ElementaryOS Yeni Projeler

Başlatan özgürubuntu, 21 Mayıs 2011 - 21:06:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

ElementaryOS ekibi yeni sürüm öncesi harıl harıl yeni programlarını hazırlıyorlar.
* Beatbox Müzik Çalıcı PPA indirilebilir durumda ;

https://launchpad.net/beat-box
* Mesajlaşma Programı Graham için ilk görüntüler yayımlandı, henüz proje aşamasında ;

https://launchpad.net/graham
* Marlin dosya tarayıcısı Ammonkey tarafından geliştirilmeye devam ediyor

https://launchpad.net/marlin
* Maya Takvim programı, Google Takvim programı ile entegre çalışacağı belirtiliyor.

https://launchpad.net/maya

decent

Linux  Mint gibi öne çıkan bir alternatif olma yolunda ilerliyorlar.

Beatbox da değişik bir müzik oynatıcı alternatifi olacak gibi.

Beatbox PPA kaynağından kurulum (Maverick ve Natty):
sudo add-apt-repository ppa:sgringwe/beatbox
sudo apt-get update
sudo apt-get install beatbox

özgürubuntu

ozgur@ozgur-jupiter:~$ dpkg -l | grep libjson
ii  libjson-glib-1.0-0                    0.10.2-2ubuntu2.1                                     GLib JSON manipulation library

Konuyu bölmek için yeni başlık mı açmam gerek? Yoksa siz yapabiliyor musunuz?

karamani44

banshee gerçekten çok harika neye yetmiyor ki.

özgürubuntu

Alıntı yapılan: karamani44 - 21 Mayıs 2011 - 23:32:02

Burada önemli olan elementary projesinin kendi uygulamalarını yaratıyor olması değil mi sence? GNOME veya KDE tabanlı dağıtımların bir çoğu paketleme ve yükleme dışında birbirlerinden çok farklı değiller. Elementary takvim uygulamasından, kişisel ajandaya, dosya tarayıcısından, panele kadar kendi özgün tasarımları ile ortaya çıkıyor. Bence bu Linux dünyası için oldukça önemli bir gelişme

Xmetalic

Ben Elementary OS 2 Yıl sonra harika olur diye düşünüyorum adamlar neler yapıyor ya :)  :o
Baarnah bassah olmuyomu :D  http://mageia-tr.org/forum/index.php

aurora

Kişisel görüşüm, zaten var olan bir çok programa alternatif olarak yeni programlar oluşturmak yerine, öncelikle flash player ve yüksek çözünürlüklü film izlemek için gerekli bileşenler üzerinde dursalar bence linux dünyası adına daha iyi bir çalışma  yapmış olurlar. Bu söylediğim tabi ki başta Ubuntu olmak üzere tüm dağıtımlar için geçerlidir.

agunZagun

Yeni çıkaracakları sürümle birlikte geçmeyi planlıyorum eOS'a. Jupiter bile bir harikaydı. Yeni eklemelerle daha iyi olacak gibi duruyor, büyük ihtimalle Ubuntu'nun LTS sürümü çıkana kadar kullanırım. Ayrıca @aurora'ya da katılıyorum da, bende HD film izleyecek bir sistem olmadığı için sadece "katılıyorum" :).

Beatbox'da gözüm kaldı yalnız. Ubuntu depolarına eklenir mi ki acaba?

karamani44

Alıntı yapılan: Trane - 22 Mayıs 2011 - 01:20:17
Beatbox'da gözüm kaldı yalnız. Ubuntu depolarına eklenir mi ki acaba?
Depolara eklenir mi bilmem ama depo ekleyerek ubuntuya kurma yukarıda anlatılmış.

DoGuKaN

Alıntı yapılan: aurora - 22 Mayıs 2011 - 01:16:40
Kişisel görüşüm, zaten var olan bir çok programa alternatif olarak yeni programlar oluşturmak yerine, öncelikle flash player ve yüksek çözünürlüklü film izlemek için gerekli bileşenler üzerinde dursalar bence linux dünyası adına daha iyi bir çalışma  yapmış olurlar. Bu söylediğim tabi ki başta Ubuntu olmak üzere tüm dağıtımlar için geçerlidir.

Adobe Flash ve yüksek çözünürlüklü video oynatma da ne sorunlar var ki? Adobe Flash bazı eski bilgisayarlarda zorlayabiliyor sistemi ama yüksek çözünürlüklü video oynatma konusunda hiç sorun görmedim bu güne kadar.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: karamani44 - 21 Mayıs 2011 - 23:32:02
Banshee, şu ana kadar gördüğüm en hantal müzik oynatıcı. Düzgün kullanamadıktan sonra, ne kadar özelliği olursa olsun benim için bir anlam ifade etmiyor.

Elementary OS'in yeni sürümünü merakla bekliyorum. İnşallah Beatbox yetişir yeni sürüme.

aurora

Alıntı yapılan: DoGuKaN - 22 Mayıs 2011 - 09:28:06
Alıntı yapılan: aurora - 22 Mayıs 2011 - 01:16:40

Adobe Flash ve yüksek çözünürlüklü video oynatma da ne sorunlar var ki? Adobe Flash bazı eski bilgisayarlarda zorlayabiliyor sistemi ama yüksek çözünürlüklü video oynatma konusunda hiç sorun görmedim bu güne kadar.

Şöyle anlatayım, internetten bir video izleyeceğim diyelim, şu anda kullandığım sistem Linux Mint 10, ve videoyu tam ekran yaptığımda takılmalar yapıyor. Aynı şekilde Ubuntu 10.10'da da bu sorun vardı, 10.04'te de ve 11.04'te de var. Fakat Windows 7'de böyle bir sorun olmuyor. Sanki videoyu dvdden izliyormuşum gibi donmasız-takılmasız gayet akıcı bir şekilde izliyorum, hal böyleyse demek ki flash ile ilgili bir sorun var. 2. olarak, değil yüksek çözünürlüklü film izlerken, herhangi bir film izlerken bile dikkatli baktığımda filmde dalgalanmalar ve kırıklar görüyorum. Özellikle geçişlerde bu çok belirgin oluyor. Demek ki burda da bir sorun var. Bu arada bilgisayarım eski değil, t6400 işlemci, 3 gb ddr3 bellek ve 9600gt ekran kartına sahip acer 6935g model bir bilgisayar kullanıyorum.

Yiğit Ateş

Filmleri Smplayer ile ekran kartına çözdürürsen bir sorun kalmaz sanırım. Flash ile ilgili olarak Ubuntu geliştiricilerinin yapabileceği bir şey yok, sonuçta açık kaynak bir uygulama değil.

aurora

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 22 Mayıs 2011 - 15:27:53
Filmleri Smplayer ile ekran kartına çözdürürsen bir sorun kalmaz sanırım. Flash ile ilgili olarak Ubuntu geliştiricilerinin yapabileceği bir şey yok, sonuçta açık kaynak bir uygulama değil.

Peki açık kaynak kodlu olarak aynı kalitede başlangıçta linux dünyasına özel bir flash player yapılamaz mı?

eribol

gnash var ama sonuçta bu işi en iyi yapan flash'ı yapan şirkettir. Kolay bir iş değil açıkçası.

aurora

@Yiğit Ateş, bu arada Smplayer'ı yükledim ama ekran kartına nasıl çözdüreceğimi bulamadım. Yardımcı olur musun rica etsem?

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: aurora - 22 Mayıs 2011 - 17:22:05
@Yiğit Ateş, bu arada Smplayer'ı yükledim ama ekran kartına nasıl çözdüreceğimi bulamadım. Yardımcı olur musun rica etsem?
Smplayer ayarlarından video çıktısını vdpau olarak seçmek gerekiyor.

krwlng

eOS tam anlamıyla son zamanlarda gördüğüm en geçerli gelişime sahip dağıtım olma yolunda ilerliyor. Orijinal araç ve uygulamaları ile diğer birçok ubuntu türevi dağıtımdan ayrılıyor. Yeni sürümü sabırsızlıkla bekliyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

empax

Alıntı yapılan: krwlng - 23 Mayıs 2011 - 12:52:02
eOS tam anlamıyla son zamanlarda gördüğüm en geçerli gelişime sahip dağıtım olma yolunda ilerliyor. Orijinal araç ve uygulamaları ile diğer birçok ubuntu türevi dağıtımdan ayrılıyor. Yeni sürümü sabırsızlıkla bekliyorum.

Yeni surum ne zaman cikacak kesin bir tarih var mi?
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

janparey

Herkes bunlar gnome içinde kde içinde var diyor ama windows 7 nin içinde de ie olmasına rağmen firefox yüzde 30 lara dayandı neredeyse bence buradaki programlaın çoğu alternatiflerinden daha daha iyi özellikle mesajlaşma uygulaması çok hoş duruyor

ekopc

Evet Firefox % 30 dayandı sebebi İe den iyi olduğu  için degil. genelde Windows xp Kullanan çok oldugu için Xp ye İe 9 yükleyemiyor şimdilerde en güzel gelişme Google Choreme ' de Türkiye'de indirmede 1. olmuş...gayetde güzel ram az kullanıyor hem Ubuntu 11.04 hemde Firefox kulanıyorsan tam randıman alayım dersen enaz 2 gb ram işlemçin iyi olaçak yoksa debelenir durursun yok ekran kartı yok video görüntüleme yok java bunların hepsi düşük sistemden kaynaklanıyor şikayetlerin % 90

krwlng

@ekopc, ie den iyi olduğu için değil demişsiniz, fakat firefox ie den iyi olduğunu her alanda kanıtladı, ie kullanan bir çok insan hala zorunlu olarak ie isteyen sitelerin azizliğine uğradıkları için kullanıyorlar. En basitinden iki sekme açınca üçüncüyü 10 saniyede açan bir ie karşısında firefox 2 sürümü bile kat kat daha iyidir.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

if

Alıntı yapılan: ekopc - 23 Mayıs 2011 - 16:03:28
hem Ubuntu 11.04 hemde Firefox kulanıyorsan tam randıman alayım dersen enaz 2 gb ram işlemçin iyi olaçak yoksa debelenir durursun yok ekran kartı yok video görüntüleme yok java bunların hepsi düşük sistemden kaynaklanıyor şikayetlerin % 90

512 MB rami, 1.7 GHz işlemcisi olan bir bilgisayarda ATI'nin destek sağlamadığı X serisi bir ekran kartını açık kaynak sürücülerle, flash ve javayı açık kaynak sürümleriyle kullanıyorum Ubuntu 11.04 üzerinde, Firefox'ta da istediğim kadar sekme açabiliyorum.Forumu araştırıp bakın bakalım tek bir şikayetim var mı, debeleniyor muyum?

yakusha

gnome gibi bir masaüstü yönetici olursa elementaryos şaşırmayacağımı şimdiden ilan ediyorum.
Artık bu forumu kullanmıyor.

özgürubuntu

Alıntı yapılan: yakusha - 23 Mayıs 2011 - 19:49:19
gnome gibi bir masaüstü yönetici olursa elementaryos şaşırmayacağımı şimdiden ilan ediyorum.

:) Sanırım sözünü ettiğinize benzer bir çalışma içerisindeler. Vala kullanarak yazmaya başladılar yeni uygulamalarını. http://live.gnome.org/Vala Size projenin beyni Daniel P.Fore'un şu an kullandığı masaüstünden bir örnek göstereyim, sanırım dediğim daha iyi anlaşılacak ;