Ati Radeon Mobility 9200 ekran kartı sorunu

Başlatan den1905, 21 Mayıs 2011 - 13:36:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

den1905

Alıntı yapılan: if - 21 Mayıs 2011 - 20:19:06
@den1905, Ubuntu'yu bırakmanızı gerektiren bir sebep göremiyorum ben. ATI benim kartıma da destek vermiyor, hatta uzun zamandır vermiyor. Açık kaynak sürücülerle kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamadan, eksikliğini hissetmeden kullanıyorum. Sizin durumunuzda Unity'yi kullanamayacaksınız ama Gnome masaüstü ortamını compiz ile kullanabileceksiniz, yanlış bilmiyorsam.

kullanımı gercekten zor bır hal aldı sürücü olmadan. ekranda asırı agırlık var takılmalar oluyor bazen projeksyon kullanıyorum bu biraz sorun yarattı umarım tekrardan dönerım yardımlarınız için teşekkür ederim.

decent

Yine de önerilere açık iseniz, http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,27408.0.html bağlantısındaki ZorinOS dağıtımını denemenizi öneririm.

Ubuntu 11.04 tabanlı bir dağıtımdır, Unity kullanmadığı için sistemin yüklediği ekran kartı sürücüsü size yeterli gelecektir.

den1905

Arkadaşlar tekrar ubuntuu kurmak istiyorum bu 11.04 gerçekten hoşuma gitti bir arkadaşımda 3d efeklerini görünce çok beğendim. bu ekran kartını nasıl kurabiliriz yokmudur bir çözümü.

den1905

olma olasılığı yuksek mı  sureklı ısletım sıstemı kurmak gercekten yormaya basladı ubuntuda bu sekılde de kalıcam am agoruntu gercekten takılarak hareket edıyor olma ıhtımalı yuksek ıse tekrardan kurulum yapacagım

decent

Yukarıda verdiğim bağlantıda gördüğünüz gibi, denemeden bir şey söylemek/kesin konuşmak yanlış olur.
Sisteminize uygun doğru sürücüyü ve kurulumu yapıncaya dek farklı alternatifleri denemek gerekebilir..

den1905

bugün tekrar kurulum yapacağım o zaman ben 3d efeklerını kullanmak ıstıyorum ekran kartını tanıtabılırsek bılgısayarın dıger ozellıklerıde buna ızın verır mı?pentium M 1.86 işlemci 1.25 gb ram atı 9200 64 mb ekran kartı 160 gb hdd mevcut sıstemı kullanırken soryn yasarmıyım 3d efeklerını kullanabılırmıyım.

decent

Kesin sonuç için yükleyip görmek gerek.

den1905

verdiğin linkteki işlemi yaptım system de ati catalasty cıktı acaba yukledımı tam olarak ozellıklerını kullanabılıyormuyum dili türkçe yapamıyorum şimdide. ama önemli olan grafik tabi. görüntüde pek fazla kasmada olmuyor eskisi gibi tam olarak yüklendiğini nasıl görebiliriz .

stratovarius

den1905

verdıgın kodun karsılıgında Segmentation fault
bu yazıyı verdı

atı catalty de baslatma hatası verıyor surucu kurulmadı yada duzgun calısmıyor dıyor.

stratovarius

Hım sürücüler kurulmamış sistem ön tanımlı açık sürücüleri kullanıyor o zaman .

Sizin kartınız için atinin sitesinde sürücüde göremedim, galiba ekran kartınız için atinin linux desteği yok.

Bu durumda açık kaynak kodlu sürücüleri kullanmanız gerekiyor.

den1905

bu bahsettıgınız ıslemı nasıl gerceklestırecegım pekı bu konuda cok acemıyım

stratovarius

İlk önce yaptığınız değişikleri geri alalım ;

sudo /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh
sudo apt-get remove --purge fglrx*
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-radeon
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Sonra sistemi yeniden başlatınız.

Yeniden başlatınca şu başlıktaki işlemleri yapınız;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,20283.0.html

Yaptıktan sonra sisteminizi yeniden başlatıp şu çıktıyı veriniz ;

fglrxinfo

den1905

en son ıstedıgın cıktı da yıne aynı Segmentation fault cıktıyı aldım

stratovarius

cat /etc/X11/xorg.conf

Şunun çıktısını alabilirmiyim.

den1905

aldıgım cıktı

cat: /etc/X11/xorg.conf: No such file or directory

stratovarius

İlginç sistemi yeniden başlatmıştınız değil mi ?

Şunun çıktısı nedir ?

glxinfo|grep render

den1905

yazdıgım kodun karsılıgında bu kodu verdı 
The program 'glxinfo' is currently not installed.  You can install it by typing:
sudo apt-get install mesa-utils

evet yeniden başlattım

stratovarius

sudo apt-get install mesa-utils

İlk önce mesa-utilsi kurunuz , sonra çıktıyı yeniden alım.

den1905

glxinfo|grep render kodunu gırıyorum bu sefer bır cıktı vermıyor tekrar aynı sekılde ımlec aynıp sonuyor basa alıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Mayıs 2011 - 21:05:09

su sorunu cözelim artık lütfen...

stratovarius

sudo apt-get remove --purge fglrx*
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-radeon
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-radeon
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Şu işlemleri yeniden yapınız. Sonra yeniden başlatıp tekrar deneyiniz.

decent

@den1905,
Uyguladığınız komutlarda sonucu çıktıları ile beraber görmemiz, çözümü kolaylaştıracaktır.

den1905

bılgısayarı yenıden baslattım

glxinfo|grep render
komutunu gırdım ve su cıktıyı aldım

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI R200 (RV280 5C61) 20090101 x86/MMX/SSE2 TCL DRI2

stratovarius