[Çözüldü]GTK+

Başlatan microanaliz, 25 Mayıs 2011 - 21:15:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

microanaliz

Türkçe kaynak varmı A dan Z ye anlatan.
MicroAnaliz

sem

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24001.msg288791.html#msg288791

Fakat güncellik olarak sıkıntı var... Ben de çok araştırma yapmıştım fakat bulamamıştım güncel kaynak. Bulursanız eğer, paylaşırsanız sevinirim. Programlama işi gerçekten Türkçe ile olmuyor. Türkçe kaynaklar ne olursa olsun bir yere kadar. İş biraz ileriye varınca kaynakta sıkıntı oluyor. Araştırdığım her konuda böyle gördüm.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

microanaliz

Sayın sem0900 size katılıyorum ama bir yerden de başlanması lazım.Ben kaynak sıkıntısı en fazla çekenlerdenim bir türlü şöyle ele göze değecek bir kaynak bulamadım.Her şeyi hallediyorsun bir bakıyorsun paketleme dön geri araştır bakalım belli bir noktadan sonra insanın hevesi kırılıyor tekrar sarılıyorsun ve tekrar başa dönüyorsun şu kaynaklar ingilizce olcak bakbakalım nasıl işler rayında gidiyor...
MicroAnaliz

sem

microanaliz, açıkası eğer bu işte ilerlemek istiyorsanız İngilizce şart oluyor. Çünkü GTK değil bütün her şey de durum böyle. QT ile ilgil Türkçe kaynak bulursunuz. Hello World yaparsınız. Tamam buraya kadar sıkıntı yok... Buraya kadar tüm dillerde Türkçe kaynak var. Fakat durum öyle bir hale geliyor  ki bir yerden snora da aynı şekilde hiç bir konuda Türkçe kaynak olmuyor...

Hatta "ORACLE lastInsertID()'yi atomik olarak döndürme işlemini trigger'siz QT içerisinden nasıl halledebiliriz" sorusuna yabancı, Türkçe kaynak değil, yani döküman olarak değil, yabancı forumlarda da sorup cevap alamamıştım... Bazı konularda durum o raddede =) Yabancı kaynak bile yok...

Sağ olsunlar, Ceren Bilgisayar ekibi yardımcı olmuştu...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=25328.0

Buradaki Ceren Bilgisayar, SUDO'da röportaj yapmış olduğumuz ekip yani...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

rutku

En güzeli inglizce kursuna başlayıp stage kitaplarıyla dili pekiştirmek. 2 aylık kursta çok iyi verim aldım. daha fazla zamanım olsaydı 3. kura devam edecektim. Kesinlikle gidin çok faydasını görürsünüz.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

ekremsenturk

Konu ile fazla ilgisi yok ama:

Tıp'ta Latince
Programlama, Diplomasi ve Ticaret'te İngilizce
İmam olmayı düşünüyorsanızda, Arapça

öğrenmek şarttır.
Zaten okul'dan biraz İngilizce biliyorsunuzdur, Okudukça geliştirirsiniz.

Kadir Can

İngilizce dökümanlardan faydalanmak için çok da yüksek seviye İngilizce gerekmiyor.Örneğin; ben Pre-Intermediate seviyedeyim ama çok rahat döküman okuyabiliyorum.
Lise öğrencisiyim ve İngilizce öğretmenim senede bir seviye atlayabileceğimi söyledi.Dil kursları çok daha hızlı yardım edecektir.Okuldan mezun olduğumda iyice çalışırsam Advanced olabilirmişim.
İngilizce seviyenizi ilerletmenizi tavsiye ederim.

sem

Pre-Intermediate seviyesinin ne olduğunu dahi bilmeden (tahmin etmek zor olmasa da) ingilizce döküman takip edebiliyorum. =)
Burası dünya?

microanaliz

11.10 kullanıyorum unyt gcc: hata: pkg-config --cflags --libs gtk+-2.0: Böyle bir dosya ya da dizin yok gtk derlemede bu hatayı alıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim anlamadım...
MicroAnaliz

rutku

gtk nın developer paketi kurulu değil.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

sem

Burası dünya?

microanaliz

Alıntı yapılan: rutku - 18 Kasım 2011 - 23:43:32
gtk nın developer paketi kurulu değil.
Nasıl yükleriz acaba yardımlarınıza teşekkur
MicroAnaliz

travego0403

Synaptic paket yöneticisinde libgtk veya libgtk-dev adlı paketler olması lazım.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

microanaliz

Paketler kuruldu her şey şimdilik yolunda.` bu işaret ile ' karıştırmışım bir de get-init( & argc , char *argv); satırı yeni sürümlerde neden çalışmıyor anlamadım....
MicroAnaliz

rutku

Kodu tam olarak alabiliryiz
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

sem

Alıntı yapılan: microanaliz - 20 Kasım 2011 - 12:35:01
Paketler kuruldu her şey şimdilik yolunda.` bu işaret ile ' karıştırmışım bir de get-init( & argc , char *argv); satırı yeni sürümlerde neden çalışmıyor anlamadım....

fonksiyonu o şekilde yazıyorsanız yazım yanlışı var demektir.

gtk_init(&argc, &argv);

olmalı.. Get yok orada, gtk olmalı.
Burası dünya?

microanaliz

gtk_init(& argc ,char * argv);
şeklinde olunca çalışmıyor anlamadım ben yanlış ifade etmişim yardımcı olursanız sevinirim...
MicroAnaliz

sem

Alıntı yapılan: rutku - 20 Kasım 2011 - 13:49:02
Kodu tam olarak alabiliryiz

Ayrıca aldığnız hatayı aktarırsanız fikir yürütmek için bir başlangıç vermiş olursunuz bize.
Burası dünya?

microanaliz

Alıntı Yap#include<gtk/gtk.h>
gint destroyapp(GtkWidget *widget,gpointer gdata)
{
g_print("çıkılıyor");
gtk_main_quit();
return(FALSE);
}
int main(int argc,char *argv[])
{
GtkWidget *window;
gtk_init(& argc, char *argv);
window=gtk_window_new(GTK_WINDOW_TOPLEVEL);
gtk_signal_connect(GTK_OBJECT(window),"delete_event",GTK_SIGNAL_FUNC(destroyapp),NULL);
gtk_widget_show(window);
gtk_main();
return 0;
}
kod bu yardım ederseniz sevinirim...
MicroAnaliz

eribol

Alıntı yapılan: microanaliz - 25 Kasım 2011 - 16:30:00
{
g_print("çıkılıyor");
gtk_main_quit();
return(FALSE);
}
{
GtkWidget *window;
gtk_signal_connect(GTK_OBJECT(window),"delete_event",GTK_SIGNAL_FUNC(destroyapp),NULL);
gtk_widget_show(window);
gtk_main();
return 0;
}
Kırmızı kısım da tekrar tanımlamaya gerek var mı?
Alıntı Yapgtk_init(&argc, &argv)
yeterli olması gerekir.

Unutmadan, siz derleme yaparken size işaret ettiği satır ve sütuna hiç baktınız mı? Hata kayıtlarına bakınmadan programlamaya niyetlenmek anlamsız olur. İşin can alıcı noktası o.

sem

Alıntı yapılan: microanaliz - 25 Kasım 2011 - 16:30:00
{
g_print("çıkılıyor");
gtk_main_quit();
return(FALSE);
}
{
GtkWidget *window;
gtk_widget_show(window);
gtk_main();
return 0;
}

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=27558.msg366329#msg366329
Burası dünya?

microanaliz

Alıntı Yapsema.c: In function 'main':
sema.c:11:18: error: expected expression before 'char'
Derleme sonucu çıkan hata yazısı...
MicroAnaliz

eribol

Alıntı yapılan: microanaliz - 26 Kasım 2011 - 17:25:45
Alıntı Yapsema.c: In function 'main':
sema.c:11:18: error: expected expression before 'char'
Derleme sonucu çıkan hata yazısı...
@microanaliz; hatanın hangi satır ve sütunda olduğu belli değil mi? Sana söylenenleri yaptın mı? Lütfen buna cevap ver. Sorduğun soruya cevap verildikten sonra ne yaptın?

microanaliz

Kardeşim kitabın yazarı ile görüştüm sizden yada benden kaynaklanan bir durum değilmiş sadece eski yapıda olduğu için yazılım hatası oluyormuş yaniş anlayacağın güme gitti kitabım başka kaynak arıyorum teşekkurler...
MicroAnaliz

sem

Kısayol Oluşturucu, Mixer, MovieListManager aynı şekilde GTK 2 ile yazıldı... Kodlarda sıkıntı olacağını sanmıyorum açıkcası ama kesin de konuşmayayım denemeden.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Kasım 2011 - 22:52:50

EK: Denedim şu hali ile çalışıyor;

#include<gtk/gtk.h>
{
g_print("çıkılıyor");
gtk_main_quit();
return(FALSE);
}
{
GtkWidget *window;
gtk_init(&argc, &argv);
gtk_widget_show(window);
gtk_main();
return 0;
}

sem.c ismi ile kaydedin dosyayı ya da istediğin bir şekilde ama ben sem.c ile kaydedilmiş halini gönderiyorum... Sonra şu komutu verin (uçbirimden dosya ile aynı dizinde olduğunuzdan emin olun tabii)

gcc sem.c -o sem `pkg-config --libs --cflags gtk+-2.0`

Burası dünya?