Beatbox bağımlılık sorunu

Başlatan özgürubuntu, 21 Mayıs 2011 - 21:21:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

@decent, işin tuhaf tarafı eOS kullanmama rağmen Beatbox'ı yükleyemedim :D PPA ekledim, update komutunu girdim. Ancak sudo apt-get install beatbox komutunu verdiğimde

ozgur@ozgur-jupiter:~$ sudo apt-get install beatbox
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: Unable to locate package beatbox

çıktısını alıyorum. Sebebini anlayamadım.

decent

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 21 Mayıs 2011 - 21:21:38
@decent, işin tuhaf tarafı eOS kullanmama rağmen Beatbox'ı yükleyemedim :D PPA ekledim, update komutunu girdim. Ancak sudo apt-get install beatbox komutunu verdiğimde

ozgur@ozgur-jupiter:~$ sudo apt-get install beatbox
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: Unable to locate package beatbox

çıktısını alıyorum. Sebebini anlayamadım.

decent@decent:~$ sudo apt-get install beatbox
[sudo] password for decent:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
beatbox zaten en yeni sürümde.

Zorin OS 5 RC (32 bit) üzerinde yükledim.
Natty için olan paketi doğrudan indirip yükleyebilirsin:

özgürubuntu

Ubuntu Software Center ;
Dependency is not satisfiable: libjson-glib-1.0-0 (>= 0.12.0)
uyarısı veriyor. 32 Bit yüklemek istediğimde

özgürubuntu

Paket yüklü zaten :)

decent

dpkg -l | grep libjson
çıktısına bakabilir miyiz ?

özgürubuntu

ozgur@ozgur-jupiter:~$ dpkg -l | grep libjson
ii  libjson-glib-1.0-0                    0.10.2-2ubuntu2.1                                     GLib JSON manipulation library

decent

decent@decent:~$ dpkg -l | grep libjson
ii  libjson-glib-1.0-0                    0.12.2-0ubuntu1                                       GLib JSON manipulation library

Peki Natty için olan paketi yüklesek acaba kabul eder mi ?

http://packages.ubuntu.com/natty/i386/libjson-glib-1.0-0/download

özgürubuntu

Dependency is not satisfiable: libglib2.0-0 (>= 2.27.3)
İşin ilginç tarafı libglib2.0-0 paketi de yüklü..

decent

decent@decent:~$ dpkg -l | grep libglib
ii  libglib-perl                          2:1.223-1                                             interface to the GLib and GObject libraries
ii  libglib2.0-0                          2.28.6-0ubuntu1                                       The GLib library of C routines
ii  libglib2.0-bin                        2.28.6-0ubuntu1                                       The programs for the GLib library
ii  libglib2.0-cil                        2.12.10-1ubuntu1                                      CLI binding for the GLib utility library 2.12
ii  libglib2.0-data                       2.28.6-0ubuntu1                                       Common files for GLib library
ii  libglib2.0-dev                        2.28.6-0ubuntu1                                       Development files for the GLib library
ii  libglibmm-2.4-1c2a                    2.28.0-1                                              C++ wrapper for the GLib toolkit (shared libraries)
decent@decent:~$

Bakalım nereye kadar gidebileceğiz?

http://packages.ubuntu.com/natty/i386/libglib2.0-0/download

özgürubuntu

Breaks existing package 'libglib2.0-bin' dependency libglib2.0-0 (= 2.26.1-0ubuntu1)
Yukarıda senin verdiğin kodun çıktısı bende şöyle ;
ozgur@ozgur-jupiter:~$ dpkg -l | grep libglib
ii  libglib-perl                          2:1.223-1                                             interface to the GLib and GObject libraries
ii  libglib2.0-0                          2.26.1-0ubuntu1                                       The GLib library of C routines
ii  libglib2.0-bin                        2.26.1-0ubuntu1                                       The programs for the GLib library
ii  libglib2.0-cil                        2.12.10-1                                             CLI binding for the GLib utility library 2.12
ii  libglib2.0-data                       2.26.1-0ubuntu1                                       Common files for GLib library
ii  libglib2.0-dev                        2.26.1-0ubuntu1                                       Development files for the GLib library
ii  libglibmm-2.4-1c2a                    2.25.5-0ubuntu1                                       C++ wrapper for the GLib toolkit (shared libraries)

heartsmagic

İstenen paketler üst sürümlerden sanki, sürüm durumu nedir kullanılan dağıtımda? Zira paketler çok üst sürümdense sıkıntı yapabilir senin için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

özgürubuntu

elementary OS 1.0 kullanıyorum, yeni sürümü de çıkmadı. Çıktılardan anladığım benim bağımlılıklarda alt sürümde olduğum. Elementary OS kullanan birisi olarak bir elementary programı olan Beatbox'ı kuramamam ilginç oldu :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Mayıs 2011 - 22:01:53

Alıntı yapılan: decent - 21 Mayıs 2011 - 21:56:15
http://packages.ubuntu.com/natty/i386/libglib2.0-bin/download

Breaks existing package 'libglib2.0-dev' dependency libglib2.0-bin (= 2.26.1-0ubuntu1)

decent

Devam,
http://packages.ubuntu.com/natty/i386/libglib2.0-dev/download

paketler birbirlerine çapraz bağımlılık yapacak gibi görünüyor.

özgürubuntu

Alıntı yapılan: decent - 21 Mayıs 2011 - 22:24:26
Devam,
http://packages.ubuntu.com/natty/i386/libglib2.0-dev/download

paketler birbirlerine çapraz bağımlılık yapacak gibi görünüyor.

Dependency is not satisfiable: libglib2.0-0 (= 2.28.6-0ubuntu1)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Mayıs 2011 - 22:34:19

Beatbox Launchpad sayfasında maverick için Failed uyarısı var ama sanki Virtualbox içinmiş gibi görünüyor, pek anlamadım açıkçası

decent

Alıntı yapılan: decent - 21 Mayıs 2011 - 21:52:46
decent@decent:~$ dpkg -l | grep libglib
ii  libglib2.0-0                          2.28.6-0ubuntu1                                       The GLib library of C routines
ii  libglib2.0-bin                        2.28.6-0ubuntu1                                       The programs for the GLib library
ii  libglib2.0-cil                        2.12.10-1ubuntu1                                      CLI binding for the GLib utility library 2.12
ii  libglib2.0-data                       2.28.6-0ubuntu1                                       Common files for GLib library
ii  libglib2.0-dev                        2.28.6-0ubuntu1                                       Development files for the GLib library
ii  libglibmm-2.4-1c2a                    2.28.0-1                                              C++ wrapper for the GLib toolkit (shared libraries)
decent@decent:~$

Bakalım nereye kadar gidebileceğiz?

http://packages.ubuntu.com/natty/i386/libglib2.0-0/download

Döndük buraya işte, paketler bizi çapraza aldı..

heartsmagic

Zaen glib gibi paketlerle oynamak çok kolay bir yol değil. Dönülür dolaşılır, bir şekilde sorun yaşanabilir.
@özgürubuntu, bu uygulama eOS'un hangi sürümü için hazır durumda?

özgürubuntu

Anladığım kadarıyla eOS 2.0 için hazırlanıyor. Natty için paketler yayımlanmış, Launchpad sayfasında maverick 32 Bit ve 64 Bit için hata uyarısı konmuş
https://launchpad.net/~sgringwe/+archive/beatbox/+packages

heartsmagic

Bu durumda en temizi beklemek olur :)
Ayrıca glib için yaptığın değişikliklri şimdilik geri alsan fena olmaz sanırım.

decent

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Mayıs 2011 - 00:13:23
Bu durumda en temizi beklemek olur :)
Ayrıca glib için yaptığın değişikliklri şimdilik geri alsan fena olmaz sanırım.

Değişiklik olmadı takip ettiğim kadarı ile.
Çünkü bir bağımlılığın peşine takılıp gittik, sonra döndük başa, hiç birini sisteme kabul ettiremedik.

agunZagun

Alıntı yapılan: karamani44 - 22 Mayıs 2011 - 07:56:21
Alıntı yapılan: Trane - 22 Mayıs 2011 - 01:20:17
Beatbox'da gözüm kaldı yalnız. Ubuntu depolarına eklenir mi ki acaba?
Depolara eklenir mi bilmem ama depo ekleyerek ubuntuya kurma yukarıda anlatılmış.
Ben Lucid Lynx kullanıyorum işte, arkadaş sanırım sadece Maverick ve Natty için anlatmış :).

decent

Alıntı yapılan: Trane - 22 Mayıs 2011 - 11:17:21
Alıntı yapılan: karamani44 - 22 Mayıs 2011 - 07:56:21
Alıntı yapılan: Trane - 22 Mayıs 2011 - 01:20:17
Beatbox'da gözüm kaldı yalnız. Ubuntu depolarına eklenir mi ki acaba?
Depolara eklenir mi bilmem ama depo ekleyerek ubuntuya kurma yukarıda anlatılmış.
Ben Lucid Lynx kullanıyorum işte, arkadaş sanırım sadece Maverick ve Natty için anlatmış :).

Lucid mümkün değil; çünkü şuan itibariyle Maverick kurulumu bile yapamıyoruz. Bağımlılıklar yolu kapatıyor.