LXDE Kurulumu

Başlatan Sypro, 08 Ağustos 2008 - 14:23:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shafck

Arkaradaşlar başlıkta verilen depolar hardy.Ben intrepid kullanıyorum,hangi depoları eklemeliyim?Synaptic te lxde paketleri mevcut ama tammıdır,kurulum için hangileri gerekir bilemiyorum.
  8.10 üzerine kurulumu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

bytan

@shafck,

Synaptic içerisinden yüklemeniz daha uygun olur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

shafck

Synaptic yardımıyla kurdum.Benim için Gnome yerini tutacak bişey değilmiş ama hızlı olması nedeniyle alternatifim olarak duracak.Teşekkürler.

tatlieksi

Arkadaşlar xubuntu kullanıyorum ve lxde yi kurdum tamam ama nereden başlatıcam? Yani haala ben xfce masaüstü ortamındayım geçiş olayını nereden yapacağım? Birde gerektiğin de xfce ye gecebileyim.  gdm'den seçildiğini yazmışlar ama ben bulamadım.

bytan

GDM ile sisteme giriş ekranında, temana göre, dil ve oturumlar ile ilgili seçenekleri bulabileceğin kısımlar var. Buralardan kullanmak istediğin masaüstü ortamını seçmeniz yeterli.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

tatlieksi

maalesef yapamadım. yani sisteme girerken gdm mi yazıcam?

bytan

Sisteme girerken kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdiğiniz bir yer karşınıza geliyor değil mi?

PF @ ST

tatlieksi

bytan

O ekranın sağında solunda, köşesinde altında üstünde ve bunun gibi herhangi bir yerinde Seçenekler (Options), Oturumlar (Sessions) gibi bir şey yazıyor olmalı. Bunlara tıkladığınızda seçim yapabileceğiniz menüyü görebilirsiniz.

PF @ ST

tatlieksi

Evet. Oldu. Amcam bunları sordumu görünce kızıcak. Bu onun hesabı ben sifremi unutmuştum :D

tatlieksi

İlginiz için teşekkür ederim.

bytan

Kızacağı yoksa bile bu mesajdan sonra mutlaka kızar. :)

Alıntı yapılan: tatlieksi - 26 Mart 2009 - 02:41:01
Evet. Oldu. Amcam bunları sordumu görünce kızıcak. Bu onun hesabı ben sifremi unutmuştum :D

PF @ ST

localhost

@tatlieksi o zaman sansin yok. Bu arada kurunun yaninda yasta yanar misali ates @bytan da sicrayabilir :) Amcan sana sorarsa bunlari nerden ögrendin diye, sakin bu forumu kaynak gösterme :)
Linux LPIC1 - MCSA

bytan

Alıntı yapılan: Kirmizi - 26 Mart 2009 - 02:44:16
@tatlieksi o zaman sansin yok. Bu arada kurunun yaninda yasta yanar misali ates @bytan da sicrayabilir :) Amacan sana sorarsa bunlari nerden ögrendin diye, sakin bu forumu kaynak gösterme :)

Katılıyorum. Daha çok gencim.  :P

PF @ ST

tatlieksi

bunları yazmanım yani olayı desifre etmemin nedeni Genel Forum Sorumlusu yazıyor bytan altında dedim bunu okuyunca siler bunları :D Ama sonra bir daha düsündüm de bu verilen cevaplar baskası için lazım olabilir:)

bytan

Silmek hiç aklıma gelmezdi dediğiniz sebepten dolayı.  :)

PF @ ST

thedeparted

Selamlar arkadaslar. Lxde.org dan Debian tabanlı Lxde masaüstlü Linux'u indirdim.
Downloads kisminda 2 secenek vardi, Live CD ve USB. ben Live CD yi indirdim, Unetbootin ile USB diske attim ve su an LXDE deyim. Ancak normalde live cd lerde olan masaustundeki install simgesi bunda yok. Bunu nasil sabit diske kurabilirim?
SİSTEM:

Emektar Dizüstü: Intel Pentium M (1.6 GHz) - 1 GB Ram - Intel 855GM
Ubuntu 10.10: Maverick Meerkat - i386

bytan

Belgelendirme çalışmalarında bununla ilgili bir anlatım olmalı. Her dağıtımda ya da her canlı cd'de tıklama ile kurulum özelliği olmuyor.

PF @ ST

simislov

Merhaba,
   Burada anlatıldığı şekilde Lxde masaüstü kurulumu yapmaya çalıştım.Ubuntu 8.04 Hardy kullanıyorum.Lxde'yi kurmadan önce son adım olan kimlik sınamasında takıldım.
Burada verilmiş olan anahtarı bilgisayarıma indirip, yazılım kaynaklarından kimlik sınaması yapmaya çalıştığımda anahtar görülmüyor. Nerede yanlış yapmış olabilirim? Başka şekilde kimlik sınaması yapılabilinir mi? Saygılar.
Karanlığa küfretmektense bir mum da sen yak.
Güvenlik için: Doctus.org

heartsmagic

Alıntı yapılan: simislov - 04 Haziran 2009 - 16:59:02
    Merhaba,
   Burada anlatıldığı şekilde Lxde masaüstü kurulumu yapmaya çalıştım.Ubuntu 8.04 Hardy kullanıyorum.Lxde'yi kurmadan önce son adım olan kimlik sınamasında takıldım.
Burada verilmiş olan anahtarı bilgisayarıma indirip, yazılım kaynaklarından kimlik sınaması yapmaya çalıştığımda anahtar görülmüyor. Nerede yanlış yapmış olabilirim? Başka şekilde kimlik sınaması yapılabilinir mi? Saygılar.

Örnek anahtar eklemesi:

gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv 1C1E55A728CBC482
gpg --export --armor 1C1E55A728CBC482 | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

simislov

heartsmagic,

Yardımınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz örnekten yararlanarak uçbirimden anahtarı indirmeye çalıştığımda anahtar sunucusu hatası aldım. Google'dan yararlanarak denediğim diğer çözüm yolları da işe yaramadı. Bu yüzden Lxde masaüstü kurmayı şimdilik ertelemiş oldum. İyi çalışmalar, saygılar.

heartsmagic

subkeys.pgp.net mi hata verdi? Gerçi ertelemişsin olayı ama ben merak ettim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

simislov

heartsmagic,

Evet, subkeys.pgp.net hata verdi. Uçbirimden anahtarı indirmeye çalıştığımda keyserver receive başarısızlığa uğradı: anahtar sunucusu hatası aldım. İki gündür çeşitli denemeler yapmama karşın anahtarı indirmeyi başaramadım. Şimdilik beklemedeyim. Saygılar.

ironic

Aldığınız hata içeriğinde bir anahtar olacak.  Ör: "1C1E55A728CBC482"

@heartsmagic' in verdiği komutta "1C1E55A728CBC482" gördüğünüz yerlere sizdekini yazın. Tekrar deneyin.

simislov

ironic,

Zaten dediğiniz gibi yapmıştım. Bu işlemden sonuç alamadım. Saygılar.