin.

(1) Nvidia kart kullanıyorsanız;
Çıktı sürücüsünü vdpau olarak seçin.

(2) ATI kart kullanıyorsanız;
Çıktı sürücüsünü xv (0 - ATI Radeon AVIVO video) olarak seçin.

(B) Soldaki menüden Başarım' a tıklayın ve Başarım sekmesine geçin

Aşağıdaki yapılandırmayı uygulayın:
-Yoğun kare es geçmeye izin ver (görüntünün bozulmasına yol açabilir) : etkin
-H.264 başlığı altındaki Döngü süzgeci : Sadece HD videoları atla

-(Örnek olarak çift çekirdek bir işlemciniz varsa)
Kod çözme dizileri (Sadece MPEG-1/2 ve H.264) : 2

-Soldaki menüden Başarım' a tıklayın ve Önbellek sekmesine geçin
-"Bilgisayardaki dosyalar için önbellek" ve "Akışlar için önbellek" değerlerini 99999 olarak değiştirin.

Hepsi bu kadar...

samiux

sepulturgay

decent

Ekran kartı sürücüsü dahil yukarıdaki her şey tamam olduğu halde oynatmıyorsa donanım (işlemci-fiziksel bellek-ekran kartı) yetersizliği söz konusudur.

"Denedim ama olmadı" cümlesini biraz açarsanız sebeplerine bakma şansımız olabilir.

Ozmo

birde monitor çözünürlüğü etki eder bu duruma.... 1280*800 hd ekran kartın var ise rahat bir şekilde 720p video izlene bilirken 1080p izlemek için kaliteden ödün verirsin ama 1920*1080 monitorde ve hd bir ekran kartın var ise 1080p filmleri çok rahat izlersin.

Tilki

Çift çekirdekli Amd Athlon 64 4600+ (2.4Ghz) ve 512MB bellekli 256bit HD3850 ekran kartımla maalesef olumlu sonuç alamadım. 1920x1080 piksel çözünürlüklü kare/saniye oranı 29,970 h264 kodlu bir video dosyasını akıcı olarak yürütemedim. Sanırım, sistemimin işlemci gücü yeterli değil. Diğer yandan işlemci kullanımım %58'ler seviyesinde. Yani "yeterli gelmiyorsa %100'ünü kullan da bir şeyler yap bari" diye geçiriyiroum içimden. Hem işi yapamayıp hem de işlemciyi tam kapasite ile kullanmamak tuhaf.

thebaronoflao

Alıntı yapılan: Tilki - 24 Haziran 2011 - 15:06:11
Çift çekirdekli Amd Athlon 64 4600+ (2.4Ghz) ve 512MB bellekli 256bit HD3850 ekran kartımla maalesef olumlu sonuç alamadım. 1920x1080 piksel çözünürlüklü kare/saniye oranı 29,970 h264 kodlu bir video dosyasını akıcı olarak yürütemedim. Sanırım, sistemimin işlemci gücü yeterli değil. Diğer yandan işlemci kullanımım %58'ler seviyesinde. Yani "yeterli gelmiyorsa %100'ünü kullan da bir şeyler yap bari" diye geçiriyiroum içimden. Hem işi yapamayıp hem de işlemciyi tam kapasite ile kullanmamak tuhaf.

sistemin yeterli. benim ekran kartım daha kötü 128 bit hd 2600 var ama rahatlıkla oynatabiliyorum. Başka bir sorun var bence

supernova

Ben de aynen böyle bir konu arıyordum, çok teşekkürler emeği geçen arkadaşlara.

decent

Rica ederim @supernova.

Yeni sürümden (SMPlayer 0.6.10 – Final) de ekran görüntüsü gelsin: