Ubuntu 11.04 Compiz Yardım

Başlatan ozer.musti, 21 Mayıs 2011 - 11:41:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozer.musti

Merhaba arkadaşlar. Ben  geçen hafta ubuntu 11.04 (x32)'ü kurdum compiz kurmaya çalıştım.Ubuntu yazılım merkezini açtım, "gelişmiş masaüstü etki ayarları" 'nı kurdum ve "temel comizconfig ayarlar yöneticisi" 'ni kuracaktım ama hata veriyor.
Hata şu : "Paket Bağımlılıkları çözülemiyor.Bu hata, bulunamayan veya kurulabilir olmayan gerekli ek yazılım paketlerinden kaynaklanıyor olabilir ya da aynı anda kurulamayan yazılım paketleri arasındaki çakışmadan kaynaklanıyor da olabilir. Ayrıntılar: Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip : simple-ccsm:"
verdiği hata bu. Ben bunu kurmadan compizconfig ayar yöneticisini açtım ve herhangi bir ayara tıkladım ve ekranda sadece masüstü resmi kaldı başka birşey olmuyor.Bugün baştan kurdum 11.04 (x32) 'ü. Bu adresi "http://releases.ubuntu.com/natty/" verdiler burdan indirip kurdum. Bu hatayı nasıl düzeltebiliriz. Şimdiden teşekkürler.

decent

Merhaba @ozer.musti,
Aynı durum bende de geçerli (11.04-64bit)
decent@decent:~$ sudo apt-get install simple-ccsm
[sudo] password for decent:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Bazı paketler kurulamadı. Bu, gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bir işlemi uygulamaya
çalışmanızdan ya da gerekli bazı paketlerin henüz oluşturulmadığı kararsız bir dağıtım
kullanmanızdan kaynaklanabilir.
Aşağıdaki bilgi durumu çözmenize yardımcı olabilir:

Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
simple-ccsm : Bağımlılıklar: python-compizconfig (>= 0.8.2) ama kurulmayacak
               Bağımlılıklar: compizconfig-settings-manager (>= 0.8.2) ama kurulmayacak
E: Bozuk paketler
decent@decent:~$

11.04 ile yüklediğim compiz paketleri şunlardır:

decent@decent:~$ dpkg -l | grep compiz
ii  awn-applet-shinyswitcher              0.4.1~bzr1507-0ubuntu1                                A workspace switcher supporting compiz and other WMs for Awn
ii  compiz                                1:0.9.4+bzr20110415-0ubuntu2                          OpenGL window and compositing manager
ii  compiz-core                           1:0.9.4+bzr20110415-0ubuntu2                          OpenGL window and compositing manager
ii  compiz-gnome                          1:0.9.4+bzr20110415-0ubuntu2                          OpenGL window and compositing manager - GNOME window decorator
ii  compiz-plugins                        1:0.9.4+bzr20110415-0ubuntu2                          OpenGL window and compositing manager - plugins
ii  compiz-plugins-extra                  0.9.4-0ubuntu3                                        Collection of extra plugins from OpenCompositing for Compiz
ii  compiz-plugins-main                   0.9.4+bzr20110406-0ubuntu2                            Compiz Fusion plugins - main collection
ii  compizconfig-backend-gconf            0.9.2.4-0ubuntu1                                      Compiz Fusion configuration system - gconf backend
ii  compizconfig-settings-manager         0.9.4-0ubuntu2                                        Compiz configuration settings manager
ii  libcompizconfig0                      0.9.4-0ubuntu2                                        Settings library for plugins - OpenCompositing Project
ii  python-compizconfig                   0.9.4-0ubuntu1                                        Compizconfig bindings for python
decent@decent:~$

ozer.musti

Bu komutu "sudo apt-get install simple-ccsm" girdim.

"Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip.
simple-ccsm: bağımlılıklar : python-compizconfig (>= 0.8.2) ama kurulmayacak
                         bağımlılıklar : compizconfig-setting-manager (>= 0.8.2) ama kurulamayacak
E:Bozuk Paketler"
diye hata veriyor.

decent

Aynı şeyleri söylüyorum:

Yukarıda yazdıklarım Ubuntu 11.04 ile gerekli olan (yüklenebilir) compiz paketleridir.

compizconfig-setting-manager 0.8.2 önceki Ubuntu sürümleri ile çalışabilen compiz ayar yöneticisi sürümüdür.
11.04 ile yüklenen compizconfig-settings-manager 0.9.4 sürümüdür.

ozer.musti

Peki ben o paketleri nasıl kurabilirim. Biraz daha açık anlatabilirmisin.

decent

Mevcut compiz paketlerini kaldırdıktan sonra;

sudo apt-get remove compiz compiz-core compiz-plugins compiz-plugins-extra
compiz-plugins-main compizconfig-backend-gconf compizconfig-settings-manager
ibcompizconfig0 python-compizconfig

İstediğin paketi tekrar yüklemeyi deneyebilirsin.
sudo apt-get install simple-ccsm

sudo apt-get install ubuntu-desktop unity
komutunu çalıştırmayı da unutmayın.

ozer.musti

Dediklerini yaptım ama yine temel compizconfig ayarları yöneticisi yine kurulmuyor ilk yazdığım hatayı veriyor.

decent

Asıl istediğimiz önceki Ubuntu sürümlerinden alışık olduğumuz compiz kullanımı  ise;
Mesela küp çevirmek için aşağıdaki konuya bakabilirsiniz.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5.msg328750.html#msg328750

sema

@ozer.musti, şu ne diyor:

sudo apt-get install -f
susema

Kutadgu

@decent bu linkte anlattığınızı deneyince compiz kübü çalışmaya başladı. Teşekkür ederim.
Alıntı yapılan: decent - 21 Mayıs 2011 - 13:04:28
Asıl istediğimiz önceki Ubuntu sürümlerinden alışık olduğumuz compiz kullanımı  ise;

Ancak bir iki sorum var. Unity launcherdeki simgeler küçüldü. Aslında tam istediğim boyuta geldiler ama neden oldu bilemiyorum. İkinci olarak da compiz benden bağımsız cursor hareketi ile dönüyor. Eskiden masaüstüne tekerlekle tıklayıp çeviriyordum şimdi ayarlarıyla oynadım yapamadım.

decent

Alıntı yapılan: Kutadgu - 24 Mayıs 2011 - 22:30:54
@decent bu linkte anlattığınızı deneyince compiz kübü çalışmaya başladı. Teşekkür ederim.
Alıntı yapılan: decent - 21 Mayıs 2011 - 13:04:28

Ancak bir iki sorum var. Unity launcherdeki simgeler küçüldü. Aslında tam istediğim boyuta geldiler ama neden oldu bilemiyorum. İkinci olarak da compiz benden bağımsız cursor hareketi ile dönüyor. Eskiden masaüstüne tekerlekle tıklayıp çeviriyordum şimdi ayarlarıyla oynadım yapamadım.

Oradan aldığın ayarlar bendeki ayarlar.
Simge boyutunu en düşük (32) değerde kullanıyorum.

[unityshell]
s0_launcher_reveal_edge = Left
s0_launcher_hide_mode = 0
s0_show_launcher = <Super>
s0_keyboard_focus = <Alt>F1
s0_execute_command = <Alt>F2
s0_panel_first_menu = F10
s0_backlight_mode = 2
s0_launch_animation = 1
s0_urgent_animation = 2
s0_panel_opacity = 0.289700
s0_icon_size = 32
s0_autohide_animation = 3
s0_dash_blur_experimental = 0

bölümündeki s0_icon_size = 32 değerini yükseltmen yeterli, ya da Compiz ayar penceresi>Unity Plugin üzerine tıklayıp aynı değeri oradan da değiştirebilirsin.