LXDE Kurulumu

Başlatan Sypro, 08 Ağustos 2008 - 14:23:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

Tam olarak hata içeriği nedir acaba ? Buraya geçer misiniz? Az önce ben de anahtar ekledim. Herhangi bir bağlantı sorunu yoktu.

simislov

ironic,

Uçbirimden anahtarı indirmeye çalıştığımda: Keyserver receive başarısızlığa uğradı: anahtar sunucusu hatası alıyorum. İndirmeye çalıştığım anahtar http://keyserver.ubuntu.com:11371/pks/lookup?op=get&search=0x1C434D5A7992E892 sayfasında yer alan 1c434d5a7992e892 PPA for LXDE anahtarı.

Bu anahtar doğru anahtar mıdır? Doğruysa,Uçbirimden anahtarı indirmeye çalıştığımda neden sunucu hatası almaktayım? Saygılar.

Karanlığa küfretmektense bir mum da sen yak.
Güvenlik için: Doctus.org

ironic

gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv 1C434D5A7992E892
gpg --export --armor 1C434D5A7992E892 | sudo apt-key add -
sudo apt-get update

Eğer girişteki depo adreslerini eklediysen bu anahtar doğru olmalı.

sudo apt-get update

komutunu verdiğinde yine anahtar uyarısı alıyor musun?

simislov

ironic,

Girişteki depo adreslerini eklemiştim. Verdiğiniz komutları uçbirimde çalıştırdığımda yeniden  Keyserver receive başarısızlığa uğradı: anahtar sunucusu hatası alıyorum. :(

sudo apt-get update komutunu verdiğimde anahtar uyarısı almadım. Saygılar.

ironic

Anahtar yüklenmiş galiba. Yükleme sürecini başlatın.

sudo aptitude install lxde

Olmazsa aşağıdaki komutla tekrar anahtarı yüklemeye çalışın.

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com BA3F29F33E958934AA2148F61C434D5A7992E892

simislov

ironic,

Synapticten LXDE masaüstünü kurulum için işaretlediğimde: Doğrulanamayan yazılımlar kurmak üzeresiniz! Bu, sisteminizin kötü niyetli birisi tarafından yönetilmesine ya da zarar görmesine neden olabilir uyarısını aldım. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? Saygılar.

ironic

Bu bağlanmama sorununda bir gariplik var. Sanırım bulunduğunuz ağdan kaynaklanıyor.

Bu komut işe yaramadı mı?

Alıntı yapılan: ironic - 06 Haziran 2009 - 18:53:54

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com BA3F29F33E958934AA2148F61C434D5A7992E892

Son çare olarak kara düzene başvuracağız.  :)

http://www.mediafire.com/?5fzzommyk0m

Adresinden anahtar dosyasını indirin. Sistem >> Yönetim >> Yazılım kaynakları bölümünden Yetkilendirme sekmesine gelin. İçe aktar düğmesine basarak indirdiğiniz key dosyasını bulup ekleyin.

simislov

ironic,

Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Anahtar dosyasını indirdim. Yazılım kaynaklarından kimlik sınaması bölümünden anahtar dosyayı içe aktar diyerek anahtarı ekledim.  :D

Yalnız bundan sonra aşağıdaki iletimde de yazdığım gibi Synapticten LXDE masaüstünü kurulum için işaretlediğimde: Doğrulanamayan yazılımlar kurmak üzeresiniz! Bu, sisteminizin kötü niyetli birisi tarafından yönetilmesine ya da zarar görmesine neden olabilir uyarısını aldım. Anahtarı yazılım kaynaklarına eklediğim halde niçin doğrulama yapılamıyor anladım doğrusu. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? Saygılar.

ironic

sudo apt-get update

ve

sudo apt-get install lxde

komutunu verin.

Artık olsun ama.  :) Bu arada şu an LXDE ortamındayım.  8)

qtex

lxde utorrent açılmıyor wine ile kullanıyorum açmak istediğimde zaten açık diyor bütün utorrentleri kapat diyor

ironic

Köşede simge çıkmıyor mu? Panel ayarlarıyla oynayın.  Utorrent sistem çekmecesinden başlıyor.

qtex

Alıntı yapılan: ironic - 05 Temmuz 2009 - 22:00:36
Köşede simge çıkmıyor mu? Panel ayarlarıyla oynayın.  Utorrent sistem çekmecesinden başlıyor.

sorunu halletti arkadaş ilginiz için teşekkürler

okan_ubuntu

Ben de lxde kurdum.Oyun oynama yönünden memnunum.Kasma yok.Ama gnome a değişmem.
Lxde den gnome a geçince mount edilmiş vistanın içindeki videoları wine ile açmaya çalışıyor ya da ne ile açayım diye soruyor.Böyle olunca çalışıyor fakat eski haline nasıl getirebilirim?r
sadece vistanın içindekileri değil,birkaç kalsörde mp4 yada deb uzantılı dosyaları açmıyor

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: okan_ubuntu - 06 Aralık 2009 - 21:20:47
Ben de lxde kurdumooyun oynama yönünden memnunum.Kasma yok.Ama gnome değişmem.
Lxde den gnome a geçince mount edilmiş vistanın içindeki videoları wine ile açmaya çalışıyor ya da ne ile açayım diye soruyor.Böyle olunca çalışıyor fakat eski haline nasıl getirebilirim?
Tavsiyem farklı kullanıcı(lar) hesabı ekleyip,
Gnome ve Lxde için farklı oturumlar açmanızdır.
Şimdilik 4 farklı kullanıcı kimliğine sahibim,  :P
ve hepside ayrı masaüstü ortamı.  ;)

okan_ubuntu

tamam bunu yapacağım ama sorunumu nasıl çözeceğim? :P

Sherlock Holmes

Sistem - Yönetim - Kullanıcı ve gruplar,
kullanıcının üzerinde iken özellikler seçeneği ile,
kullanıcı ayrıcalıkları'dan tercihlerinizi belirleyebilirsiniz.
[IMG]http://i49.tinypic.com/2l9jpd4.png[/img]

okan_ubuntu

teşekkürler ğnome fakat ben sorunum derken bu dosyaların birlikte aç sorununu sormuştum.tar.gz dosyalarını neyle açacağını bilmiyor ve bana soruyor.mp4 deb vs uzantılı dosyalarda öyle.

heartsmagic

Dosyaya sağ tıkla, özelliklere gel, birlikte aç bölümünü kurcala.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

okan_ubuntu

:) Dediğine windowstan hazırlıklıyız evelallah!Hatta hemen altta her zaman bunu tercih et gibisinden bir kutucuk var ama o da olmadı.

heartsmagic

Gnome için standart durum budur. Neyle açıyor peki programları, açmıyor mu? Gerçi bu artık başka bir başlığın konusu. Sen LXDE'den bahsetmiyorsun değil mi?

okan_ubuntu

Programları açıyor ama çift tıklayınca açmıyor.Şununla aç demem gerekiyor.Tuhaf olansa,sadece indirilenler dizininde ve çok ender bir kaç klasör de oluyor bu.Ubuntunun kendi mount ettiği vista bölümünde de vardı fakat orası geçti kendiliğinden.Kafasına eserse gibi bir durum.Bugün kernel güncellemesi yaptım.Ondan olabilir mi?Onu bir önceki kernelden başlatarak anlayabiliriz ve şimdi eski kernelden açacağım Ubuntuyu.......

Olmadı.Ben bir başlık açayım o zaman gnome masaüstüne.

heartsmagic

Bizi meşhur Gnome ayarlarını sıfırlama yöntemini de deneyebilirsin. .gnome* .gonf* dizinlerini silme yöntemi yani.

okan_ubuntu

google da baktım ama bulamadım.Çok gizemli cevaplar veriyorsun.Varım!Sıfırlamaya da varım!Yeter ki komutu göster! :p

bytan

Alıntı yapılan: okan_ubuntu - 07 Aralık 2009 - 07:44:53
google da baktım ama bulamadım.Çok gizemli cevaplar veriyorsun.Varım!Sıfırlamaya da varım!Yeter ki komutu göster! :p

Ev dizininde gizli dosya olarak bulunuyorlar.

mv .gconf .gconf.yedek
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

okan_ubuntu

Kusura bakmayın gaza geldim bir anda.(Komutsuzmuş meğersem :P )